logo

Ferrari Sergio İlk Alıcısına Birleşik Arap Emirlikleri’nde Ulaştı

mh_ferrari_sergio

Ferrari’nin Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez sergilenen ve İtalyan üreticinin pek çok modelinde imzası bulunan Sergio Pininfarina’yı onurlandırma amacıyla onun adını verdiği konsept otomobili gerçeğe dönüştü. Tasarım ve üretim sürecinde Dassault Systèmes teknolojileri kullanılan Sergio; ilk alıcısına Birleşik Arap Emirlikleri’nde ulaştı.

Tasarımcı Sergio Pininfarina onuruna üretilen bu araçta 605 bg’lik 4.5lt’lik V8 motorun bulunduğu belirtiliyor. Sergio 0’dan 100 km/s hıza 3 saniyede ulaşabilecek. Ferrari Sergio’nun üretimi 6 araç ile sınırlandırılacak.

Projede yazılım şirketi Dassault Systèmes da önemli bir rol oynadı. Firma, Pininfarina ve Ferrari ile tasarım-üretim süreci için işbirliğine gitti. Ferrari otomobilleri ve Juventus Stadyumu’nu da tasarlayan firma olan Pininfarina, yeni konsept otomobili için Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE CATIA for Creative Designers uygulamasını seçmişti. CATIA uygulaması, projenin tasarımcılarının ve mühendislerinin çok kısa bir süre içinde estetik açıdan yenilikçi ve aerodinamik bir tasarım ortaya koymasını sağladı.

Etiketler: » »
Share
2437 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+4 = ?