logo

Fratelli La Bufala İtalyan Lezzetleriyle Artık Mavi Bahçe İzmir’de

mh_fratelli_la_bufalo_izmir

Fratelli La Bufala – Mavi Bahçe, VIP açılış daveti geçtiğimiz günlerde İzmir cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin katılımı ile gerçekleşti.

İtalya’nın üç büyük gastronomi bölgesinden biri olan Napoli’nin 300 yıllık mutfak geleneğinin mirasçısı ve dünyada 34’ü aşkın şubesi ile en büyük İtalyan pizza Grubu zinciri Fratelli La Bufala’nın standart lezzetleri, Türkiye’de 2008 yılından bu yana İtalyan/Napoliten lezzetlerden vazgeçemeyenlerin uğrak restoranlarından biri olarak hizmet veriyor. Şimdide Franchise olarak  GTS Ltd.Şti  Bora Çantepe’nin sahibi olduğu  ilk ve tek mekanı İzmir-Mavi Bahçe AVM’ de.

Egenin yeni cazibe merkezi Karşıyaka – Mavi Bahçe Alışveriş Merkezi’nde iş yemeklerinin, alışveriş ve after work buluşmalarının keyifli ve lezzetli adresi “Fratelli La Bufala- Mavi Bahçe” mutfağı  Geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış odun alevli tuğla pizza fırınından “Gurme Napoli pizzaları” “Taze el yapımı Ekmek”nın yanı sıra manda sütünden “gerçek mozzarella peyniri”, sığır eti, salam, özel makarnaları, ızgaraları, Türkiye’den Ege bölgesi domatesi ve mevsiminde iyi üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar ve Italyan peynirlerden oluşan menüsü ile “Akdeniz Tipi Beslenme” çizgisini Türk lezzet severlerle paylaşmayı sürdürüyor.  Ayrıca özel şarap kavından bu lezzetlere eşlik eden yerli ve İtalyan  butik şarapları da denemeye değer.

Fratelli La Bufala – Mavi Bahçe deneyimli mutfak ve servis kadrosu ile hem unutulmayacak lezzetler, hem de  evinizin rahatlığını sunuyor.

Napoli’de Pizzacı Olunmaz, Doğulur

Pizzanın doğum yeri olan ve pizza yapımının bir sanat olarak görüldüğü Napoli’de 300 yıllık mutfak kültürü doğrultusunda yapılan pizzacılık, ustadan çırağa geçen bir gelenek. Dünyanın tek pizzacılık okulu ise Napoli’de bulunuyor.

Fratelli La Bufala’nın dünya genelinde tüm restoranlarında “babalarından veya ustalarından el almış” 5. nesil Napoli’li pizza ustaları çalışmakta olup şeflerimiz geleneksel Napoli pizza ve mutfak sanatı konusunda süreli eğitimler almaktadır.

Tüm “Fratelli La Bufala” restaurantlarında olduğu gibi Fratelli La Bufala – Mavi Bahçe’de de Napoli’li pizza ustası görev yapmaktadır.

İzmir’de Gerçek Gurme Napoli Pizzası

Türkiye’yi gerçek gurme Napolitan Pizzası ile tanıştıran Fratelli La Bufala‘da  birinci kalite unu ile özel mayalanan hamuru ile yapılır. Bu nedenle Fratelli La Bufala’nın tüm şubelerinde hep aynı hamur çoğaltılarak her yerde aynı geleneksel lezzet korunur.

Pizza’nın doğum yeri olan ve pizza yapımının bir sanat olarak görüldüğü Napoli’den dünyaya yayılan  benzersiz “Napoliten pizza”larımızın yapımı,  geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış volkanik topraktan özel olarak imal edilip, getirtilen odun fırınlarında gerçekleşir

Napoli pizzası 32 cm çapında, kenar yüksekliği 2 cm, hamuru ise 3 milim kalınlığında ve lezzetini kaçırmamak için 8 dakika içinde yenilmesi gerekiyor. Napoli pizzasının önemli özelliklerinden biri de, domates sosunun pizzayı ıslak hale getirmesi.

20 çeşitten fazla pizzanın yer aldığı mönüde; pizzaların farklı lezzetinin nedeni, her porsiyonda 100 gr manda sütünden yapılan mozzarella peyniri kullanılması ve pizzanın özel seçilen sebzelerle tamamlanması olarak belirtiliyor.

Özel olarak yaptırılan manda sütünden ekşi krema, unu farklı özel hamurun üzerine sıvanıyor, ardından da güneşte olgunlaşmış domates püresi yayılıyor, en üstte de mozzarella peyniri serpiştiriliyor ve özel fırınında odun ateşinde pişiriliyor. Malzemeler pizzaya fırından çıktıktan sonra taze olarak ekleniyor.

Adres: Mavi Bahçe AVM – A Blok Kat: 3  Mavişehir Caher Dudayev Bulvarı    Karşıyaka – İzmir

Etiketler: »
Share
8626 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+1 = ?