logo

Fujitsu ve Intel, Öğrencilerle Bilişim Günleri’nde Buluştu

mh_fujitsu_intel_gorsel

Fujitsu ve Intel, insan odaklı teknoloji yaklaşımını öğrencilere anlatmak ve geleceğin teknolojilerini paylaşmak amacıyla 9-11 Mayıs 2016 tarihleri arasında TED İstanbul Koleji ve VKV Koç Okullarında öğrenciler ile bir araya geldi.

Bilişim Günleri’nde yerini alan Fujitsu ve Intel, etkinlik çerçevesinde yer alan stantta LED ekran üzerinden video gösterileri ve tweet wall yayınları gerçekleştirdi. Etkinlikte, #teknolojikafasi hashtag’ini kullanan “en çok beğenilen tweet” sahibine hediyeler verildi. Stantta ayrıca fotoğraf duvarı yaratılarak duvar önünde özçekimler yapıldı.

Etkinlikte Intel Türkiye’nin katkıları ile Maker Cocuk ekibi öğrencilere Intel Edison, genunio 101 maker boardlar ve 3d yazıcı ürünleri ile yapılan projeleri anlatti.

Stanttaki aktivitelerin yanı sıra konferans salonunda Fujitsu ve Intel tarafından düzenlenen “Techno-Talk” başlıklı konuşmaya YouTube’daki kanalları ile internette ünlü olan Melih Abuaf ve Fırat Sobutay katıldı. Fujitsu robotu Fujican da öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

TED Bilişim Günleri’ne katılan Fujitsu Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır, öğrencilere aynı zamanda TED İstanbul Koleji velisi olarak seslendi. Fujitsu hakkında bilgiler veren Bahadır, şirket olarak en büyük önceliklerinin “insan” ve dolayısıyla da “insan odaklı inovasyon” olduğunun altını çizdi. Konuşmasında Intel’in gençler üzerinde yaptığı araştırmaya değinerek gençlerin sosyal ağlardaki paylaşımlarının artık yaşamlarının önemli bir parçası haline geldiğini belirten Bahadır,  yepyeni bir kavram olan “Nesnelerin İnterneti” hakkında da bilgiler verdi.

 www.fujitsu.com/tr

Etiketler: » » » » » » »
Share
2564 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+10 = ?