logo

Girişim Fabrikası ile Turkcell Arasında “Hayatı Kolaylaştıracak Çözümler” Ortaklığı

mh_turkcell_ilker_kuruoz

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz

Girişim Fabrikası ile Turkcell “Hayatı Kolaylaştıracak Çözümler” arıyor. Turkcell ve Girişim Fabrikası işbirliğinde hayata geçirilmesi planlanan hızlandırma programına son başvuru tarihi 3 Mayıs 2015. Günlük hayatı daha rahat ve keyifli hale getirebilecek yenilikçi teknoloji odaklı iş fikirlerinin hızlandırılmasına ve ticarileşmesine olanak sağlayacak programdan yararlanmak isteyen tekno-girişimcilerin   www.girisimfabrikasi.com adresinden başvurularını yapmaları gerekiyor.

Programa başvuran girişimciler, Girişim Fabrikası’nın girişimcilik eğitimlerinden ve Turkcell’den konusunda uzman kişilerin katılacağı mentorluk ve eğitim seanslarından yararlanacak, sektörün önde gelen isimlerinin desteğiyle kendini ve iş fikrini geliştirebilme fırsatı yakalayacaklar.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, Turkcell’in teknoloji şirketi özelliğini start-up ekosistemiyle yaptığı işbirlikleriyle beslediğini ve bu ilişkilerin sürdürülebilir inovasyon için kaldıraç etkisi oluşturduğunu dile getirdi. Kuruöz “Müşterilerimizin memnuniyeti bizim için çok önemli, bu nedenle onların ihtiyaçlarını birebir karşılayacak ve hayatlarını kolaylaştıracak çözümler üretmek için şevkle çalışıyoruz. Bu çerçevede, “Girişim Fabrikası” benzeri çalışmalardan elde ettiğimiz sonuçları analiz ederek, iyi fikirlere değer katarak girişimcilere fırsat yaratmak istiyoruz. Turkcell olarak bunun için üzerimize düşeni yaparak yaratıcı fikirleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Söz konusu işbirliği kapsamında çok önemli fikirlerin hayat bulunacağına inandıklarını belirten Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin yenilikçi bir teknoloji fikri veya hayatı daha kolay ve eğlenceli hale getirebilecek rekabetçi bir girişimi olanların bu programla kendilerine çok şeyler katabileceklerini söyledi. Elgin, Turkcell işbirliğiyle yürütülecek programda öne çıkacak iş fikirlerini ise şu şekilde sıraladı:

Hayatı kolaylaştıracak çözümler sunan yaşam tarzı girişimleri.

Gençler; Gençlerin hayatını kolaylaştıracak, onları eğlendirecek, oynadıklarını oyunlara çeşitli yeni özellikler ekleyerek oyun tecrübesini iyileştirecek yenilikçi projeler.

Yaşlılar; Sağlıklı yaşlanma, mevcut hastalıklarla yaşam ve acil durumlarda yardıma ulaşmayı kolaylaştırabilecek, torunları ile dijital ortamda buluşabilmelerini, dijital ortamda sosyalleşebilmelerini sağlayacak veya bunu kolaylaştıracak çözümler.

Kamu Çalışanları; Rutinleri ve ihtiyaçları meslek gruplarına göre birbirinden ayrışan kamu çalışanlarının (örneğin öğretmen ve doktorlar) hayatlarını kolaylaştıracak, aileleriyle birlikte daha fazla kaliteli vakit geçirmelerine yardım edecek ya da bütçelerini yönetmelerine yardım ederek rahatlık hissiyatı verebilecek ürün ve servisler.

Engelliler; İşitme engellilerin iletişimlerini kolaylaştıracak, görüntülü görüşme ve işaret dili içeren uygulamalar. Fiziksel engellilerin en büyük problemi olan navigasyon ile mekânları erişilebilir kılmaya yardımcı olacak ürün ve servisler.

Esnaflar; Üretici firmalardan küçük/tekil olarak rakiplerine göre yaptıkları pahalı satın alma, sınırlı stok tutabilme ve kurumsal/stratejik yönetim kabiliyetlerinden yoksun iş yönetim şekilleri nedeniyle ayakta durmakta zorlanan esnaflarımızın ekonomideki güçlerini kuvvetlendirecek, esnafların tek güç olarak hareket etmelerini sağlayacak kapsamlı yeni ürün, servis ve çözümler.

Çalışanlar; Yoğun iş temposuyla çalışan beyaz yakalı profesyonellerin hayatını kolaylaştıracak, zamandan tasarruf etmesini sağlayacak, kişiye özel teknolojik çözümler ve deneyimler.

Teknoloji odaklı girişimler; makineler arası iletişim (M2M), nesnelerin interneti (IoT), akıllı ev/araba teknolojileri veya giyilebilir teknolojiler.

Herhangi bir konuya odaklanmaksızın yenilikçi bir teknolojik ürün veya hizmet sunan tüm iş fikirleri ve girişimler.

Etiketler: » » » »
Share
2221 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+1 = ?