logo

Heritage İstanbul, Kültürel Miras Profesyonellerini İstanbul’da Buluşturacak

Heritage İstanbul; Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik Teknolojileri Fuar ve Konferansı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, 18 – 20 Mart tarihleri arasında, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında 5. kez düzenlenecek.

Kültürel Miras Alanında Sektör Profesyonelleri Buluşuyor

Kültürel miras alanında, sektör profesyonellerini ortak dil geliştirmek, değerleri paylaşmak, geleceği tasarlamak, iletişimi arttırmak ve yeni nesil müzecilik teknolojilerini tanıtmak, arkeoloji ve restorasyon alanında oluşan yenilikleri katılımcılara anlatmak amacıyla buluşturacak. Konuyla ilgili basın toplantısı 3 Mart 2020 tarihinde TG Expo tarafından İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi’nde gerçekleşti.

Heritage Projeleri Yöneticisi Osman Murat Akan, yaptığı konuşmada, “Bu organizasyon ile dünyadaki bazı sektörel paydaşların farkındalıklarını artırarak gerek ülkemizde gerek dünyada bu işin de korunması ve sektörel olarak sürdürülebilir politikalar üretilmesi gerektiğinin farkındayız. O yüzden bu organizasyonu yapıyoruz.” dedi.

TG Expo Genel Müdürü Cem Şenel ise “Bu alandaki çalışmaların öncüsü olmaktan, kültürel mirasımıza sahip çıktığımız için ve bu sektörü uluslararası platforma taşımaktan oldukça mutluyuz” dedi.

Etkinlik Teması : “Somut Olmayan Kültürel Miras”

Etkinlikte, “Somut Olmayan Kültürel Miras” temasıyla sözlü geleneklerden, gösteri sanatlarından, toplumsal uygulamalardan, ritüellerden, el sanatları geleneğinden farklı örnekler sunulacak.

Konuşmacılar arasında; İstanbul Arkeoloji Müzesinin sergileme tasarımını yeniden yapan Mimar Boris Micka, Lübnan Ulusal UNESCO Komitesi Üyesi olan Trablus Belediyesi Başk. Vekili ve Kültürel Miras Komitesi Başkanı Khaled Tadmuri, Restorasyon Uzmanı ve Mimarlık Tarihçisi Mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. İclal Dinçer, Smithsonian Institude Sanat ve Müzecilik Direktörü Paul Michael Taylor, Atatürk Kültür Merkezi Mimari Projesinin Tasarımcısı Mimar Murat Tabanlıoğlu, Mimar Cengiz Bektaş, İtalyan Restorasyon Birliği Assorestaura, 10. Yılını kutlayacak Baksı Müzesinden Hüsamettin Koçan yer alacak. Konferanslardaki 100’ün üzerindeki konuşmacıların yanı sıra Heritage İstanbul Danışmanlarından Nezih Başgelen Moderatörlüğünde; son zamanlarda yapılan sıra dışı kazılar, yeni bulgular anlatılacak. Haluk Polat, An Vokal Grubu Projesi seyirciyi, Anadolu’nun ortak sesi ve titreşimine doğru bir yolculuğa çıkaracak.

Oldukça Kapsamlı Program ve Geniş İçerik 

Heritage İstanbul kapsamında, arkeoloji teknolojileri, arkeoparklar, açık hava müzecilik hizmetleri, arkeolojide dijital belgeleme, 3D sanal ortam teknolojileri, deneysel arkeoloji, restorasyon projeleri, uygulamalarla ilgili kuruluşlar, nano teknoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri, müze mekanı ve sergileme tasarımı projeleri, aydınlatma ve güvenlik sistemleri, müzelerde görsel medya ve sanat teknolojileri, mobil müze uygulamalar, sanal gerçeklik (VR) ve arttırılmış gerçeklik (AR) örnekleri sunulacak.

 

Etiketler: » »
Share
3818 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?