logo

“İş Gücünün Geleceği” İstanbul’da Masaya Yatırıldı

İş dünyasının önde gelen isimleri, Workinton Levent 199 İstanbul’da düzenlenen “İş Gücünün Geleceği” konulu panelde bir araya geldi. Crossover Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte teknolojinin işe alımdan takımlar arası iletişime kadar tüm süreçleri nasıl değiştirdiği, yeni neslin kariyer beklentileri, değişen ofis ortamları ve uzaktan çalışan esnek iş gücünün iş hayatında artan varlığı konuları ele alındı.

Crossover CEO’su Andy Tryba başta olmak üzere Workinton CEO’su Pınar Massena ve Deloitte İnsan Kaynakları ve CFO Servisleri Lideri Cem Sezgin gibi isimlerin, deneyimlerini ve görüşlerini paylaştığı “İş Gücünün Geleceği” paneli, iş dünyasının tüm paydaşlarını etkileşimli bir platformda buluşturdu.

Crossover Kurucusu ve CEO’su Andy Tryba “Şu anda aktif 146 çalışanımızın olduğu Türkiye pazarı bizim için çok fazla öneme sahip. Geçen yıldan bu yıla 2 katı kadar büyüdüğümüz Türkiye pazarında hem beyin göçünü önleyerek hem de çalışanlara uluslararası ortalamanın üzerinde maaş vererek bu sayıyı çok daha arttırmayı hedefliyoruz. Son 3 senede çok iyi bir noktaya getirdiğimiz Türkiye pazarında artık yıllık $200K-$800K ücret aralığında olan üst düzey yönetici pozisyonlarından işe alım yapmayı planlıyoruz” dedi.

Workinton CEO’su Pınar Massena “Serbest veya uzaktan çalışan kişilerin sayısının artmasıyla birlikte ortak çalışma alanlarına duyulan ihtiyaç da hızlanarak arttı. Artık sadece gençlerin veya ufak girişimlerin değil, orta ölçekli şirketlerin de kullandığı alanlar olmaya başladı. Ortak çalışma alanları çalışanlara birbirleriyle hem sosyal hem de iş konularında paylaşımda bulunma imkanı sağlıyor. Bütün bunlardan dolayı da Türkiye’deki ortak çalışma alanlarının artacağını öngörmekle birlikte devlet desteklerinin de artması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Deloitte CFO Servisleri Lideri Cem Sezgin “İş gücünün değişiminde demografide, çalışma alanlarında, yetkinliklerde ve iş yapış şekillerinde yaşanan değişikliklerin çok büyük etkisi var. Bu değişim çok hızlı bir şekilde dünyada yayılıyor. Sadece ABD ve Hindistan’da toplamda 77 milyon serbest çalışan bulunuyor. Bu da gösteriyor ki serbest çalışma modelin dünyada çok fazla kişi tarafından benimsenmiş durumda. Sanılanın aksine yapılan anket sonuçları şunu gösteriyor ki Türk firmaları iş gücündeki değişimi benimsemeye diğer çoğu Avrupa ülkesinden çok daha eğilimliler. İş gücündeki değişikliğe adapte olan firmalar sadece işe alım konusunda değil çalışan bağlılığı konusunda da çok verimli uygulamalar yapıyorlar” dedi.

Etiketler: » » »
Share
2236 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?