logo

Nutanix, Bulut Altyapısı Yönetimi İçin Uzaktan BT Çözümlerini Duyurdu

Nutanix, BT ekiplerinin bulut altyapılarını ister evden ister merkez ofisten olsun istedikleri her yerden kurmalarını, yenilemelerini ve ortaya çıkan sorunları giderebilmelerini sağlayan yeni çözümlerini duyurdu. Bu çözümler tümü Nutanix HCI yazılımının bir parçası olan Nutanix Foundation Central, Insights ve Lifecycle Manager üzerinden ekstra maliyet olmadan sunulacak.

COVID-19 salgını süresince dünya genelinde BT ekipleri uzaktan çalışma çözümleri sunabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Ancak bunu her zaman kendi başlarına halledemiyorlar. BT altyapısının yönetimi, sorunların çözümü ve yazılım güncellemeleri için BT ekiplerinin genellikle veri merkezlerinde bulunması gerekiyor. Bu da sosyal mesafe uygulamalarının olduğu mevcut durumda çeşitli zorluklar yaratıyor.

Nutanix Teknik ve Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Smith “Nutanix, BT altyapısı yönetimini neredeyse görünmez olacak derecede sadeleştirme vizyonuyla kuruldu. Bu yeni özellikler daha ilk günden, her yerde çok daha sorunsuz bir deneyim sunacak. Nutanix’in sadeleştirilen yönetim özellikleri ve daha güvenli ve güvenilir BT altyapısı ister evden ister başka bir yerden kullanım imkanı sunmasıyla şimdi çok daha önemli role sahip” dedi.

Yeni Nutanix çözümleri BT ekiplerinin, tüm yazılım döngüsü boyunca bulut altyapısını uzaktan yönetebilmesini sağlıyor.

Yeni veya Genişletilmiş Bulut Altyapıları

Nutanix Foundation Central, Prism arayüzü üzerinden BT ekiplerinin tek bir arayüzle istedikleri yerden global ölçekte özel bulut altyapıları kurabilmelerini sağlıyor. Yapılandırılmamış aygıtları veya sunucuları yerinde hızla kurduktan sonra, Foundation Central devreye girerek Nutanix düğümlerini yapılandırıyor ve Nutanix yazılım çözümlerini kuruyor.

Altyapı yazılımı kurulumunun tek bir merkezden yapılmasını sağlayıp kolaylık sunan Foundation Central, kurumların mevcut altyapı kapasitelerini büyüme hızlarına göre ölçeklemesine imkan veriyor.

Sorun Tahmini ve Akıllı Destek

Nutanix Insights, dünya genelinde BT operasyonlarını sadeleştirmek için sorun tahmini ve otomatik destek hizmetleri sunuyor. Bu yeni hizmet tüm kümeler, ofisler ve bölgeler dahil olmak üzere müşterilerin tüm bulut kurulumlarından alınan ölçümleri analiz ederek uygulamalara ve verilere erişimi etkileyebilecek mevcut ve potansiyel sorunları belirliyor.

Insights hizmeti, belirlenen sorunlara yönelik öneriler sunarak genel durumu ve performansı uygun hale getirmeye yardımcı oluyor. Yapılan öneriler, bilindik en iyi BT uygulamalarının yanı sıra Nutanix’in dünya çapında 16.000’den fazla kuruma verdiği destekle elde edilen derin tecrübeyi temel alıyor.

Ayrıca, Insights hizmeti hiçbir manuel müdahaleye gerek olmadan otomatik olarak Nutanix’e bir destek talebinde bulunabiliyor, bir Konum Güvenilirliği Mühendisi (SRE) atayabiliyor ve analiz için ilgili müşteri kayıt dosyalarını toplayabiliyor. Dahili veriler, Insights hizmetiyle müşterilerin sorunlarının %30’unu destek talebinde bulunmadan çözebileceğini gösteriyor. Bu da daha az destek gereksinimiyle çok daha sağlıklı bir BT ve bulut altyapısı anlamına geliyor.

Compass Group France Sistem Mühendisi Olivier Massoni “Destek talebinde bulunmamak çok iyi bir şey. Ancak potansiyel sorunları ve bunların nasıl çözülebileceğini görmek ise bundan da iyi. Tek tıkla yenilemeyi de değerli kılan bu felsefeydi” dedi.

Kesinti Olmadan Tek Tıkla Altyapı Geliştirme

BT altyapısını geliştirmek birden fazla markadan farklı ürünlerin kullanıldığı ortamlarda giderek daha karmaşık ve sorunlu bir işlem haline geldi. Kritik önem taşıyan uygulamalarda yaşanabilecek sorunları en aza indirmek için yapılan planlama ve testlerin yanı sıra sistemin kapalı kaldığı saatler, güncelleme sürecinin maliyetini artırıyor. Bu nedenle BT ekipleri genellikle gerekli yenilemeleri erteliyor. Bu da olası güvenlik sorunlarına davetiye çıkarıyor.

Nutanix Lifecycle Manager (LCM), Nutanix yazılımlarını ve aygıt yazılımlarını uygulamaların veya altyapının kullanımında hiçbir kesinti olmadan tek tıkla güncelleme imkanı veriyor. Yazılım ve aygıt yazılımı bağımlılıklarını otomatik olarak belirleyen, güncellemelerin önceliklerini düzenleyen ve tahmini hareket etmek yerine tüm güncelleme sürecini yöneten LCM, çok daha güvenli ve güvenilir bir altyapı sunuyor. Diğer Nutanix çözümlerinde olduğu gibi, LCM de tüm dünya genelindeki Nutanix ortamlarını her yerden yönetebiliyor.

Önde gelen içerik hizmetleri ve üretkenlik platformu NetDocuments’ın Sistem Mühendisi Todd Burris “NetDocuments olarak tüm dünyadaki müşterilerimize 12 veri merkeziyle destek veriyoruz. Bu nedenle sadelik, ölçeklenebilirlik ve uzaktan yönetim bizim için çok büyük önem taşıyor. Nutanix tüm bunları sunarak müşterilerimizi memnun etmemize yardımcı oluyor. Foundation Central ve LCM gibi ürünler uzaktan kurulum, yönetim ve sorun çözümü gibi konularda bizim için çok önemli” dedi.

Nutanix yazılımları, BT altyapı yöneticilerine gelişmiş uzaktan kontrol deneyimi sağlamanın yanı sıra güvenli, güvenilir ve kolay kullanımlı özel bulut altyapısı çözümleri de sunuyor. Nutanix yazılımı ayrıca Sunucu Sanallaştırma ve Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) kategorilerinde 125 onaylı inceleme arasında 10 üzerinden 9,1 puan alarak TrustRadius’tan En Yüksek Puan 2020 ödülünü aldı.

Nutanix Foundation Central müşterilerin kullanımına sunuldu. Nutanix Insights ve Lifecycle Manager halen geliştirilme aşamasında.

www.nutanix.com

Etiketler: » » »
Share
3065 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?