logo

Platin Bilişim KOBİ’lere Teknoloji Desteği Sağlıyor

Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı

Platin Bilişim, pandemi döneminde artan siber saldırılar karşısında savunmasız kalan KOBİ’lerin yanında.

Türkiye’de yaz döneminde günde yaklaşık 3500 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı gerçekleşti. Ağ güvenliği saldırıları da geçen yıla oranla yaklaşık 9 kat arttı. Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı’nın verdiği bilgiye göre Türkiye’de yaz aylarında toplamda 300 binin üzerinde kötü amaçlı yazılım saldırısı tespit edildi. Geçen yıla kıyasla %37 oranında artış gerçekleştiğini hatırlatan Bamyacı, en popüler dolandırıcılık scripti olan Trojan.Gnaeus’a karşı küçük ve orta boyuttaki işletmeleri uyardı. Bamyacı, siber korsanlara karşı önlem almak için iş dünyası profesyonellerine; tarayıcılarını en son yamalarla güncel tutmalarını, reklam engelleyici kullanmalarını ve kötü amaçlı yazılımdan koruma motoru kullanmalarını tavsiye etti.

“Siber güvenlik yatırımları 900 milyona yaklaştı”

Dijital trendlerin tüm dünyada hızlandığına dikkat çeken Bamyacı, siber güvenliğe yapılan küresel yatırımın ise 870,8 milyon dolara ulaştığını kaydetti. Temassız ödeme ve dijital hizmet modellerinin artmasının fintech çözümlerine olan talebi tetiklediğini belirten Bamyacı “Bu gelişmelere paralel olarak siber güvenlik, dolandırıcılık önleme ve dijital kimlik yönetimi gibi teknolojiler de öne çıkıyor. Pandemi sürecinde Başta fintech ve finans kuruluşları olmak üzere, enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalar, havayolu şirketleri ve perakende şirketlerinin SOC – Security Operation Merkez’lerine olan talebi arttı. Küresel ekonomiye 2021 yılında toplam maliyetinin 6 trilyon dolara ulaşması beklenen siber saldırılarla mücadele edebilmek için uluslararası şirketler, finans kuruluşları ve hükümetler adeta seferberlik ilan etmiş durumda. Son üç ayda kısıtlı imkana sahip KOBİ’ler ise siber saldırılardan hiç olmadığı kadar çok etkilendi. Platin Bilişim olarak biz de KOBİ’lere özel bir çözüm paketi oluşturduk. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin siber korsanlarla mücadelesine destek olmak önceliklerimiz arasında” dedi.

“Tehdit avcılığı yaklaşımı ile ekstra güvenlik”

Fusion SOC – Güvenlik Operasyonları Merkezi’mizde hizmet sunduğumuz şirketlerin durumunu sürekli olarak izleyen ve güvenlik olaylarının analizinden sorumlu olan bilgi güvenliği ekibimiz bulunmakta” şeklinde konuşan Bamyacı “SOC ekibimizin, analitik zeka, yapay zeka ve makine öğrenme tabanlı en yeni teknolojik çözümleri kullanarak siber güvenlik olaylarının tespiti, analizi, siber saldırılara karşı aksiyon almak ve incelenen olayları raporlamak gibi sorumlulukları bunuyor. Güvenlik analistleri, güvenlik mühendisleri ve güvenlik işlemlerini denetleyen yöneticilerden oluşan ekibimiz; veri ağları, sunucular, uç nokta cihazları, veri tabanları, uygulamalar, web siteleri ve diğer sistemlerdeki aktiviteleri 7/ 24 izleyip siber saldırılara önlem alıyor. Saldırı önlemeden ziyade tehdit avcılığına odaklanan bilgi güvenliği uzmanlarımızın olayları analiz etmek için gelişmiş adli analiz, kriptanaliz, ters mühendislik ve zararlı yazılım analizi gibi teknik kabiliyetleri bulunuyor” dedi.

“İnsan kaynağına ve yeni teknolojilere yatırımlarımız devam edecek!”

2020 yılının ilk dokuz ayını da değerlendiren Ayhan Bamyacı “Stratejik iş ortaklarımızın sayısını arttırarak 2020 yılı için belirlediğimiz büyüme hedefini yakalayacağımıza inanıyoruz. Bu sene olumsuz pazar şartlarına rağmen birçok yeni projeyi başarı ile tamamlamak bizi çok mutlu etti” dedi. Yetişmiş siber güvenlik uzmanı açığının sektörün en büyük probleminden biri olduğuna da dikkat çeken Bamyacı, Platin Bilişim’in yol haritası hakkında “Bu yıl insan kaynağı yatırımlarımıza hız kattık. 95 kişilik ekibimizi, sene sonuna 115’e çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca Platin Akademi adı altında yeni bir oluşumun hazırlığı içindeyiz. Sektörün büyümesine katkı sağlayacak bu oluşum yapılan çalışmalar bizi daha da dinamik kılıyor” dedi.

Etiketler: »
Share
1952 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+7 = ?