logo

Prof. Dr. Hasip Pektaş “Beyaz Tuval” Programına Konuk Oldu

Maxi Haber’in resmi medya sponsorluğu ve ColorBox Art Materials-Winsor Newton (http://colorbox.com.tr/) katkılarıyla atürk News TV (http://www.aturknews.com/) ve Kanal 34 TV’de canlı olarak yayınlanan, Piece of ART PR&Gallery’nin hazırladığı, Dilşad Atasoy&Günsu Saraçoğlu’nun sunduğu “BEYAZ TUVAL” programının bu haftaki konuğu Işık Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi ve Işık Üniversitesi İstanbul Ekslibris Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hasip Pektaş oldu.

İzleyiciler sanatçının sanat yaşamıyla ilgili detayları, exlibris alanındaki bilgi ve tecrübelerini dinleme şansı buldu. Ayrıca söyleşi süresince çok çeşitli konulara değinildi. Pektaş; Türkiye’de ve dünyadaki exlibris sanatına ait bilgileri, bu sanatın yaygınlaşmasının nasıl sağlanması gerektiğini ve kolleksiyonerlerle ilgili düşüncelerini keyifli bir sohbetle sanatseverlerle paylaştı.

Hasip Pektaş Kimdir?

20 Mart 1953’de Ermenek-Karaman’da doğdu. 1971’de Akşehir İlköğretmen Okulu’ndan, 1974’de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1982 yılına kadar Öğretmen Okullarında ve Orta Öğretimde resim öğretmenliği yaptı. 1982-1987 yıllarında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Grafik Anasanat Dalı’nda çalıştı. 1987-2007 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1995’de Doçent, 2001’de Profesör oldu. 2001-2003 yıllarında HÜ GSF Dekan Yardımcılığı, 2003-2006 yıllarında HÜ GSF Dekanlığı yaptı. 2005-2007 yıllarında Hacettepe Sanat Müzesi Kurucu Müdürlüğü görevini yürüttü. 2008-2015 yıllarında Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanlığı yaptı. Aynı bölümde öğretim üyesidir. İstanbul Ekslibris Derneği Kurucu Başkanıdır.

Türkiye’de Ekslibris’in tanınması ve yaygınlaşması için yoğun çaba harcamaktadır. 1996’da “Ekslibris” hakkında bir kitap yazdı. Çalışmaları Danimarka, Belçika, Çin ve İtalya Ekslibris Müzelerine kabul edildi. Yirmi dokuz kişisel sergi açtı, yurtiçi ve yurtdışı çeşitli yarışmalı ve karma sergilere katıldı. Ekslibris konusunda çok sayıda seminer verdi, workshop yaptı. ERASMUS programı çerçevesinde Belçika Gent Güzel Sanatlar Akademisi’nde dersler verdi. Aalborg, Agra, Amsterdam, Antwerp, Atina, Belgrad, Bonn, Brugge, Brüksel, Budapeşte, Cenevre, Cezayir, Chengdu, Dolores Hidalgo, Dongguan, Dubrovnik, Edmonton, Ekaterinburg, Floransa, Frederikshavn, Gent, Gliwice, Guanajuato, Guangdong, Helsinki, Kiev, Köln, Lefkoşa, Liege, Liviv, Lizbon, Londra, Lozan, Kopenhag, Kotor, Lüksemburg, Maastrich, Madrid, Mexico City, Minsk, Moskova, Mostar, New York, Nizhny Tagil, Nice, Nyon, Ohrid, Ortona, Ostend, Paris, Patras, Pekin, Perm, Plovdiv, Porto, Poznan, Prag, Priştina, Roma, Salzburg, San Miguel de Allende, Saraybosna, Selanik, Shenzhen, Sint-Niklaas, Sofya, Split, St.Petersburg, Şikago, Tiran, Torun, Üsküp, Varşova, Venedik, Viyana, Wells, Yaroslavl, Yeni Delhi, Zagreb sanat müzelerinde inceleme ve araştırma yaptı. 2003 ve 2007’de 1. ve 2. Uluslararası Ekslibris Yarışmalarını, 2008’de 1. Uluslararası Baskıresim Bienali’ni, 2010’da 33. FISAE Uluslararası Ekslibris Kongresi’ni ve Uluslararası Ekslibris Yarışması’nı, 2012’de 1. Ulusal Öğrenci Ekslibrisleri Yarışması’nı organize etti. 2014’de Işık Üniversitesi İstanbul Ekslibris Müzesi’ni kurdu.

Etiketler: » » » » » » »
Share
3363 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+2 = ?