logo

PTT AŞ Hizmetlerinde Dijitalleşme Süreci Hızlandı

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı hizmet veren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), inovasyon, Ar-Ge ve dijitalleşmeyi temel alarak büyük bir değişim ve dönüşüme imza atıyor. Hizmet sunduğu alanlardaki dijital dönüşüm gelişmeleriyle ülkemize katma değer sağlayan PTT AŞ, posta, kargo, lojistik, bankacılık, sigortacılık ve bilişim gibi birçok faaliyet alanında müşteri odaklı hizmetleriyle vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, teknolojinin gelişmesiyle birlikte “dijital çağ” olarak adlandırılan bu dönemde dijital dönüşümün gereklilik olduğunu ifade ederek “Şirket olarak tüm hizmet alanlarımızda dijital dönüşümü öngören bir stratejiyi kararlılıkla uyguluyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın desteğiyle dijital hizmetlerde sektöre öncülük eden yatırımlar yapıyor; devlet kurumlarımızla, üniversitelerimizle ve özel sektörde yer alan firmalarla iş birliklerimizi geliştiriyoruz. Dijital dönüşümü çözüm üretmenin yanı sıra geleceğin önemli bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

“Pandemi Dijitalleşme Sürecini Hızlandırdı”

Pandemi döneminin dijitalleşme sürecini hızlandırdığını belirten PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten “Şirketimiz dijital dünyanın insanlığa sunduğu kolaylığı, sağladığı faydayı ve getirdiği fırsatları değerlendiren bir vizyona sahip. Değişime ayak uydurmanın yanında, bu değişimi yöneten ve öncülük eden bir anlayışla güven aşılıyoruz. Dijitalleşmeye yatırım yaparak müşterilerimize inovatif ürün ve çözümlerimizle en iyi hizmeti sunmayı sürdürüyoruz” dedi. 2021 Eylül ayı sonu itibariyle 5 bine yakın iş yeri ile hizmet verdiklerini ifade eden Gülten “Evrensel Posta Hizmeti sağlayıcısı olarak, başka kargo firmalarının ve bankaların bulunmadığı 1.144 yerleşim yerine hizmetlerimizi götürüyor ve vatandaşımızın yanında oluyoruz. Pandemi döneminde teknolojinin avantajlarını kullanarak müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerimizi geliştirme ve çeşitlendirme fırsatı bulduk. Pandemi öncesi ve içinde bulunduğumuz pandemi süreci karşılaştırıldığında, PTTMatik ile sunduğumuz hizmetlerimizin kullanım oranında yüzde 35’lik bir artış gerçekleşti. Bu artışta müşterilerimizin bankacılık alışkanlıklarının değişmesi de büyük önem taşıyor. Ülkemizde ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 2020 yılı Mart ayından 2021 yılı Ekim ayı sonuna kadar geçen süre zarfında dijital kanallarımızda; kullanıcı sayısında yüzde 58, işlem adetlerinde ise aylık ortalama yüzde 51 artış gerçekleşti” dedi.

“Ülkemizin İhracat Hedeflerine Katkı Sağlıyoruz”

PTT AŞ, dijitalleşme sürecinde gerçekleştirdiği e-ticaret atılımıyla yurt içi ve yurt dışında adından söz ettirmeyi başardı. Gülten, birçok ülkeye sağladıkları e-ticaret altyapısıyla yerli KOBİ’lerin, ürün ve hizmetlerini dünya ile buluşturduklarını, ülkemizin ihracat hedeflerine katkı sağladıklarını ifade etti. Gülten, pandemi sürecinde artan e-ticaret eğilimi sebebiyle kargo hizmetlerinin de etkilendiğini belirterek “Vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı için tedbir alarak kargo hizmetimizde temassız teslimat uygulamamızı başlattık. Müşterilerimizden imza ve T.C. kimlik numarası alınmaksızın, sadece cep telefonlarına gönderilen SMS bilgisi ile teslimat yapılmasını sağladık. Bu süreçte personelimizin sağlığını korumak için gerekli her türlü tedbiri aldık. Aynı zamanda PTT Ailesi olarak, vatandaşlarımıza evlerinde sosyal yardım ve maaş ödemelerini gerçekleştirdik. Kargomat 7/24 hizmetimize pandemi döneminde talep yoğun oldu. Pandeminin başladığı 2020 Mart ayından 2020 Aralık ayı sonuna kadar olan dönemde, kargolarını Kargomat’larımızdan teslim alan müşterilerimizin gönderilerinin sayısında yüzde 300 artış yaşandı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir ve Kocaeli’nde toplam 405 Kargomat 7/24 cihazımızla hizmet vermeyi sürdürüyor ve bu hizmetimizi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

“UETS Kullanımı Yaygınlaşıyor”

PTT AŞ tarafından kurulan ve tebligatları elektronik ortamda ulaştırmayı sağlayan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi’nin (UETS) her geçen gün yaygınlaştığını belirten Gülten “Çevre dostu bu uygulama sayesinde büyük oranda tasarruf sağlanıyor. Daha önce kullanılan Kayıtlı Elektronik Posta Sisteminden farklı olarak kurulan alt yapı sayesinde tebligatlar elektronik ortamda çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde alıcısına ulaşıyor. UETS hizmetimizle kâğıt kullanımı ortadan kalkıyor ve yüzbinlerce ağaç kesilmekten kurtuluyor” dedi.

“PTT AŞ Yol Haritasını Teknoloji Üzerine Belirliyor”

PTT AŞ’nin, her geçen gün genişlettiği hizmet yelpazesiyle posta, kargo, lojistik, bankacılık ve e-ticaret sektöründe çağın gerekliliklerine uygun dijital çözümler ürettiğini vurgulayan Gülten “Şirketimiz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve değişen beklentilerini karşılayacak dinamizmle çalışmalarına devam ediyor. 181 yıllık tecrübemizi, gelişen teknolojinin sunduğu imkânlarla harmanlayarak yolumuza devam ederken, Türkiye’nin öncü markalarından biri olarak ülkemizin geleceğine yön vereceğiz. İlk telgraf ve telefon hattı ile ilk radyo yayını hizmetlerini vatandaşlarımızla buluşturan Şirketimiz, dijitalleşme sürecini sadece bir kullanıcı olarak değerlendirmemiş, dijitalleşmeyi yeni bir üretim süreci olarak benimsemiş ve iki asırlık tecrübesiyle kendi yol haritasını oluşturmuştur” dedi.

Etiketler: » »
Share
749 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+8 = ?