logo

Siemens, Türkiye’deki KOBİ’lere Satınalmalarla Destek Veriyor

mh_siemens_turkiye_tugrul_gunal

Siemens Türkiye Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm Direktörü Tuğrul Günal

Siemens, gerçekleştirdiği Siemens Tedarikçi Günü’nde Tedarik Zinciri Yönetimi Bölümü stratejilerini ve Siemens’in dünyadaki tedarik sistemine dair detayları paylaştı. Dünya genelinde 200’den fazla ülkede faaliyet gösteren Siemens, bu ülkelerdeki firmalardan tedarik ettiği ürünlerle ülke ekonomilerine katkıda bulunmayı sürdürüyor. 1850’li yılların ortalarından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren ve gerek üretim tesislerinde gerekse gerçekleştirdiği büyük ölçekli projelerde standarda uygun yerli firma ürünlerini tercih eden Siemens, 2014 mali yılında çoğunluğu Türkiye’den olmak üzere toplam 350 milyon Euro’yu bulan alıma imza attı. Siemens Türkiye’den sonra en fazla alımı Irak’tan yaptı. Siemens’in Türkiye’deki toplam satın alma hacmi ise 700 milyon Euro’yu buluyor. Dünya çapında 80 milyar Euro’luk sipariş girdisi olan Siemens’in global ölçekteki satın alma hacmi ise yaklaşık olarak 38 milyar Euro.

 Siemens Tedarikçi Günü’nde Türkiye’de Tedarik Zinciri Yönetimi ele alındı

Tüm sektör ve bölümlerine hizmet veren tedarikçileri kapsayan özel etkinlikler düzenleyen Siemens, bu etkinliklerin sonuncusunu 11 Kasım 2014 tarihinde The Grand Tarabya Otel’de gerçekleştirdi. Etkinlikte tedarikçi firmaların temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunulurken Siemens Tedarik Zinciri Yönetimi Bölümü stratejileri ve Siemens’in dünyadaki tedarik sistemine dair detaylar da katılımcılarla paylaşıldı.

Siemens Türkiye Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm Direktörü Tuğrul Günal, Siemens’in tedarik politikasının detaylarını ve tedarikçilerde aranan kriterleri aktardı. “Hedeflerimiz arasında Türkiye’deki KOBİ’lerin gelişmesine ve Siemens’in Türkiye’den çok daha fazla satın alma yapmasına katkıda bulunmak var” diyen Günal, etkin bir tedarik zinciri yönetimi sayesinde şirketlerin kayda değer tasarruf sağlayabileceğini ve bu kaynağı Ar-Ge başta olmak üzere farklı alanlara aktarabileceklerini belirtti. Günal, Siemens’in 2023 yılında Türkiye’den toplam 1 milyar Euro’luk satın almaya imza atmayı hedeflediğinin de altını çizdi. Türkiye’nin önde gelen şirketleriyle birlikte Aralık 2013’te Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği’ni kurduklarını anlatan Günal, bu dernekle birlikte tedarik zinciri yönetimi prensiplerinin yaygınlaştırılacağını, bu alandaki meslek ve bilimin gelişmesine katkıda bulunulacağını ve tedarik zinciri yönetiminde sürdürülebilirlik prensibi bilincinin oluşturulacağını vurguladı.

Etkinlikte ayrıca Siemens Türkiye Enerji Yönetimi Bölüm Direktörü Sedef Karagöz de başkanlığını yaptığı Siemens Çeşitlilik Konseyi hakkında bilgi verdi ve Siemens’in çeşitliliğe verdiği önemi anlatan bir konuşma yaptı.  Etkinlik, başarılı tedarikçilere verilen ödüllerle son buldu.

Etiketler: » »
Share
2055 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+1 = ?