logo

Türkiye’nin Önde Gelen Holdinglerinin CEO’ları CEO Ajanda 2016’da Buluştu

mh_ceo_ajanda_2016_gorsel

Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen geleneksel CEO Club toplantısı, Türkiye’nin önde gelen holdinglerinin CEO’larını bir araya getirdi. Torun Center’ın etkinlik sponsorluğunda Doğa Okulları ve Borusan Otomotiv’in co-sponsorluğunda The Ritz-Carlton İstanbul’da yapılan “CEO Ajanda 2016”, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun’un açılış konuşmalarıyla başladı. Akkök Holding CEO’su Ahmet Dördüncü’nün moderatörlüğünde gerçekleşen “CEO Ajanda 2016”ya Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen ve Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul konuşmacı olarak katıldı. Türk iş dünyasının mevcut durumunun değerlendirildiği toplantıda, konuşmacılar 2016 yılına ilişkin hedef ve öngörülerini de paylaştı.

Engin Aksoy: “Dijitalleşme holdingleri de etkileyecek”

Dijitalleşmenin gerek özel gerekse kurumsal hayatımızın yeni ve kalıcı gerçeği haline geldiğine dikkat çeken Engin Aksoy “Günümüzde işletmeler, dijitalleşme ile verimliliğini artırıyor, hız kazanıyor, operasyonel süreçleri kolaylaştırıyor ve daha da önemlisi, rekabetçi olma yolunda büyük aşama kaydediyor. Geleceğin iş dünyasında, dijital stratejiler kurgulayabilen ve bu stratejileri yenilikçi iş modellerine ve etkin iş sonuçlarına dönüştürebilen şirketler ön planda olacak. 2000 yılından bu yana Fortune 500’deki şirketlerin %52’sinin dijitalleşme trendini yakalayamadığı için artık listede olmadığını görüyoruz. 2016 yılında da iş dünyasının %40’ının mobilize hale gelmesi bekleniyor. Dijitalleşme, şirketlerin ve elbette holdinglerin pazardaki varlığı ve konumu açısından sürdürülebilirliğin garantisi olacak” dedi.

“Dijitalleşme yolculuğunda kurumların yanındayız

Vodafone’un dünya genelinde birey ve kurumların mobil ve sabit iletişim teknolojilerinin gücüyle dijitalleşmesini hedeflediğini belirten Aksoy “Hem bireyleri hem de kurumları dijital dünyanın oyuncusu haline getirme hedefiyle 2 yıl önce ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’ni başlattık. Accenture işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu ile şirketlerin dijitalleşme endeksini hesaplıyor ve onlara yarına hazır olmak için ihtiyaç duydukları çözümler konusunda yol gösteriyoruz. Tamamen şirketlerin ihtiyaçlarına göre kurguladığımız Yarına Hazırım Platformu’nda otomotivden beyaz eşyaya her sektörden şirketin ihtiyaçlarını analiz edebiliyoruz. Accenture ve ve Türkiye Bilişim Vakfı ile KOBİ’lerden sonra Türkiye’nin büyük şirketlerinin de dijitalleşme endeksini çıkardık. Çok yakında bu şirketlerin dijitalleşme endeksini açıklayacağız. Hedefimiz, Türkiye’nin dijitalleşme endeksini %53’ten %75’e çıkarmak” dedi.

“Şirketlerin dijital iş ortağı olarak faaliyet gösteriyoruz”

Dijitalleşmede sürdürülebilirliğin yeni nesil teknolojilerin gelişmesine bağlı olduğunu ifade eden Aksoy “Hepimizi bekleyen en büyük ve önemli gelişme, Nisan 2016 itibariyle 4.5G teknolojisinin hayatımıza girecek olması. 4.5G teknolojisi, daha hızlı, daha etkin ve daha rekabetçi iş süreçlerinin mimarı olacak. Diğer yandan, iş dünyası 4.5G ile beraber bulut tabanlı uygulamalara yönelerek önemli zaman ve maliyet avantajı sağlayacak. Bugün 18 ülkede 4G, 5 kıtada ve 12 ülkede ise 4.5G hizmeti veren bir operatör olarak, global deneyimimizi Türkiye’ye de taşıyor ve yarına hazırlanmak isteyen şirketlerin ‘dijital iş ortağı’ olarak faaliyet gösteriyoruz. Bu doğrultuda, geleceğin dijital dünyasına ve rekabet ortamına bugünden hazır olmak isteyen tüm holdinglerimizi Yarına Hazırım Platformu üzerinden ihtiyaçlarını belirlemeye ve holding yapılanmaları için en uygun çözümü öğrenmek üzere Vodafone Yarına Hazırım ekibi ile tanışmaya davet ediyoruz” dedi.

Aziz Torun: “Gayrimenkul sektörü, Türkiye ekonomisi için önemli bir değer”

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun “Son on yılda önemli bir büyüme ivmesi yakalayan gayrimenkul sektörü, bugün Türkiye ekonomisi için önemli bir değere dönüşmüştür. Yarattığı istihdamın yanı sıra 200 farklı alt sektörü besleyen sektörümüzün yıl sonu itibariyle yabancıya satış rakamının 5 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz. Ülkemize döviz girdisi sağlayan gayrimenkul sektörü nitelik yönünden de önemli ilerlemeler kaydetmektedir. Hem mimari anlayış hem de teknolojik açıdan dünya çapında projeler hayata geçirme konusunda işin ehli konumuna ulaşmıştır. Farklı projeler geliştirme konusunda deneyimli Torunlar GYO tarafından inşa edilen ve 2016 yılında faaliyete geçecek olan Torun Center projesi de özellikle iş dünyasına yenilikçi bir bakış açısı ve prestij kazandırmaya hazırlanmaktadır” dedi.

Etiketler: » » » » » »
Share
2850 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+1 = ?