logo

Yenilenen Beşiktaş JK Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Vodafone Park’ın tarihi 19 Mayıs kapısından girilen Beşiktaş JK Müzesi, iki kat üzerine yerleşmiş 1650 metrekarelik bir alanla spor müzesi olarak hizmet veriyor. Müzenin üst katında Kulübün kronolojisi şampiyon takım kupasıyla birlikte yer alıyor. Yalnızca futbol branşını değil, Kulüp bünyesindeki tüm spor dallarını ziyaretçiyle buluşturuyor. Müze aynı zamanda koleksiyonu ile bağlantılı olarak sporu sanatla buluşturmak üzere süreli sergiler düzenlediği bir geçici sergi alanına da sahip.

Müze kulübün tarihsel yapısına ek olarak prestij de sağlayan bir mekân olarak dikkat çekiyor. Sporun birleştirici ve eşitleyici gücüyle insanların yaşamlarını iyileştirmek, futbol aracılığıyla öğrenme ve spor eğitimine katkı sağlamak sorumluluğunu da taşıyor. Müze yalnızca bir futbol kulübü müzesi değil, bir spor tarihi müzesi olma hedefi ile yola çıkmış ve interaktif alanları, engelli ve çocuk dostu yapısı ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

Günümüz koşullarında, müzeler temsil ettikleri kültürel birikimin yanı sıra, pek çok aktiviteyi bir arada gerçekleştirme, iyi zaman geçirme ve bulunduğu ortamı deneyimleme olanağı sunuyor. Çağdaş müze yaklaşımının bir parçası olarak, müzeler ziyaretçileri için bir yandan geçmişle bağ kurma imkânı yaratırken, diğer yandan da günümüz beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda unutulmaz bir deneyime olanak sağlamak için çalışıyor. Beşiktaş JK Müzesi de taraftarının yanı sıra tüm sporseverleri de kucaklayarak, birbirinden farklı özellikleri barındıran çok yönlü bir müze olarak ziyaretçilerine çok özel bir deneyim fırsatı sunuyor.

Tarihin ve Bugünün Görselleşmesi

Müze, yeni kurgusu ve tasarımıyla, Kulübün tüm branşlarından gelen 100’e yakın kupa ve 200’den fazla, forma, top, krampon, belge, plaket, şilt, bayrak, flama gibi objelerden oluşan koleksiyonunun yanı sıra 1903 tarihinden günümüze Kulübün şerefli öyküsünü görselleştiren yüzlerce fotoğraf, film ve belgelerle anlatılan bir hafızayı barındırıyor. Müzenin içinde yer alan Oktay Özaydın Kitaplığı’nda spor ve spor kültürüne ilişkin pek çok yayına erişilebiliyor.

Bir Deneyim ve Etkileşim Merkezi

Müze, 50’den fazla dijital uygulama ile ziyaretçilere Kulübün spor dalları ile ilgili bilgiyi izleme ve etkileşimsel olarak deneyimleme olanağı sunuyor. Kısa belgeseller niteliğinde görüntüler, dijital sorgulama kioskları, sanal oyun ortamları, stat mappingleri bulunuyor. Ayrıca arttırılmış gerçeklik ile Vodafone Park’ta heyecanlı bir deneyim, futbol yıldızlarıyla ekranda buluşma, marşların söylenebileceği Karaoke odası ve rekor sahibi, taraftarın desibel rekoru odası müzenin öne çıkan dijital uygulamaları.  Bunların yanı sıra müzenin tamamında ziyaretçinin dokunarak deneyimleyebileceği ve keşfedebileceği etkileşimli alanlar da yer alıyor.

Yüzde Yüz Engelsiz

Beşiktaş JK Müzesi yüzde yüz engelsiz bir müze olarak fiziksel engelliler için katlar arası ulaşımdan, vitrin yüksekliklerine kadar tamamıyla erişilebilirlik standartlarında. Görme engelli ziyaretçilerin dinleyebildikleri, replika koleksiyon objelerine dokunabildikleri ve sergilemede yer alan bilgileri Braille alfabesi ile okuyabildikleri eşsiz bir deneyim sunmak üzere donatılmış.

Çocuk Dostu Müze

Beşiktaş JK çocuklara ve genç nesillere verdiği önemi müzesine de taşıyor. Tüm müze 3 yaşından itibaren tüm çocuklar için ebeveynleriyle, müze rehberleri ve eğitimcileri ile birlikte gezerken oynayabilecekleri ve keşfedebilecekleri biçimde tasarlandı.

Müze Ziyaretini Unutulmaz Kılan Bir Mekan: Kartal Yuvası

Müze ziyareti sonrasında, bu deneyimi eşsiz ve sonsuz kılmak için müze için özel olarak üretilmiş anı eşyalarını ve Beşiktaş ruhunu taşıyan pek çok ürünü bir arada bulabileceğiniz mağazayı ziyaret edebilirsiniz.

Müzeye Giriş Ücretleri

Tam 25 TL İndirimli 15 TL (6-14 yaş çocuklar, öğrenci, 65 yaş üstü, 10 kişi üstü gruplar) Ücretsiz (Sarı Basın Kartı, FIFA ve TFF kartı, ICOM, MMKD kartları ile engelliler, şehit yakınları ve gaziler, 6 yaş altı çocuklar.

Müzenin Açık/Kapalı Olduğu Gün ve Saatler

Mayıs-Ekim ayları arasında : 10.00-18.00

Haziran-Eylül ayları arasında : 10.00-19.00 Salı günleri 10.00-21.00

Pazartesi günleri Maç günleri, taraftarın stadyuma girişinden iki (2) saat önce müze kapanır.

Dini bayramların 1. günü ve 1 Ocak günü kapalıdır.

Etiketler: » » »
Share
7164 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+7 = ?