logo

TİSK 2015 KSS Ödülleri Sahiplarini Buldu

mh_tks_odul_toreni

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) geleneksel hale getirdiği “TİSK 2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Ödülleri”ni kazanan şirketler belli oldu. Kapsayıcılık, etkililik, iyi uygulama, yenilikçilik, sürdürülebilirlik alanlarında yapılan değerlendirmelerde dokuz şirketin sosyal sorumluluk projesi ödüle layık görüldü.

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası “Engelli Dostu Bir Fabrika” projesiyle TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Büyük Ödül’ünü kazandı. Allianz Türkiye “Maden Kazası Psikososyal Destek” projesiyle Kapsayıcılık Ödülü’nü, Boyner Büyük Mağazacılık “İyiliğe Dönüştür” projesiyle Etkililik Ödülü’nü, Opet Petrolcülük  “Opet Trafik Dedektifleri” projesiyle İyi Uygulama Ödülünü, STFA Yatırım Holding “TEVİTÖL Gelecek Kampı/Geleceğin Seninle Aynı Renk Olsun” projesiyle Yenilikçilik Ödülü’nü, Visa Europe ise “Paramı Yönetebiliyorum” projesiyle Sürdürülebilirlik Ödülü’nü aldı.

GAN TÜRKİYE Özel Ödülü ise “İşbaşı Eğitim MBT” projesiyle Mercedes-Benz Türk’ün oldu.

KOBİ kategorisinde KOOPERT’in “Tarımda Doğal Yöntemlerin Tüketici ve Üretici Nezdinde Yaygınlaştırılması” projesi ve Polat Organik Gübre’nin “Tarımsal Artıklardan Gübre Elde Edilmesi” projesi Mansiyon kazandı.

23 Mart 2016 tarihinde Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen TİSK 2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Töreni’nin açılış konuşmasını yapan TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu, yarışmaya katılan birbirinden özel projelerin Türk iş dünyasının, toplumun gelişmesine verdiği önemi yansıttığını kaydetti. Eyüboğlu “Seçici Kurul’a sunulan projelere baktığımızda, neredeyse tüm projelerin “Kurumsal Vatandaşlık” bakış açısıyla hayata geçirildiğini görmekten büyük memnuniyet duyduk. Bu yıl 58 başvuru aldık ve yine açıkça söyleyeyim eleme yaparken çok zorlandık; uzun tartışmalar oldu, sonuçta birbirinden önemli 17 kişiden oluşan Seçici Kurulumuz projeleri en adil şekilde değerlendirdi. Geçen yıldan farklı olarak, bu yıl ödüllerimize bir kategori daha ilave ettik. TİSK olarak geçtiğimiz yıl özellikle gençlerin becerilerini ve istihdamını artırmak hedefiyle, onlara işbaşında eğitim fırsatı yaratmak için kurduğumuz Küresel İşbaşında Eğitim Türkiye Ağı’nın (GAN TÜRKİYE) sosyal sorumluluk ile işbaşında eğitim arasında bir köprü olmasını istedik ve GAN TÜRKİYE Özel Ödülü’nü oluşturduk” dedi.

Engelli Dostu Fabrikaya Büyük Ödül

“Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” projesi kapsamında bir araya gelen gönüllü Ford çalışanlarının  adım adım planlayıp geliştirdikleri “Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Engelli Dostu Bir Fabrika” projesi kapsayıcılık, etkililik, iyi uygulama, yenilikçilik ve sürdürebilirlik ölçütlerinin tamamını karşılaması nedeniyle Büyük Ödül’e layık görüldü.

“Allianz Maden Kazası Psikososyal Destek” projesinde altı Sivil Toplum Kuruluşu’nun  oluşturduğu Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği, ilgili bakanlıklar ve kamu kurumları ile birlikte, bir sabit merkez ve iki gezici ekip ile Mayıs 2014’te yaşanan Soma maden kazasından doğrudan etkilenen vatandaşlara psikososyal destek hizmetleri verilmesini sağladı ve yarışmada Kapsayıcılık Ödülü’nün sahibi oldu.

Boyner’in bir şirketin iş süreçlerinde ortaya çıkan kullanılmış ve ekonomik değerini kaybetmiş ürünleri dönüştürerek yeniden sosyal ve ekonomik yaşama kazandırmayı öngören “İyiliğe Dönüştür” projesi Etkililik Ödülü’nü aldı.

Opet’in 9 farklı alanda, 81 ilden, 1,5 milyon çocuğun güvenli trafik davranışları gerçekleştirilmesini hedefleyen sosyal sorumluk projesi “Opet Trafik Dedektifleri” İyi Uygulama Ödülü’nü almaya hak kazandı.

STFA’nın ülkemizde üstün yetenekli çocuklara yönelik en temel eğitim kurumu olan TEVİTÖL Vakıf Okulu’ndan daha fazla sayıda üstün yetenekli, maddi olanakları sınırlı çocuğun faydalanması amacıyla geliştirilen ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin işbirliğini sağlayan “TEVİTÖL Gelecek Kampı” projesi Yenilikçilik Ödülü’ne layık görüldü.

Sürdürülebilirlik Ödülü’nün sahibi VISA Europe “Paramı Yönetebiliyorum” projesi oldu.  Visa Europe’un 22 Türk Bankası, Kalkınma Bakanlığı ve UNDP ile birlikte Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında gerçekleştirdiği projede Türkiye çapında eğitilen 900’e yakın genç eğitmenin akran eğitimi modeli ile yerelde verdiği eğitimlerin sonucunda 120 binin üzerinde gence ulaşıldı. Proje aynı zamanda Romanya, İsrail ve Bulgaristan’da da uygulandı.

TİSK tarafından bu yıl ilk kez verilen GAN TÜRKİYE Özel Ödülü’nü ise Mercedes-Benz Türk’ün “İşbaşı Eğitim” projesi aldı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile birlikte yürütülen proje kapsamında, Endüstri Meslek Lisesi mezunu işsizlere iş fırsatı yaratılması ve iş dünyasında ihtiyaç duyulan kalifiye mavi yakalı elemanların çeşitli mesleki eğitimlerle donatılarak ve işbaşında uygulama eğitimi verilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, yıl içinde sosyal alanda kendi iş hedeflerini aşan çalışmalar gerçekleştiren KOOPERT ve Polat Organik Gübre firmalarına da çalışmalarını teşvik etmek için Ödül Töreni’nde birer Mansiyon sunuldu.

Medya, Siyaset ve İş Dünyasının Etkin İsimleri Seçti 

Toplam 58 şirketin başvurduğu, 23 şirketin sosyal sorumluluk projelerinin finale kaldığı yarışmanın Seçici Kurulu medya, siyaset ve iş dünyasının etkili isimlerinden oluştu. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu’nun başkanlık ettiği Seçici Kurul’da TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Kiresepi, TÜRK –İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ruhsar Demirel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, ILO Türkiye Temsilcisi Numan Özcan, AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Sosyal Politika ve İstihdam Sektör Yöneticisi Zeynep Aydemir, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Erdal Sağlam, Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Sosyal İnovasyon Merkezi Yöneticisi Suat Özçağdaş projeler için oy kullandılar.

TİSK 2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri

Büyük Ölçekli Şirketler

Büyük Ödül:  FORD Otosan Yeniköy Fabrikası-Engelli Dostu Bir Fabrika Projesi

Kapsayıcılık Ödülü:  Allianz Türkiye-Maden Kazası Psikososyal Destek Projesi

Etkililik Ödülü: Boyner Büyük Mağazacılık-İyiliğe Dönüştür Projesi

İyi Uygulama Ödülü: Opet Petrolcülük A.Ş.-Opet Trafik Dedektifleri Projesi

Sürdürülebilirlik Ödülü: Visa Europe-Paramı Yönetebiliyorum Projesi

Yenilikçilik Ödülü: STFA Yatırım Holding-TEVİTÖL Gelecek Kampı/Geleceğin Seninle Aynı Renk Olsun Projesi

GAN TÜRKİYE Özel Ödülü: Mercedes-Benz Türk-İşbaşı Eğitim MBT Projesi

Kobiler 

Mansiyon: KOPPERT – Tarımda Doğal Yöntemlerin Tüketici ve Üretici Nezdinde Yaygınlaştırılması Projesi

Mansiyon: Polat Organik Gübre   – Tarımsal Artıklardan Gübre Elde Edilmesi Projesi

www.tisk.org.tr

Etiketler: » » »
Share
2830 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+7 = ?