logo

Akın Ekici’den İlk Kişisel Sergi: “Yansıma”

mh_sergi_akin_ekici

İnsan & doğa üzerine soyutlamaları, kendine özgü tekniğiyle çalışmalarını sürdüren Akın Ekici, “Yansıma” adlı ilk kişisel resim sergisini 2 – 17 Haziran 2016 tarihleri arasında Niş Art Maçka Galeri’de sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Sanatçının hiç fırça kullanmadan spatula tekniği ile yaptığı eserler  oldukça ilgi çekiyor.

2 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen bir kokteyl ile açılan sergide sanatçının 30’a yakın eseri yer alıyor.

Açılışa Prof. Devrim Erbil, Sanat Eleştirmeni Abdülkadir Günyaz, Ressam Resul Aytemür, Sanatçı M. Sadık Altınok, Ressam Hakan Kalay, Ressam Ayşenur Köksal, Ressam Işıl Güleçyüz, Ressam Yasemin Kuşi, Ressam Gizem Enuysal, Ressam Emel Yurdakul, Ressam Ayşe Tanay Ülgen, Ressam Serdar Samancıoğlu, Gazeteci Salih Keçeci, Maxi Haber Genel Yayın Yönetmeni Aykut Altındağ, Ulusal TV Genel Yayın Yönetmeni Çetin Ünsalan, Fotoğraf Sanatçısı Ramazan Tunç  ile sanat, medya ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Dünya Çevre Haftası ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği sergisinde insan ve doğa arasındaki ortak duyguları yansıtmayı hedeflediğini dile getiren Ressam Akın Ekici, açılış konuşmasına kendisini bu mutlu günde yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür ederek başladı. Çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getiren Akın Ekici, eserlerinin doğaya olan bakış açısını yansıttığını söyledi. Sergide insan ve doğa arasındaki ortak duyguları yansıtmayı hedeflediğini dile getiren Ekici, “Bu ortak duygular nelerdir? Mutluluk, coşku, umut, heyecan, mutsuzluk, karamsarlık, hüzün, umutsuzluk gibi insana özgü olduğu olduğu düşünülen duygular aslında doğada da aynen tecelli etmektedir. İnsanda gördüğümüz durum ve duyguların tamamının doğada da varolduğuna inanıyorum. Nasıl ki yemyeşil canlı bir doğa gördüğümüzde içimiz coşku, mutluluk, neşe doluyorsa aynı şekilde yıpranmış, tarumar edilmiş bir yer gördüğümüzde de keder, hüzün, depresif duygular baş gösteriyor. Biz neyi hissediyorsak inanıyorum ki doğa da aynı şeyi hissediyor, tıpkı ikiz kardeş gibi” dedi.

Etiketler: » » » »
Share
4954 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?