logo

Comodo, Gelişmiş Uç Nokta Koruma Çözümünü Tanıttı

jenerik_guvenlik_yazilimi

Comodo, kötü amaçlı yazımlara karşı mücadeleyi bir üst noktaya taşıyacak yeni çözümünü piyasaya sürdü. Comodo Advanced Endpoint Protection Çözümü, bilinen ve bilinmeyen kötü amaçlı yazılımların engellenmemiş erişiminin söz konusu olduğu altyapılar arasında çalışmasını önlüyor ve buna karşı koruma sağlıyor.

Comodo, uç nokta güvenliği çözümü ile hızlı ve güvenilir cihaz yönetimi özelliğini birleştirdi. Comodo Endpoint Security Manager ve Comodo Device Manager çözümleri, Comodo Advanced Endpoint Protection çözümü adı altında birleşti. Comodo Advanced Endpoint Protection Çözümü (Gelişmiş Uç Nokta Koruma) yeni nesil, katmanlı ve baştan yasaklı bir platformla hazırlandı. Bu platform kötü amaçlı yazılımlar, casus yazılımlar, Trojan’lar ve çalıştırılabilir diğer zararlı programların yol açtığı bilinmeyen salıdırılar ile sıfır gün saldırılarını engelliyor e izole ediyor. Böylece bu saldırıları, uç noktalara karşı etkisiz kılıyor.

Comodo Advanced Endpoint Protection çözümünün temelinde Comodo Client ve Comodo ITSM bulunuyor. Comodo Client; anti virüs, güvenlik duvarı, web’de URL filtreleme, host tabanlı izinsiz girişleri önleme, tehdit önleme ve dosya repütasyonu özelliklerine sahip. Comodo ITSM de, güvenlik politikalarının düzenlenmesine ve şirket uç noktalarının güvenlik altyapılarının mobil cihaz yöneticisi ve uzaktan izleme ve yönetim çözümleriyle görüntülenmesini sağlıyor. Comodo Advanced Endpoint Protection çözümü de; uç nokta üzerinde Comodo VirusScope’tan (dosya analizi) iki katmanlı Specialized Threat Analysis & Protection (STAP) ve bulut özelliğiyle kullanılmakta olan Valkyrie (dosya kararı) ile en üst düzeyde kullanılabilirlik sağlıyor. Bu çift STAP katmanı birleştirildiğinde; bilinmeyen süreçler ve çalıştırılabilir dosyaların tehdit önleme alanında, piyasadaki tüm çözümlere oranla en kısa süre boyunca tutulmasını sağlıyor.

Comodo Şirket Ürünleri Başkan Yardımcısı John Peterson “Uç noktalarda kötü amaçlı yazılımların izole edilmesine yönelik geneleksel çözümler baştan izinli düşünme ve sanallaştırma, ya da kum havuzu teknolojisini kullanmaktadır; bu yöntemler fazla kaynak-yoğundur ve uç nokta performansını önemli ölçüde düşürür” dedi. Comodo’nun yaklaşımının ise bundan tamamen farklı olduğuna dikkat çeken Peterson “Comodo; patent bekleyen tehdit önleme teknolojisini kötü amaçlı yazılım sorununa uygulayarak iyi, kötü veya bilinmeyen tüm çalıştırılabilir dosyaların güvenli bir alanda çalıştırılmasına olanak sağlar. Comodo daha sonra her bir çalıştırılabilir dosyayı analiz ederek ya geçişine izin verir (iyi dosya) ya da siler (kötü dosya); böylece performans etkilenmez ve daha da önemlisi, uç nokta ve ağ her daim korunur ve güvenli kalır” dedi.

Comodo kötü amaçlı yazılım sorununu nasıl çözüyor?

Comodo, 85 milyon tüketici uç noktası kullanıcısına sahip olmasıyla siber güvenlik alanında özel bir yere sahiptir. Bu özelliği ile Comodo başta yasaklı platform, dünyanın en büyük dijital imzalı uygulaması, uygulama yayımcısı ve hatta işletim sistemi süreçleri havuzundan yola çıkarak bilinen en iyi dosyaları etkili şekilde tanımlamasına (beyaz liste) olanak sağlamaktadır. Böylelikle Comodo, 85 milyon tüketici uç noktası kullanıcısının kötü dosyaları Comodo Tehdit Laboratuvarlarına (CTRL) iletmesini sağlar. Bilinmeyen tüm dosyalar otomatik olarak tehdit öneleme alanında çalıştırılarak, dosyaların doğasına ilişkin hızlı karar alınır ve böylece hem kullanılabilirlir artar hem de uç noktalar tehlikeden korunmuş olur.

Comodo Advanced Endpoint Protection çözümünün arkasındaki mühendislik

Comodo Advanced Endpoint Protection etkili bir baştan yasaklı platform kullanmaktadır. Bu platform; bilinen iyi dosyalara izin verirken bilinen kötü dosyaları engeller ve bilinmeyen dosyaları Comodo’nun patent bekleyen tehdit önleme teknolojisini kullanarak izole eder. Bu tehdit önleme modeli yalnızca bilinmeyen uygulamalar veya süreçler için kullanılır. Örneğin; Comodo analizi gerçekleşirken tarayıcının tamamı değil, yanlıca bilinmeyen bir eklenti işletim sisteminde, hafızada, kayıt defterinde hapsedilir. Comodo VirusScope teknolojisi bilinmeyen dosyayı uç noktada kötü amaçlı bir davranış veya eylemler için analiz eder. Comodo Client da statik, dinamik, hatta insanlı analiz etkileşimlerinden yola çıkan bulut tabanlı hızlandırılmış bir kararın alınması için Comodo Valkyrie çözümünü başlatmak üzere ayarlanabilir. Comodo Valkyrie; günümüzün tüm rakip çözümlerine oranla daha kısa sürede; ortalama 45 saniye içinde bir bir karara varır. Hızılandırılmış karar Comodo Client’ın bmilinmeyen bir dosyayı hızla bilinen bir dosyaya çevirmesini ve tehdit önlemeyi yeniden başlatmaya (kötü amaçlıysa) ya da otomatikman izin vermeye (kötü amaçlı değilse) yönelik eyleme geçmesini sağlar. 85 milyon uç noktaya yüklenmiş olan kullanıcı tabanıyla sahada test edilmiş olan Advanced Endpoint Protection çözüm; günümüzün kötü adamları tarafından kullanılan bilinen ve bilinmeyen kötü amaçlı yazılımların yüzde 99’dan fazlasına karşı koruma sağlamaktadır. Comodo Advanced Endpoint Protection çözümü yaklaşık bir dakika içinde edinilebilir ve yalnızca 10 MB’lık bir uç nokta kullanım alanı gerektirir. Bu çözüm; büyük ve küçük işletmelerdeki fiziksel ve sanal uç noktalar için tam güvenlik sunmaktadır.

Comodo Advanced Endpoint Protection Çözümünün Özellikleri

Comodo Advanced Endpoint Protection çözümünde mevcut olan yeni ve geliştirilmiş özelliklerden bazıları şunlardır:

– Bir dakikayı fazla aşmayan bir süre içinde ulaşılabilen bulut tabanlı yönetim

– Android, iOS ve Windows cihazlarının tek bir merkezden yönetimi,

– Tam entegrasyonu cihaz yönetimi, uygulama yönetimi ve cihaz güvenliği

– Kablosuz katılım ve hırsızlığa karşı telefonumu bul & ‘sneak-peek’ gibi önlemler

– Otomatik tehdit önleme; Comodo VirusScope davranış ve eylem analizi

– Comodo Valkyrie ile statik, dinamik ve insan analist (SLA) tabanlı analiz

– Cihazın kontrolünün tam olarak sağlanması özellikli uzaktan izleme ve yönetim,

– Yama yönetimi

– Çalışan tüm bilinmeyen izole edilmiş süreçler veya çalıştırılabilir dosyaların işletme seviyesinde görülebilmesi

– İşletme seviyesinde, isteğe bağlı kötü amaçlı yazılım taraması

– Host Güvenlik Duvarı, Web’de URL filtreleme, dosya repütasyonu, hapsedici koruma, sertifika tabanlı beyaz Liste, kalıcı VPN ve BYOD

Etiketler: » »
Share
2381 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+2 = ?