logo

Ferrari 488 Spider Türkiye’de!

mh_ferrari_488_spider

Ferrari’nin son 10 yıldır, özel müşterileri için, sadece pistlerde kullanılmak üzere tasarladığı otomobilleri kapsayan, özel programı doğrultusunda geliştirilen 488 GTB modelinin ardından gelen 488 Spider modeli, ülkemizde de satışa sunuldu. 590 bin Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatına sahip Ferrari 488 Spider’ın 2016 yılında sadece 6 adet Türkiye kotası olduğunu belirten FerMas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel “Mayıs sonu itibarı ile ilk 4 aracı müşterilerimize teslim ettik. Sipariş edilen araçların Ferrari fabrikasında üretilmesinin ardından 2016 yılı kotası kapsamında sipariş veren 2 müşterimize daha araçlarını teslim edeceğiz. Ferrari 488 Spider’a tüm dünyada olan yoğun talep sebebiyle birçok ülkede 24 aya varan bekleme süresi mevcut. Bu nedenle 2017 yılı siparişlerini şimdiden alıyoruz” dedi.

Markanın yarışçı ruhunu tüm öğeleriyle üzerinde taşıyan Ferrari 488 Spider, genel olarak dış tasarımdan yürüyen aksama, motordan kabin içine kadar kardeşi 488 GTB’yle büyük ölçüde bütünlük gösteriyor. Her iki kardeşi birbirinden ayıran en temel unsurlar olarak ise Ferrari’nin patenti kendine ait olan katlanabilir metal tavan sistemi ve buna paralel değişen ‘roadster’ tasarım özellikleri ön plana çıkıyor. Sadece 14 saniyede açılıp kapanabilen katlanabilir metal tavan, klasik kumaş tavanlara göre ortalama daha az ağırlık (-25 kg) ve daha iyi kokpit konforu sunuyor.

Ferrari 488 Spider, rüzgar direncini azaltırken optimum performansı garanti etmek üzere tasarlanmış olan gövde tasarım unsurları sayesinde bugüne kadar üretilen en aerodinamik üstü açılır Ferrari modeli unvanını da elde ediyor. Ferrari mühendisleri, büyük bir spoyler ve aerodinamik gövdealtı parçaları dahil olmak üzere bazı yenilikçi tasarım eklemeleri yaparak bu hedefe ulaşmayı başardı. Araç içi konforuna ilişkin olarak hava akışı çalışmalarını da göz ardı etmeyen Ferrari mühendisleri, 3 farklı konuma ayarlanabilen arka rüzgarlık sayesinde tavan açıkken bile maksimum konforu sağlamayı garanti etti. Rüzgarlığın tamamen indirilmesi durumunda ise hava ve sürüş koşullarına bakılmaksızın, açılır tavan kapalı haldeyken dahi, V8 motor sesinin maksimum biçimde duyulması hedefleniyor.

Modeli veya misyonu ne olursa olsun, bir Ferrari’nin kalbi motorudur. Ferrari 488 Spider’ın yeni 3.9 litrelik V8 turbo motoru, güç, tork ve tepki süreleri açısından sınıfının en iyi değerlerini sunarken, devrim niteliğindeki mimarisiyle de standartlara yeni bir boyut getiriyor. Ferrari 488 Spider’ın 8 bin devirde 670 HP güç üreten motoru, 7. viteste 760 Nm maksimum tork üretebilmesiyle dikkat çekiyor. 0 – 200 km/s hızlanmasını sadece 8.5 saniyede tamamlayan ve 325 km/s’lik maksimum bir hıza erişebilen Ferrari 488 Spider, sıra dışı sportif tasarımıyla da rakiplerinin önünde yer alıyor.  Her Ferrari kendine has, belirgin bir sese sahip olma geleneği 488 Spider’da da bozulmuyor. Yeni V8, düşük hızlarda bile cezbedici dolgunluk ve güce sahip bir sese sahip ve devir arttıkça yükselerek motorun mükemmel tepkime, tork ve performansını vurguluyor. Normalden daha uzun ve her silindir için eşitlenmiş şekilde tasarlanan egzost manifoldu ile 180° açılı düz krank mili sayesinde tavan açıldığında da rahatsız etmeyen bu motor sesi, Ferrari’nin bir başka uzmanlık alanı olan motor ses tonu analizi ile, farklı motor devirlerinde daha da çekici bir hale geliyor.

Yeni “Brembo Extreme” tasarım fren sistemi sayesinde, 488 Spider’ın durma mesafeleri önceki modele göre yüzde 9 daha kısalıyor ve 30 metrenin de altına iniyor. LaFerrari’den türetilmiş frenler ekstrem sürüşlerde optimum soğutma sağlayan yeni kaliperlere sahip olup doğru çalışma sıcaklığına daha hızlı ve her noktada eşit bir şekilde ulaşılmasını sağlayan yeni malzemeler kullanılarak üretiliyor.

Etiketler: » » »
Share
5987 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?