logo

GTD, New York’da Türk Mutfağı Tanıtımını Gerçekleştirdi

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), TC. Ticaret Bakanlığı’nın, TC. New York Başkonsolosluğu’nun, THY’nin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Manhattan’in en ünlü binaları arasına giren Türkevi’nde 14 Ocak 2022 tarihinde “Türk mutfağını ve dünyaya sağlıklı ve lezzetli pazarlanması” teması ile Türk mutfağını tüketim pazarına sunan nitelikli bir etkinlik gerçekleştirdi.

70 yabancı basın ve influcer bu önemli etkinlikte Türkevi’nde görsel şölen ile ağırlandı.

Sağlıklı beslenme uzmanı Dr. Ender Saraç’ın moderatörlüğünde ürünlerin hikayelerinin İngilizce anlatıldığı gecede misafirlere unutulmayacak Türk yemek lezzeti tattırıldı.

Ayrıca 3 boyutlu Türkiye Gastronomi Filmi ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in özel sunumları ile Unesco sürecinde Kültürel Mirasımız olan Gaziantep Mutfağı tanıtımları da basın mensupları tarafından ilgi ile karşılandı.

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği, Türk Hava Yolları’nın sponsor olduğu bu etkinlikte gazetecilere ülkemizin ürünlerini ve Türk Mutfağını doğru aktarmak için New York’da gösterişli bir etkinlik gerçekleştirdi.

UNESCO listesinde yer alan Gaziantep GAGEV’in katkı sunduğu özel akşam yemeğinde yöresel tatlar ve Türk mutfağının özgün tatları sergilendi.

Bu etkinlikle GTD, Türk yemek kültürünün tanıtılması haricinde döviz kazandırıcı hizmetler kapsamında Türk ürünlerinin yabancı marketlerde yerini alması için yoğun çalışmalar başlattı.

GTD Başkanı Gürkan Boztepe; New York Belediyesi Başkan Danışmanı Rana Abbasova’nın da katılım gösterdiği bu gece de, etkinliğe destek sağlayan TC. Ticaret Bakanlığı’na, TC. Dışişleri Bakanlığı’na, TC. Newyork Başkonsolosluğu’na, THY’na, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin’e ve Moderatör Dr. Ender Saraç‘a plaket takdim etti.

Etiketler: »
Share
2749 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?