logo

“KEP 365” İle Kayıtlı Elektronik Postalar Artık Microsoft Outlook Üzerinde

mh_tnb_kep_duygu_yantac

TNB KEP Genel Müdürü Duygu Yantaç

Microsoft ve Türkiye Noterler Birliği Vakfı şirketi TNB KEP işbirliği ile hayata geçirilen “KEP 365” ile kayıtlı elektronik postalar artık Microsoft Outlook üzerinden kolayca kontrol edilebiliyor.

Adalet Bakanlığı’nın da elektronik tebligat uygulamasına geçmesiyle gün geçtikçe yaygınlaşan KEP hizmeti, KEP 365 ile Microsoft Outlook üzerinden daha büyük ölçekteki kurumlar için ise KEP’lerini güvenli şekilde şirket içindeki ilgili çalışanlara da yönlendirebilecekleri SharePoint Online üzerinden kolay ve güvenli bir şekilde sunulabiliyor.

TNB KEP Genel Müdürü Duygu Yantaç “TNB KEP ve Microsoft işbirliğiyle hayata geçirilen KEP 365 ile yasal zorunluluğunuzu yerine getirirken Microsoft Outlook üzerinden KEP iletilerinize daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabileceksiniz” dedi.

Microsoft ve TNB KEP iş ortaklığı kapsamında Office 365 kullanıcılarına her iki kurumun iş ortağı olan Ceviz Bilgi Teknolojileri’nin geliştirdiği KEP 365 uygulamasını ücretsiz sunarak hem kurumsal e-postalarını hem de hukuki yazışmalarını elektronik ortamda aynı ara yüzde yönetebilmelerini sağladıklarını belirten Microsoft Office 365’ten Sorumlu Ürün Müdürü Berfin Gökoğlu, bunun aynı zamanda kurumlar için milyonlarca lira tasarruf demek olduğunu ve KEP 365 ile KOBİ’lerden büyük ölçekli kurumlara kadar bu uygulamayı Office 365 müşterilerinin kullanıma sunduklarını ve Office Mağazası’ndan indirebileceklerini ifade etti.

Dünyada yaygın olarak kullanılan Kayıtlı E-Posta (KEP) sistemi, ülkemizde, 1 Temmuz 2012 tarihli yeni Türk Ticaret Kanunu ile yürürlüğe girdi. Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler için zorunlu hale getirilen Kayıtlı E-Posta (KEP), yasal olarak geçerli elektronik yazışma ve bildirim olarak tanımlanıyor.

KEP ile Neler Yapılabilir?

–  Elektronik tebligat alabilir,

– İlişki içinde olunan bir kişi veya kuruluşa, e-posta yolu ile güvenli ve zaman damgalı yasal bildirimde bulunulabilir,

– Gönderilen e-postanın ne zaman, kim tarafından, kime yollandığı, gönderilen kişinin posta kutusuna hangi tarih ve saatte ulaştığı, alıcı tarafından ne zaman okunduğu belgelenebilir,

– KEP ile gönderilen önemli bir e-posta, gönderilen kişi veya kuruluş tarafından almadık, bize ulaşmadı, bilgimiz yok gibi gerekçelerle inkar edilemez,

– KEP ile yapılan bildirim yasal bir bildirim haline gelir, uyuşmazlık durumlarında da hukuki bir delile dönüşür.

TNB KEP ve hizmetleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.tnbkep.com.tr resmi internet adresinden ve 444 6 537 numaralı çağrı merkezinden ulaşılabiliyor.

Etiketler: » » » » » » »
Share
3462 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+1 = ?