logo

Mediterra Capital, Glasshouse Türkiye’yi Satın Aldı

Mediterra Capital Ortaklarından Orhan Ayanlar, GlassHouse Türkiye Genel Müdürü Alp Bağrıaçık

GlassHouse Türkiye, bundan sonraki çalışmalarını 2011 yılından beri ülkemizde farklı sektörlere yatırım yapan Mediterra Capital bünyesinde sürdürecek. Bu gelişmeyle Glasshouse Türkiye, güçlenen yönetim ekibiyle müşterilerinin güvenilir çözüm ortağı olmaya devam edecek. Ayrıca bütünleşik altyapı, yazılım tabanlı veri merkezi teknolojileri ve yönetilen servisler alanlarında da büyümeyi hedefliyor.

GlassHouse Türkiye, Güçlenen Ekibi Yola Devam Ediyor

GlassHouse Türkiye, güçlenen ekibi ve edindiği yeni yetkinliklerle hedeflerini genişleterek yoluna emin adımlarla devam ediyor. Satın alım sonrasında şirketin yeni alanlarda ve pazarlardaki büyümesini yönetmek üzere Genel Müdür olarak görevlendirilen Alp Bağrıaçık, GlassHouse Türkiye’nin kamu ve özel sektörün tüm kurum ve kuruluşlarına hitap eden öncü çözüm ve hizmet portföyüyle ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğini, ülkemizi bölgesel profesyonel hizmetler merkezi haline getirme hedefine dönük çalışmalarının ise her geçen gün büyüyerek süreceğini belirterek “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hem özel işletmeler hem de kamu kuruluşları dijital bir dönüşümden geçiyor. Ülkemiz de bu dönüşümün bir parçası olarak senede 500 milyon doların üstünde bir bilişim altyapısı donanımı pazarı ortaya çıkmış durumda ve bilişim altyapı donanım pazarında özellikle bütünleşik altyapıların önemi de yüksek. Günümüzde neredeyse tüm işletmeler, şirket içi ve dışı uygulamalarını çalıştırmak için sanallaştırılmış bilgi işlem platformları kurmuş durumdalar. Bu platformlarda sunucu, veri depolama, ağ ve yazılım katmanları var.

Bütünleşik altyapılar şirketlerin bilgi işlem altyapısı risklerine maruz kalmaması için tüm bu katmanları tek bir ürün olarak birleştiriyor. 2017 senesinde tüm dünyada bütünleşik altyapı satışları %70’in üzerinde büyüdü ve ülkemiz de dünya ortalamasının çok üzerinde bir performans gösterdi. Amacımız 2018 senesi ile birlikte GlassHouse Türkiye olarak bu pazarın lideri olmaktır” dedi. Uluslararası analiz firmalarının yaptığı araştırmalara göre hem Türkiye’de hem de dünyada şirketlerin bilişim bütçelerinde hizmet satın alma kalemlerinin, donanım satın alma kalemlerini geçtiğini gösterdiğini belirten Bağrıaçık “Bu analizlerde Türkiye’nin bilişim servis pazarının 2017 senesinde yaklaşık 1.4 milyar dolara ulaştığı da görülüyor. Türkiye bilişim pazarı bölgedeki en rekabetçi pazarlardan ve GlassHouse Türkiye olarak çalışma alanımızda sunduğumuz servislere yatırım yaparak rekabet ortamında kendimizi farklılaştıracağız” dedi.

Bilişim Pazarı İçin Önemli Bir Yatırım

Mediterra Capital’in ortaklarından Orhan Ayanlar, GlassHouse Türkiye’nin hisselerinin tamamının satın alınması ile Türkiye Bilişim Pazarı’na önemli bir yatırım yapıldığını söyledi. Ayrıca Mediterra Capital’ın önümüzdeki dönemde de teknoloji alanında yatırımlar yapmaya devam edeceğini belirtti.

Bilgi için.

www.glasshouse.com.tr, www.mediterracapital.com

Etiketler: » » » »
Share
3055 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?