logo

Türk Telekom Yerli Akıllı Enerji Yönetim Platformunu Hayata Geçirdi

Soldan sağa: Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Netaş CEO’su Sinan Dumlu, Servisnet Genel Müdürü Serdar Toros

Türk Telekom, gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakma hedefiyle tasarruf, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarındaki yatırımlarına devam ediyor. Türk Telekom, Netaş ve yerli servis entegrasyon ve yazılım şirketi Servisnet işbirliğiyle yerli akıllı enerji yönetim platformunu hayata geçirdi.

Enerji tasarrufu sağladı, karbon salınımını azalttı

Jeneratör, klima, doğru akım (DC) güç kaynağı, yenilenebilir enerji kaynakları gibi tüm enerji ekipmanlarının çalışma performanslarını proaktif olarak izleyen ve analiz eden platform, Türk Telekom şebekesinin enerji verimliliğini artırarak karbon emisyonunun düşürülmesine katkı sağlıyor. Marka ve modelden bağımsız olarak tüm enerji cihazlarını tek bir uygulama ile gözlemleme ve yönetme imkânı sunuyor.

“Yerli ve millî teknolojilerle ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz”

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç “Enerji kaynaklarının verimli kullanılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması ve karbon salınımının azaltılması konularında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Netaş ve Servisnet ile birlikte hayata geçirdiğimiz yapay zekâ destekli akıllı enerji yönetim platformunu, Türk Telekom şebekesinde ticari olarak kullanmaya başladık. Teknolojiyi toplumun iyilik ve faydasına hizmet edecek şekilde geliştiren bir kurum olarak, yerli ve millî imkânlarla hayata geçirdiğimiz ürün ve hizmetleri ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Netaş CEO’su Sinan Dumlu “Akıllı enerji yönetim platformu’ projesini, Türk Telekom ve yerli çözüm ortağımız Servisnet ile birlikte hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilirliği teknolojinin dönüştürücü gücü ile desteklemek ‘akıllı dijitalleşme akıllı dönüşüm’ yaklaşımımızın en önemli hedeflerinden birisi” dedi.

Servisnet Genel Müdürü Serdar Toros “Enerjiyi verimli kullanmak ve yönetebilmek tüm modern ekonomilerde temel arayış ve odak noktalarından biridir. Bu gerçeklikten yola çıkarak Türk Telekom ve Servisnet mühendisleri, ‘akıllı enerji yönetim platformu’nu geliştirdiler. Kendi kendine öğrenebilen yapay zekâ algoritmalarının çalıştığı, zero-touch teknolojilerinin kullanıldığı yazılım, Türk Telekom’un operasyonel mükemmelliği ve enerji verimliliğini hedefleyen dijital dönüşüm yolcuğunda büyük bir adım olarak görülmelidir” dedi.

Türk Telekom, 2021 yılında, abone başına düşen elektrik tüketimini bir önceki yıla göre azaltmayı başardı. Sabit ve mobil şebekede toplam elektrik tüketimini son 5 yılda yüzde 3 düşüren Türk Telekom, yıllık ortalama 31 milyon kilovat saat (kwh) enerji tasarrufu sağlarken, son 5 yılda yıllık ortalama 15 bin ton karbon emisyonunu da engelledi.

Etiketler: » » » » »
Share
880 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+4 = ?