logo

Anadolujet’in Ankara – Sivas Uçuşları Başladı

mh_anadolu_jet_sivas

AnadoluJet, ulusal tarihimizin en önemli kongrelerinden birine evsahipliği yapan Sivas’a yapılan hat açılış töreni ile Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan karşılıklı seferler düzenlemeye başladı.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’nda gerçekleşen hat açılış töreni, uçağın alana inişinin ardından düzenlenen su köprüsü ve folklor gösterisi ile başladı. Yolcuların çiçeklerle karşılanmasının akabinde açılış kurdelesi kesildi. Törene Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan ile çok sayıda yerel ve mülki idareci de katıldı. Katılımcılar törende günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı.

AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan “Tarih boyunca birçok medeniyete beşiklik eden Sivas’ta olmaktan mutluyuz. Buraya acentelerimizle birlikte geldik. Uçuşlarımızın geleceği ile ilgili değerlendirme yapacağız. Şehrimizin kanaat önderlerinin görüşlerini alacağız. Haftada üç gün olan sefer sayımızı artırmaya çalışacağız. AnadoluJet olarak Sivas’ı yalnızca Ankara’ya değil, Ankara üzerinden Türkiye’nin farklı köşelerine bağlamayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımız, Anadolu’nun 16 şehrine Ankara’dan bağlantı yapıp, avantajlı fiyatlarla uçabilecek. Seferlerimiz Sivaslılara emanet. Biz TUİK – Türkiye İstatistik Kurumu ile mobil operatörler ve bankalarla işbirliği yaparak ‘Ne kadar Sivaslı farklı illerde yaşıyor? Kaç kişi Sivas’a gidip geliyor?’ öğreniyoruz. Sivaslı olmayanların da Sivas’a gelmesinin çok kıymetli olduğuna inanıyoruz. Bugün tarih deyince, Selçuklu deyince aklına Sivas gelmeyen yurt dışına gitmesin. Önce kendi değerlerini gezip öğrensin. İnsanlarımız, Paris’e çay içmeye değil, Sivas’a Gök Medrese’yi görmeye gelsinler” dedi.

Doğan’ın ardından söz alan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise “Kısa bir zaman önce yolcu yetersizliğinden havalimanımız kapanmıştı. Havalimanımız derme – çatma bir görünüme sahipken bugün muhteşem mimarisi ile Sivas’a yakışır bir konuma geldi. Geçmişte uçakla seyahat etmek toplumun çok ayrıcalıklı bir kesimin kullandığı bir ulaşım şekli idi, bugün toplumun tabanına yayıldı. Bu konuda çabalarından dolayı AnadoluJet’e teşekkür ediyorum. Yeni açılan Ankara – Sivas hattının haftanın yedi günü işleyen bir hat haline gelmesini temenni ediyoruz. Sivas dolu dolu yaşayan, dışarıya çok göç vermiş ve tarihi açıdan çok donanımlı bir şehir. Bu nedenle uçaklarımızın doluluk seviyelerini aşacağını tahmin ediyorum. Tarihi eserlerimizi ziyaret etmeye sadece Türkiye’den değil yurt dışından da çok sayıda kişinin geleceğini umut ediyorum” dedi.

Hedef 500 bin yolcu…

Sivas – Ankara seferlerinin büyük bir ihtiyaç olduğunu anlatan Sivas Valisi Alim Barut “Sivas İstanbul’a çok yakındı. Şimdi Ankara’ya da yakınlaştı. Sivas güzelliklerle dolu bir şehrimiz. İstiyoruz ki bu güzelliklerimiz daha geniş kitlelere ulaşsın. Yeni başlayan Ankara seferlerinden dolayı AnadoluJet’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin “2002 yılında yolcu eksikliğinden dolayı kapanan havalimanımızdan bugün 38 sefer düzenleniyor. 2014 rakamıyla yılda yaklaşık 419 bin yolcu taşınıyor. Ne mutlu ki Türk Hava Yolları ve AnadoluJet’in çalışmaları ile Anadolu insanı yurdumuzun dört bir yanına ekonomik olarak seyahat edebiliyor. Sivas’ın gelişimi ortada. 2014 Mayıs ayında 162 bin 139 yolcu seyahat ederken 2015 Mayıs ayı sonunda bu rakam 193 bin 360’a çıkmıştır. Geçen yıla göre yüzde 20 yolcu artışı yaşayan Sivas’ta halkımız havayolu ulaşımına büyük değer veriyor. Umuyoruz ki yıl sonunda 500 bin yolcuyu Ankara ve İstanbul’a ulaştırırız” dedi.

AnadoluJet’in Sivas – Ankara karşılıklı seferleri Ekim ayı sonuna kadar devam eden yaz tarifesi süresince haftanın üç günü icra edilecek. Seferler Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri, Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan ise Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri düzenlenecek.

Ankara Esenboğa Havalimanı ile Sivas Nuri Demirağ Havalimanı arasındaki uçak biletleri açılışa özel 59 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Ankara aktarmalı farklı kentlere bilet alan Sivas yolcuları ise sadece 25.99 TL aktarma ücreti ödeyerek istedikleri noktaya uçabilecek.

Yeni uçuş noktaları ve AnadoluJet hakkında daha fazla bilgi almak için www.anadolujet.com adresini ziyaret edilebilir veya 444 25 38 no’lu çağrı merkezi aranabilir.

Etiketler: » » » »
Share
3912 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?