logo

Ericsson, 60 Öğrenciye Learnership Program İle Destek Oluyor

Ericsson, Güney Afrika’da 30’u erkek, 30’u kız olmak üzere toplam 60 üniversite öğrencisinin eğitimine Learnership Program ile destek veriyor. Eğitim programı aynı zamanda Ericsson ailesine katılmak isteyen Güney Afrikalı üniversite öğrencileri için bir fırsat niteliği taşıyor. Altı ve 12 aylık teknik programlar, Ericsson’un Güney Afrika’daki yetenek gelişimi ve dönüşüm konularına olan bağlılığının önemli bir parçası. Programda kız öğrencilere verilen destek ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) alanında tatmin edici bir kariyer elde etmek için kadınların desteklenmesini amaçlıyor. Programa katılma şansı elde eden öğrenciler, telekomünikasyon teknikleri ve IT sistem destekleri hakkında bilgi edinme şansına sahip olacak. Edindikleri bilgiler bu gençlerin, uzmanlık gerektiren çeşitli disiplinlerde çalışmalarına olanak sağlayacak.

Ericsson Güney Afrika Müdürü Mahomed Essof, sektörün ve Ericsson’un Sahra Altı Afrika’da sağladığı katkıya dikkat çekerek “Telekomünikasyon sektörü, Sahra Altı Afrika’da hayatların dönüşümünün anahtarı. Ericsson, güven ve entegrasyonu temel alan sürdürülebilir bir gelecek kurmak için, 100 yılı aşkın bir süredir bu bölgede iş ortakları ile çalışmalarına devam ediyor. Küresel uzmanlığımız ve yereldeki geniş etki alanımızı kullanarak, sektörde dönüşümü ve sosyal değişimi güçlendirmeye olanak tanıyoruz” dedi.

Programın arkasındaki öncelikli amaç, dezavantajlı özgeçmişe sahip öğrenciler için Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile ilişkili Yetenek Geliştirme fırsatlarının desteklenmesi. Bu durum aynı zamanda Beceri Geliştirme programı için Ericsson’un verdiği söz ve desteğin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Essof, programın G. Afrika hükümetinin 2030 yılı için hedeflediği Ulusal Kalkınma Planı ile ilişkili olduğunu belirterek “Dijital okur-yazarlık ve bilgi ve fırsata erişim imkanları ile, Güney Afrika’daki genç işsizlikle mücadele etmek için yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz. Ülkenin gençlerini temsil eden ve program kapsamındaki bu öğrenciler, G. Afrika hükümetinin 2030 Ulusal Kalkınma Planı’nı başarmak için oldukça önemli. Biz, telekomünikasyon ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri becerileri ile donatılan gençlerimizin bu mücadeleyi göğüsleyerek hayatlarında başarıya ulaşacaklarına güveniyoruz” dedi.

Ericsson, Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanın gücü ile, eğitim düzeyini küresel ölçekte geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 2017 yılı sonu itibariyle Ericsson Güney Afrika’nın beceri gelişimine yönelik 94 iş sahibi olmayan gence yaptığı yatırımlar 12 milyon G. Afrika randına ulaşacak. Bu 94 kişi arasında IT sistem destek programı kapsamında 50, telekomünikasyon programı kapsamında ise 10 öğrenci yer alıyor. Program kapsamında 24’ü engelli öğrenci ve 10’u sayman kalan 34 öğrenci ise ülkenin önemli üniversitelerinde eğitim görüyor.

www.ericsson.com

Etiketler: » » »
Share
2230 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+8 = ?