logo

Yeni 4K Güvenlik Kamerası: SNC-VM772R

mh_sony_guvenlik_kamerasi

Sony, yeni SNC-VM772R kamerasıyla, güvenlik teknolojileri serisine 4K görüntülemeyi de ekliyor. Yeni güvenlik kamerası modeli, şehir izleme, taşımacılık, demiryolu, trafik izleme ve havaalanı izleme uygulamalarında ideal olan en iyi görüntü kalitesi için 1,0 tipi arka aydınlatmalı Exmor R CMOS görüntü sensörü, bant genişliği optimizasyonu özellikleri ve akıllı sahne yakalamayla desteklenen düşük ışık hassasiyeti ve gelişmiş 4K çözünürlüğü birleştiriyor.

4K teknolojisi, güvenlik kullanıcılarının Full HD’nin (1080p) dört katı çözünürlükte içerik yakalamasını sağlıyor. 4K teknolojisinin sunduğu ayrıntıyla, güvenlik profesyonelleri geniş alan izlemelerini boyutunu büyütebilecek ve yüz ya da arabanın plaka numarası gibi sahnenin en küçük parçalarını yakalayabilecek, büyütebilecek ve inceleyebilecekler. Üstelik bunların hepsini tek kamerayla yapabilecekler. Cihaz, bu avantajları gelişmiş görünürlük, azaltılmış toplam sistem maliyetleri ve esnek, kolay kurulumla birleştiriyor.

Sony Profesyonel Çözümler Avrupa’nın Başkan Yardımcısı Katsunori Yamanouchi “4K, yeni video güvenlik standardıdır. Ancak 4K görüntüleme, artırılmış çözünürlükten çok daha fazlasıdır. Aynı zamanda güvenlik kameralarının uygulama potansiyelini genişletir, güvenlik ve izleme sistemlerini dönüştürmeye yardımcı olur. Artırılmış çözünürlük daha geniş bir alanı kapsayarak durumsal farkındalığı geliştirir ve hiçbir şeyin gözden kaçmamasını garantiler. Bu avantajlar, güvenlik profesyonellerinin kurulum ve çalıştırma maliyetlerini azaltmasına yardımcı olur çünkü belirli alanlar için daha az kamera gerekecektir” dedi.

Cihazın güvenlik sektörüne tanıtılmasıyla birlikte, Sony’nin 4K kameralarıyla gişe rekoru kıran filmler, popüler televizyon programları ve büyük spor etkinliklerinin çekildiği yayın ve prodüksiyon sektörlerindeki Sony 4K liderliği de pekiştirilmiş oluyor. Sony’nin 4K dijital sinema projektörleri tüm dünyadaki sinema salonlarında kullanılıyor ve Sony’nin 4K TV’leri tüketicilere içerik sunuyor.

Sony, piyasadaki 4K kamera zorluklarının üstesinden gelmek için bazı benzersiz teknolojiler geliştirerek büyük 4K dosyalarının işlenmesi için gereken bant genişliği miktarını azaltırken, görünürlüğü ve ışık hassasiyetini yükseltti.

Düşük ışık hassasiyeti

Yüksek çözünürlüklü görüntüleme, genellikle düşük ışık hassasiyetinden ödün verilmesine yol açar. Yeni cihaz, 1,0 tipi 20 MP Exmor R sensör kullanır ve aydınlık ve karanlık koşullarda net görüntü yakalama için 0,1 lx hassasiyete sahiptir.

Arka aydınlatmalı yapısı, kameranın ışık hassasiyetini iki katına çıkarır ve kızılötesi (KÖ) ışık kaynağı, daha uzun mesafelerde görünürlükle gece çekimini ve düşük ışık kullanımını geliştirir.

Geniş bir alanın izlendiği durumlarda gündüz ve gece boyunca çeşitli aydınlatma koşulları bulunur. Cihaz, aynı zamanda daha iyi görünürlük ve tanıma için net, keskin görüntüler sunmak amacıyla 90 dB geniş dinamik aralık ve 30 fps özelliklerine sahiptir.

Son olarak, 2,9x motorlu yakınlaştırma lensi, video çözünürlüğünü en üst düzeye çıkarmak için görüntü sensörüyle eşleşir. Bu lens, optik görüntü sabitleme özelliğine sahiptir ve görüntüleri düşük bozulmayla yakalamaya yardımcı olur.

Esnek ayarlar ve optimum akış

Yeni kamera, Sony’nin benzersiz bant genişliği optimizasyonu teknolojilerini kullanır; böylece kullanıcılar akış ayarlarını ve kameranın çalışmasını özelleştirebilir.

Akıllı Kodlama özelliği, ilgilenilen alana göre farklı sıkıştırmalar kullanarak depolama ve bant genişliği tüketimini azaltır. Akıllı Kırpma ve Çoklu İzleme özellikleri, alanın genel görünümü gösterir ve bir kerede en fazla dört alana kadar “ilgilenilen bölge” seçimi sağlar; böylece kullanıcılar görüntünün sadece 4K çözünürlükte görmek istediklerini kısmını seçebilirken aynı zamanda ölçeklendirilmiş bir Full HD görüntünün akışını da gerçekleştirebilir. Bu, 4K çözünürlükle iletilen video miktarını azaltarak yüzde 50 daha az bant genişliği tüketimi sağlar ve geniş alan izlemeyi daha verimli ve hedefe yönelik hale getirir.

Akıllı Kırpma, alanların boyutunu ve sayısını seçmek için iki düzene ve aynı zamanda iki moda sahiptir; tek sahnede birden fazla sabitlenmiş alanı görüntülemek için Statik ve hareket eden nesneleri algılamak için Dinamik.

Kanıt Çekimi, kullanıcıların kritik anları kameranın hareketsiz görüntü çekim modunda 20 MP en yüksek çözünürlükle görmesini sağlar. Bu, 4K piksel çözünürlüğünün 2,4 katıdır. Belirli sahneler için Video Hareket Algılama ile alarmlar gönderilebilir.

En iyi görüntüleri ayarlamak için geniş seçenekler

Akıllı Sahne Yakalama işlevi; zamana, havaya ve aydınlatma koşullarına bağlı olarak görüntü kalitesini (parlaklık ve renk) otomatik olarak ayarlar ve uyarlar. Cihaz, aynı zamanda kullanıcıların gündüz/gece arasında en iyi ayarlar için görüntü parametre ön ayarlarını özelleştirmesini sağlar. Çoklu görüntü yapılandırmaları kaydedilebilir ve manuel olarak (Görüntü Profili modunu kullanarak) veya zamanlayıcıya (Görüntü Profili Zamanlayıcı) göre değiştirilebilir.

Yeni cihazın 2015’in üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ürün, AxxonSoft, Exacq Technologies, Genetec Inc., Genius Vision Digital Inc., Lenel Systems International, Inc., Milestone Systems, NICE Systems, NUUO Inc., On-Net Surveillance Systems, Inc., SeeTec AG ve Verint Systems Inc. dahil olmak üzere büyük VMS sağlayıcıları tarafından desteklenecek.

Daha fazla bilgi için: pro.sony.eu

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
2705 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+5 = ?