logo

10 Yıllık Hikaye…

Aykut Altındağ

Aykut Altındağ
aykut@maxihaber.net
10 Yıllık Hikaye…

Baba ve oğul bir çiftlik evinde yaşarlarmış. Çiftlik evinin bahçesinde asırlık bir çınar ve bu çınarın kovuğunda da büyük ve dost bir yılan hayatını sürdürürmüş. Hikaye işte! Yaşlı adam, yılana her gün bir kase süt verir, yılan da yaşlı adama her gün asırlık çınarın derinliklerinde bulunan altınlardan bir tane getirirmiş.

İkisini de hayatta tutan bu ilişki, yıllar yılı böyle sürüp gitmiş. Günün birinde yaşlı adam hastalanmış ve şehre gitmesi gerekmiş. Giderken de oğluna yılanla ilişkisini hatırlatıp, ona her gün bir kase süt vermesini tembih etmiş.

Çocuk babasının dediklerini birkaç gün uyguladıktan sonra, fesat fesat düşünmeye başlamış… “Ben aptal mıyım?” diye sormuş kendi kendine “yılanı öldürürüm çınarı keserim dipteki tüm altınları da ele geçiririm…”

Ertesi gün bu planı uygulamaya koyulmuş. Bir elinde süt kasesi, bir elinde balta yıllar yılı babasına dost olan yılana yaklaşmış. Sütü vermiş, yılan tam sütü içerken baltayı vurmuş. Durumu son anda fark eden yılan, kenara çekilmiş, çocuğun elini ısırmış ve inen balta da yılanın kuyruğunu kopartmış.

Yaşlı adam eve dönünce bir de ne görsün? Oğlunun ölüsü ve yılanın kopan kuyruğu, ağacın yanında öylece duruyorlar. Yaşlı adam haykırmış: “Ey yılan kardeş! Burada neler oldu? Benim oğlumu kim öldürdü? Senin kuyruğunu kim kopardı?”

Yılan olanları tek tek anlatmış. Aradan günler geçmiş. Yaşlı adam düşünmüş, taşınmış ve oğlunun hatalı olduğuna, yılanın ise kendini korumak için oğlunu öldürmek zorunda kaldığına kanaat getirmiş. Tekrar çınar ağacına yaklaşmış ve üzgün bir şekilde yılana seslenmiş:

“Yılan kardeş, tüm suç benim oğlumdaydı. Senin hiçbir günahın yok. O şeytana uydu ve bunun bedelini canıyla ödedi. Gel biz seninle olanları unutalım. Eskisi gibi dost olalım. Ve ben sana sütünü getireyim sen de ağacın dibinden bana altınımı getir”.

Yılan bir an düşündükten sonra, bilge bir sesle ihtiyara dönüp seslenmiş:

Ey insanoğlu artık seninle dost olamayız. Sende bu evlat acısı, bende bu kuyruk acısı oldukça, biz artık dost kalamayız”.

*****

Yıllar önce internetten e-posta kutuma düşen bu hikayeyi çok seviyorum. Özellikle Maxi Haber’in 10. yılını kutladığımız şu günlerde bana çok anlamlı geliyor. Nedenini yazımın sonunda anlatacağım ama öncelikle geçen 10 yılın kısa bir değerlendirmesini yapayım.

Geçen 10 yıl boyunca 20.000’e yakın habere, 600’e yakın röportaja imza attık. Sadece benim katıldığım etkinlik sayısı Nisan 2014 itibariyle 5100’e ulaştı. Yola çıktığımızda en büyük destekçilerimiz bize inanan dostlarımızdı. Geçen bu uzun sürede her gün güncellenen online sektörel bir gazeteyi, “nicelik” açısından değil ama “nitelik” olarak Türkiye’nin en büyükleri ile rekabet eden ve güvenilir bir yayın haline getirdik. Tam 3650 gündür kesintisiz olarak güncellenerek yayınımızı başarıyla sürdürüyoruz.

Sanırım bu 10 yıllık yolculuğumuzda 2 ayrı kuruma çok özel teşekkür etmem gerekiyor. Bunlardan birincisi Turkcell. Yıllardır yayınımıza verdiği maddi manevi destek ve en önemlisi ilk günden bu güne yayınımızı özel ve değerli hissetmemizi sağladığı için tüm yöneticilerine özellikle de Kurumsal İletişim Bölümü başta olmak üzere görevinden çok yeni ayrılan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler’e, Turkcell Grup Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün ve tüm ekibine, aynı ekipte çalışmış şimdi farklı kurumlarda çalışan tüm dostlarıma teşekkür ederim. Turkcell Black Ekibi’ni de unutmadan…

Diğer bir teşekkür de Microsoft Türkiye’ye. Başta Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen olmak üzere tüm ekibine yayınımıza ve şahsıma gösterdikleri ilgi ve destekten ötürü teşekkür ediyorum.

PR tarafında ise dostlarımın bulunduğu MESE, İz, Marjinal, Desibel, ContactPlus, Zarakol, Effect, CPR, Owegoajans (Enise Hantal), Excel, Grup 7, İmage, İlyada, Leo, Medyaevi, MPR, On, PR Atölyesi, PrAktif, Time, Tria, Cohn&Wolfe, Ogilvy ve Aina 10 yıllık yolculuğumuzdaki işbirliklerimiz açısından ilk teşekkür edeceklerim arasında. Daha adını buraya yazamadığım ama çalıştığımız birçok PR firması da bizim için çok değerli. Bize bu 10 yıllık zorlu yolculuğumuzda destek olan tüm kurum ve kişilere yayınımız adına teşekkür ediyorum.

Son sözümüz ise yukarıdaki hikayemiz ile ilgili. Yayınımızın 10 yıllık yolculuğunda maddi manevi destek verenler gibi hiçbir biçimde destek olmayanlar da elbet oldu. İşte hikayemiz de onlaraydı… Yeri gelmişken onlara soruyorum: “10 yıldır bizimle ne evlat ne de kuyruk acınız var. Niye daha yakın dost olamıyoruz?”

Aykut Altındağ
Genel Yayın Yönetmeni
www.maxihaber.net
Hashtag: #aykutabiburada

Etiketler: » »
2042 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+2 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Sosyal Medyada Dunning-Kruger Etkisi

    01 Aralık 2023 Köşe Yazıları

    Sosyal medya, günümüzde bireylerin düşüncelerini, duygularını ve bilgilerini paylaşmaları için popüler bir platform haline geldi. Fakat bazen sosyal medya üzerindeki tartışmalar ve bilgi paylaşımları Dunning-Kruger etkisi ile açıklanabiliyor. Sosyal psikologlar David Dunning ve Justin Kruger’ın ortaya çıkardığı bu önyargı ile kişiler bir hayalî üstünlüğün bilişsel önyargısı ile ilişkilendiriyorlar. İnsanların yetersiz olduğu durumları fark edememesi hali olarak da açıklanabilir. Bu durumda olan insanların yeterlilik düzeylerini nesnel olarak de...
  • DJI Air 3: İki Ana Kamera İle Geldi

    01 Ağustos 2023 Köşe Yazıları

    Yeni DJI Air 3, çığır açan ikili ana kamera sistemiyle dikkat çeken bir drone. DJI Air 3, 46 dakikaya varan uzun pil ömrü ile de öne çıkıyor. Gelişmiş pil teknolojisi sayesinde tek bir şarjla uzun süreli uçuşlar mümkün olurken, pilin hızlı bir şekilde şarj olabilmesi de özel bir ayrıntı. Bu gelişmeler sayesinde DJI Air 3'ü uzun uçuşlar yapmak isteyenler için ideal bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca Air 3, her yöndeki engelleri hem algılıyor hem de bunlardan kaçabiliyor. Kullanılan çift kamera, daha uzun uçuş süreleri ve gelişmiş güvenlik gibi...
  • YouTube’da Herkese Açık Kullanıcı Adı Nedir?

    01 Ekim 2022 Köşe Yazıları

    YouTube’un herkese açık kullanıcı adı, kullanıcıların sizi bulmasına ve sizinle bağlantı kurmasına yardımcı olan yeni bir özellik olarak dikkat çekiyor. Kanal adından farklı olarak, herkese açık kullanıcı adı her içerik üretici için benzersiz olacak. Böylece YouTube'da kişiye özgü kimliğinizi daha kolay oluşturursunuz. Kullanıcı Adları ve Kanal URL'leri Herkese Açık Olacak Herkese açık durumda olan kullanıcı adınız kanal URL'lerinde görünecek. Kişiselleştirilmiş olan URL, herkese açık kullanıcı adı için genel olarak belirleyici olacak. Herk...
  • Dışarıda Halka Açık Wi-Fi Kullanıyor musunuz?

    01 Mayıs 2022 Köşe Yazıları

    Evinizin dışında kendi mobil ağınızdan bağımsız halka açık Wi-Fi kullanıyorsanız risk altında olabilirsiniz. Burada en büyük risk veri hırsızlığına maruz kalmanızdır. Hele bir de bu WiFi ağı üzerinde oturum açtıysanız kullanacağınız verinin cinsine göre bu verilerin ve hesabınızın ele geçirilmesi an meselesidir. Halka Açık Wi-Fi Kullanırken Çok Dikkat Siber korsanlar kullandığınız internet servisinin özelliğine göre sizin oturum açarken kullandığınız şifrelere ulaşabilecekleri gibi banka bilgileriniz, özel belgeleriniz ve yaptığınız e-posta...