logo

Cisco, Zorlu İş Ortamları İçin Tasarlanan Yeni Akıllı Ağ Teknolojisini Tanıttı

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru

Cisco, özellikle kimyasal tesisler, petrol rafinerileri ve madenler gibi yeryüzündeki en zorlu çalışma şartlarına sahip iş ortamları için özel olarak tasarlanmış yeni akıllı ağ teknolojisini tanıttı. Erişimin ve verinin kritik önem taşıdığı, üretimdeki herhangi bir gecikme veya aksamanın hem karlılığı hem de iş güvenliğini olumsuz etkilediği bu sektörlerde Cisco’nun geliştirdiği sezgisel ağ çözümleri hem bilgi teknolojileri ekipleri hem de operasyonel teknoloji ekipleri için Nesnelerin Interneti (IoT) projelerini ölçeklendirmeleri ve hızlandırmaları için gerekli yetenekleri sağlıyor.

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru “Cihazlar daha akıllı hale geldikçe ve birbirine bağlı cihaz sayısı arttıkça IoT teknolojisine olan ihtiyaç artıyor. IoT, gerek endüstri 4.0, gerek akıllı şehir uygulamaları olsun, kurumlara yeni fırsatlar sunuyor. Ayrıca Türkiye’deki müşterilerimizin giderek daha fazla IoT teknolojilerine ilgi duyduğunu görüyoruz. Milyonlarca cihaz birbirine bağlanırken, ağ oluşturmak için tamamen yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Bu nedenle, sezgisel ağ çözümlerimizi IoT Edge’i kapsayacak şekilde genişlettik” dedi.

Cisco’nun IoT ile ilgili yeniliklerinden bazıları

– Daha zorlu koşullara karşı dayanıklı hale getirilmiş erişim: Catalyst Heavy Duty (Çok Dayanıklı Cisco Catalyst Ailesi) anahtarlar ve kablosuz ağ erişim noktaları toza, suya ve diğer olağanüstü doğa koşullarına uzun süre maruz kalınan durumlara dayanacak şekilde tasarlandı. Bu IP67 sınıfı ürünler, kampüs, şube ve operasyonel teknoloji (OT) ortamları için geliştirilmiş güvenli ve akıllı bir platform olan Cisco DNA Center– Cisco DNA Merkezi tarafından yönetiliyor.

– IoT Edge için SD-WAN: Yeni Cisco Industrial Router (Endüstriyel Yönlendirici) artık Cisco SD-WAN (yazılım tabanlı geniş alan ağı) özelliklerini de destekleyerek uzak konumları birbiriyle bağlantılı hale getiriyor ve uygulamaların performansını artırıyor. Bu çözüm endüstriyel IoT müşterileri için özel tasarlanmış ilk SD-WAN çözümü.

– OT ortamlarının güvence altına alınması: Cisco kısa bir süre önce OT cihazlarının benzersiz şekilde görünürlüğünü sağlamak ve BT ekiplerinin birlikte çalışabilmelerini mümkün kılarak bu hassas ağları güvence altına almak için Sentryo’yu satın alma niyetini duyurdu. (announced its intent to acquire Sentryo). Elektrik kurumlarından petrol rafinerilerine, imalat operasyonlarından dağıtım ambarlarına kadar uzanan birçok önemli kurumun kritik altyapısında yer alan cihazların da bu güvenli ekosisteme dahil edilmesi amaçlanıyor.

Sezgisel ağ çözümü (Intent-based networking) ağların kurulum ve yönetim şeklinde önemli bir değişimi temsil ediyor. Ağların alışılagelmiş şekilde yönetildiği manuel, çok zaman alan yöntemlerden farklı olarak, bu modern ağlar işletmelerin amaçlarını algılayıp bu amaçları ağ politikalarına dönüştürüyor. Sezgisel ağ çözümünün IoT müşterilerine sunulması, işletmelere otomasyona elverişli ölçekleme yapabilme becerisi kazandırmanın yanı sıra mevcut altyapılarını 5G gibi yeni teknolojilerle birlikte çok katmanlı bir güvenlik çatısı altında çalıştırabilme esnekliğini de kazandırıyor.

Ekosistemde yenilikçilik

Petrol ve gaz sanayii için daha iyi sezgi ve kavrayış, daha uzun makine çalışma süresi, öngörücü bakım ve çalışanlara yönelik riskin azaltılması anlamına gelir. Bu yüzden Cisco ve Emerson birlikte çalışarak en gelişkin kablosuz ağ teknolojilerini sektörün öncü süreç kontrol sistemleri ile bir araya getiriyor ve pazara ortak bir çözüm sunuyor.

Emerson’ın Otomasyon Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Bob Karschnia “Cisco’nun yeni çok dayanıklı erişim noktasını Emerson’ın gelecek nesil kablosuz WirelessHART ağ geçidi ile entegre ettik. Böylelikle kör noktaları ortadan kaldırmak, verimliliği ve operasyonların güvenliğini artırmak için kritik önem taşıyan varlıklarda yer alan sensör verilerinden faydalanabiliyoruz” dedi.

Ağlar daha da programlanabilir bir hal aldıkça, Cisco’nun iş ortaklarından ve uygulama geliştiricilerinden oluşan ekosistemi de yenilikçilik açısından çok daha önem kazanıyor. Cisco’nun uygulama geliştiricilere yönelik programı DevNet, IoT Edge’de yeniliklerin önünü açmak için bir dizi uygulama geliştirme aracı sunuyor. Ekosistemdeki iş ortakları artık Edge’de uygulamalar oluşturmak ve yönetmek için kalıcı bir yönteme sahip. Bu yöntem aynı zamanda müşterilerin daha iyi sonuçlar elde etmek için ihtiyaç duyduğu esnekliği de kazanmalarını mümkün kılıyor. IoT Developer Center – IoT Uygulama Geliştirici Merkezi, eğitim materyalleri, uygulama geliştirme araçları ve destek kaynakları da sunuyor. Bu şekilde iş ortakları çözüm ve uygulamaları hiç beklemeden tasarlamaya başlayabiliyor.

Etiketler: » » » »
Share
2275 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+1 = ?