logo

Dassault Systèmes“ Yaşam İçin Su” Girişimini Duyurdu

Dassault Systèmes, toplumsal ve çevresel mücadeleler konusunda farkındalığı arttıran ve sanal dünyanın sürdürülebilir yeniliklerini kullanıcılarına ilham vererek teşvik eden “Only Progress is Human” (Tek İlerleme İnsandır) kampanyasının sıradaki aşaması olan “Yaşam İçin Su” girişimini duyurdu. Kampanya kapsamında, endüstrinin su tüketimini nasıl daha akıllıca hale getirebileceğini belirlemesi ve dünyamızın aşırı kullanım tehdidi altında olan bu değerli kaynağını nasıl korunabileceğine ilişkin zorlukların üstesinden gelmesi için ‘su ve tüketim’ temaları bir araya getirildi. Kampanyanın, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden “SKH-6: Herkes için temiz su ve sanitasyon” taahhüdünün bir parçası olarak konumlandırılacağı açıklandı.

Dassault Systèmes “Yaşam İçin Su” kampanyası aracılığıyla müşterilerinin çalışmalarını destekleyerek, ‘ölçme ve optimize etme’, ‘yenilik yaratma’ ve ‘eğitim’ alanlarında onlara yol gösterecek. Öncelikle, 3DEXPERIENCE platformu kullanılarak su ayak izinin ölçülmesi ve iyileştirilmesi hedeflenecek. Dassault Systémes bunu gerçekleştirmek için müşterilere yaratılan deneyimin ve çeşitli tasarım seçeneklerinin yol açtığı su tüketimi hakkında veri ve entegre endüstri çözümleri sağlayacak. Projenin geleceğinde ise yapay zeka tarafından geliştirilen önerilerin müşterilere yeni ve daha sürdürülebilir ürünler, hizmetler ve deneyimler yaratma konusunda rehberlik etmesi hedeflenecek.

Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Lab aracılığıyla ‘su el izi’ fikrini de destekleyecek. Bu doğrultuda, su tüketimini azaltmaya ihtiyaç duyan endüstrilerdeki süreçleri dönüştüren EEL Enerjisi gibi etkili yenilikleri hızlandırmak için ‘toplu zeka’ kullanımına ağırlık verilecek. Proje, OceanHub Afrika gibi dünya çapındaki kuluçka merkezlerinin ortak katılımı ile güçlendirilecek.

Son olarak, Dassault Systèmes Vakfı’nın katkıda bulunduğu Fransa’daki Mission Ocean projesi gibi suyla ilgili önemli konularda farkındalığı artıran ve gelecek nesillere bu temel kaynağı korumalarına ilham vermeyi amaçlayan eğitim programları da desteklenecek.

Dassault Systèmes’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Bernard Charlès “Suyu korumanın aciliyetini kabul eden dünya, yeni bir sorumluluk ve sürdürülebilirlik çağına doğru ilerliyor. Bunu gerçekleştirebilmek için sektörün ‘Birleşmiş Milletler – Eylem On Yılı’ sürecinde oynayacak büyük bir rolü var. Yarattığımız bu sanal evrenler, müşterilerimizin geleceğin sürdürülebilir ekonomisinde ihtiyaç duyulan yeni ürün ve malzemelerin üretim süreçlerini hayal edebilmeleri, tasarım modellerini geliştirmeleri ve test etmeleri açısından kilit rol oynuyor. Yeni endüstri çözümlerimiz sayesinde Paris Antlaşması hedeflerini karşılayan, daha sürdürülebilir bir endüstri devrimi için dünyanın bir numaralı ortağı olabiliriz” dedi.

Dünya nüfusunun yüzde 40’ından fazlası su kıtlığından etkileniyor

Suyun yaşam için hayati önem taşıdığını belirten Dassault Systèmes yetkilileri, dünyanın her gün kullandığı mal ve hizmetlerin üretimi sırasında endüstrilerin aşırı su kullanmasının bu kaynağı tehlikeye attığını belirtti. Dünya nüfusunun yüzde 40’ından fazlasının halihazırda su kıtlığından etkilendiği vurgulandı.

Geçtiğimiz yıllarda buna engel olmak için, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda BM’nin 2018-2028 yıllarını sürdürülebilir kalkınma ve entegre su yönetimi odaklı “Su Eylem On Yılı” ilan ettiğine dikkat çekildi. Dassault Systèmes tarafından bu doğrultuda başlatılan “Yaşam İçin Su” projesinin, BM’nin bu hareketinin yanı sıra şirketin Bilime Dayalı Hedefler girişimine olan yönelik taahhüdü ve TCFD (İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü) Resmi Destekçisi rolüyle de uyumlu olduğu ifade edildi.

Su tasarufu konusunda Dassault Systèmes ile benzer tutkuları paylaşan profesyonel kaşif ve maceracı Mike Horn, Bernard Charlès ile birlikte “Yaşam İçin Su” projesini tanıttığı videoda “Profesyonel bir kaşif olarak, insan faaliyetlerinin dünyamızın durumunu doğrudan nasıl etkilediğine kendi gözlerimle şahit oldum. İnsanların dünyaya ve daha da önemlisi en değerli kaynağımız olan suya sahip çıkması hayati önem taşıyor. Yalnızca BM’nin, STK’ların ve politikacıların değil, aynı zamanda Dassault Systèmes’in CEO’su Bernard Charlès gibi endüstri liderlerinin de bu kilit konunun önemini vurgulaması mutluluk verici” dedi.

Şubat 2020’de başlatılan “Tek İlerleme İnsandır” projesi, günümüzün toplumsal ve çevresel zorluklarına ilişkin farkındalığı artırmak için çalışıyor. Bu iletişim kampanyası, insanlara bu zorluklarla ilgili daha derin içgörüler sunmak ve sürdürülebilir yenilikler üretmek için sanal dünyayı kullanma konusunda ilham vermeyi hedefliyor. Kampanya, merkezindeki ‘10 Girişim’ aracılığıyla, insan-odaklı ve gerçek-dünya deneyimleri yaratan sanal ikiz deneyimlerinin bu zorlukları aşmada nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. Bu kapsamdaki ilk girişim, Dassault Systèmes’in çözümleri kullanılarak tasarlanan dünyanın ilk 3B yazıcıyla üretilen elektronik kemanı 3DVarious’un “Virtual Harmony” adlı benzersiz müzikal ve görsel deneyimi aracılığıyla, “Sanal dünyalar duyguları deneyimleme şeklimizi nasıl değiştirebilir?” sorusunu odağına aldı.

www.3ds.com

Etiketler: » » »
Share
935 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?