logo

ESET, Yeni Kurumsal Çözümlerini Tanıttı

mh_eset_alain_soria

ESET Türkiye CEO’su Alain Soria

ESET, yeni ESET Kurumsal Çözümler’ini ve bu çözümlerin içerdiği ürünleri İstanbul’da Divan Taksim Oteli’nde 11 Mart 2015 tarihinde yapılan bir basın toplantısıyla duyurdu.

Dijital dünyada kirlilik artıyor

ESET Türkiye CEO’su Alain Soria’nın verdiği bilgiye göre dijital dünyada ciddi kirlenme söz konusu. Soria “2012‘de 50 milyon düzeyinde olan yeni virüs girişi neredeyse 3 kat arttı. 2014 yılında dijital dünyaya en az 140 milyon yeni virüs dahil oldu. Siber dünyadaki zararlı yazılım sayısının 350 milyonu aşmış olduğunu tahmin ediyoruz. Virüs, truva atı, solucan, casus programlar ya da oltalama dalgaları biçimindeki zararlı yazılımlarla gerçekleşen saldırılarda en büyük hedef ise kurumlar ve kurumların parası” dedi.

Zararlıyı algılamak ya da algılayamamak. Bütün sorun bu!

Artan kurumsal saldırılar karşısında şirketler için daha güçlü ve en küçük ayrıntılara kadar kontrol edilebilir savunma mekanizması oluşturmaya odaklanan ESET, yeni kurumsal çözümlerinde pek çok yeni ve geliştirilmiş teknolojiye yer veriyor. Botnet Koruması, Kimlik Avı Hırsızlığı, İstismar Önleyici, Güvenlik Açığı Kalkanı ve Gelişmiş Bellek Tarayıcısı gibi yenilikçi uygulamalarla ESET Kurumsal Çözümler, düşük sistem kaynağı tüketimi ve zararlı yazılımları mükemmel düzeyde algılama oranı sağlıyor.

Karmaşık sistemler, siber suçlular için çekici

Şirketler geliştikçe bilgi işlem altyapılarında farklı farklı ve karmaşık sistemler yer almaya başladı. Karmaşık sistemler siber suçlular için daha çekici. Çünkü bu sistemler arasında güvenlik entegrasyonu sağlamak, sıkıntıya dönüşebiliyor. Yeni ESET Kurumsal Çözümler’in en öne çıkan unsurlarından biri, çoklu platformlarda rahatlıkla kullanılıyor olabilmesi. ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu’nun verdiği bilgiye göre şirketler, özellikle de çok şubeli yapılara sahip kurumlar pek çok farklı IT sistemi kullanıyor. Farklı sistemler arasında güvenlik açıkları oluşabiliyor. Yeni ürünlerin multiplatform özelliği, farklı IT sistemlerinde dijital güvenliğin aynı güçlü şekilde sürdürülebilmesine imkan tanıyor. ESET, desteklenen tüm platformları korumak için tek birleşik lisanslama sağlıyor.

Kontrol şirkette!

“ESET’in yeni ürün yelpazesinin özünde Uzaktan Yönetim Konsolu yer alıyor” bilgisini paylaşan Alev Akkoyunlu “Mobilleşen dünyada güvenlik ayarlarını da mobil şekilde yapabilmek öne çıkıyor. Yeni ürünlerimizde müşterilerimiz yeni ESET Uzaktan Yönetim Paneli ile web konsolu üzerinden en küçük ayrıntılara kadar inebilir, detaylı ayarlamalarını yapabilir, sistemlerini görüntüleyebilir ve IT güvenlik durumlarını kontrol edebilirler” dedi.

Kurumsal ürünlerin yeni konsepti: Do More

Güvenlik çözümleriyle şirketlere ‘daha fazlasını yapmaları‘ için imkan tanıyan ESET, kurumsal ürürler için yeni marka konseptini de “Do More“ olarak duyurdu. Artan ve karmaşıklaşan dijital sistemler karşısında şirketlerin cesaretle çalışmayı sürdürebilmelerine odaklanan ESET, kurumlar işleri için daha fazlasını yaparken, onlara daha fazla güvenlik sunmayı hedefliyor.

ESET Kurumsal Çözümler (ESET Business Solutions) şu ürünlerden oluşuyor:

– ESET Remote Administrator (Uzaktan Yönetim Konsolu)

– ESET Endpoint Security for Windows

– ESET Endpoint Security for OS X

– ESET Endpoint Security for Android

– ESET Endpoint Antivirus for Windows

– ESET Endpoint Antivirus for OS X

– ESET File Security for Microsoft Windows Server

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
2649 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?