logo

EXPO 2016 Antalya Açıldı

mh_expo2016_antalya

EXPO 2016 Antalya’nın ilk günü renkli etkinliklerle geçti.

“Çiçek ve çocuk” temasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan EXPO 2016 Antalya’nın ilk günü renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. EXPO 2016 Antalya kapsamında Japon ve İtalya bahçelerinin açılışı gerçekleştirilirken, Türk Yıldızları timinin gösterisi ise nefes kesti.

22 Nisan’da devletin zirvesinin katılımıyla resmi açılışı gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya, ilk ziyaretçilerini ağırladı. Sergi alanında düzenlenen ilk etkinlik EXPO 2016 Antalya’nın resmi katılımcılarından olan Japonya’nın dış ve iç mekandaki bahçe açılışları oldu.

Japonya İki Bahçe Birden Açtı

Bahçe açılışı Japonların kendine has seramonisiyle gerçekleştirildi. Açılışa Japonya’dan bakanlık temsilcilerinin yanı sıra AIPH eski Genel Sekreteri Shinya Wada ile Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği ortaelçisi Takahiko Katsumata da katıldı.

Japonya’ya özgü çiçeklerin yer aldığı Japon İç Bahçesi’nin açılışında konuşan Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği ortaelçisi Takahiko Katsumata, iç mekan bahçesinde Japonya’nın geleneksel mimarisini Japon çiçeklerle harmonize ettiklerini söyledi. Katsumata, Antalyalı ve tüm dünyadan gelen misafirlere bunların tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

Türk Halkına Teşekkürlerini Sundu

Türkiye’nin 1990 yılında “çiçek ve yeşil” temasıyla Osaka’da düzenlenen EXPO’ya katılım gösterdiğini hatırlatan Katsumata, aradan geçen 26 yılın ardından, Türkiye’deki bu EXPO’ya katılmaya karar verdiklerini belirterek “Bu katılım Türkiye ile Japonya arasındaki derin gönül bağının nişanesidir. Son derece önem veriyoruz EXPO’ya. Uluslararası bahçecilik kültürüne biz de bu şekilde katkı sunmak istiyoruz. Bu bizler için son derece önemli bir organizasyon. Tüm Türk halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

İtalyan Romantizmi EXPO 2016 Antalya’da

İtalya’ya özgü çiçek ve bitkilerin yer aldığı İtalyan Pavyonu ise İtalya’nın  Ankara Büyükelçisi Luigi  Mattiolo, İtalyan Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticari Müşaviri Francesco Varriale, İtalya’nın Antalya Fahri Konsolosu Özden Berhayat, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı Müdürü, İtalya Ülke Komiseri ve EXPO 2016 Antalya Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Aniello Musella ve İtalyan Pavyonu Mimarı Marco Servalli’nin katılımıyla açıldı.

Açılışın ardından yaptığı konuşmada “Böyle önemli bir sergide bulunmamız onur verici” diyen İtalya’nın  Ankara Büyükelçisi Luigi  Mattiolo, Antalya’nın uluslararası etkinliklerde yer almasının kendileri için de önemli olduğunu ifade etti.

Ziyaretçilere İtalyan Lezzetleri Sunuldu

Büyükelçi Mattiolo, İtalya’nın EXPO 2016’ya katılımının İtalyan turistlere hem EXPO 2016 Antalya’yı görmeleri hem de Antalya’yı ziyaret etmeleri için bir çağrı anlamı taşıyacağını ifade etti.

970 metrekarelik alana kurulan İtalya bahçesinde servi ağacından limona, begonyadan gül çeşitlerine kadar pek çok bitki ve çiçek bulunuyor. Bahçe içerisine oluşturulan, Rönesans dönemi bahçelerinden alıntı, romantik gizli bahçe de dikkati çekiyor.

Katılımcılara İtalyan lezzetleri ikram edilerek, bahçe gezdirildi.

Bakan Çelik Sudanlı Bakan İle Görüştü

EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, VIP Binasında Somali Ticaret ve Sanayi Bakanı Abdirashid Mohamed Ahmed ve Somali Ülke Komiseri Yusuf Ahmed Hassan ile görüştü.

AIPH Başkanı Oosterom Alanı Gezdi

Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom da alanın ziyaretçileri arasındaydı. Alanda Çok güzel bahçeler, sergiler ve etkinlikler olduğunu söyleyen Oosterom “Çocuklar için, doğa ve dünya adına çok sevdim. EXPO’nun zaten gelecek nesiller için çok güzel bir teması var. Çocukları doğayla birleştirmek bu çok önemli. Ailelerde gördüğüm kadarıyla burada çok eğleniyor. Bu çok önemli ve güzel EXPO adına. Gördüğüm ve karşılaştığım herkes çok mutlu” dedi.

Türk Yıldızları Nefes Kesti

EXPO 2016 Antalya sergi alanında gerçekleşen Türk Yıldızları’nın gösterisi ise nefes kesti. Konya 3’üncü Ana Jet Üssü’nden havalanan 7 adet süpersonik savaş uçağından oluşan Türk Yıldızları’nın sergi alanı üzerindeki gösterisi ilgiyle izlendi.

Türk Yıldızları, 1914 yılında kurulan Türk Hava Kuvvetleri’nin bir parçası olarak Dünyada sekiz süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim ekibi özelliği taşıyor.

Etiketler: » » » » »
Share
3111 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+7 = ?