logo

Fortinet, Bradford Networks’ü Satın Aldı

Fortinet, ağ güvenliği alanında hizmet veren Bradford Networks’ü satın aldı. Bu satın alma ile Fortinet, şirketlere daha kapsamlı görünürlük sağlamak ve karmaşık ağ yapılarını daha güvenli hale getirmek için erişim kontrolü ve nesnelerin interneti güvenlik çözümlerini birleştirerek Fortinet Güvenlik Dokusu’nu daha da güçlendirdi.

Çözüm şu özellikleri içeriyor

Nesnelerin interneti ve “arayüzü olmayan” cihazlar da dahil olmak üzere ağa erişen uç noktaların, kullanıcıların, güvenilen ve güvenilmeyen cihazların ve uygulamaların tam, sürekli, ajan yazılım kurmaya gerek olmadan görünürlüğü.

Cihaz mikro segmentasyonu ve “arayüzü olmayan” cihazların tür ve profile göre dinamik sınıflandırılması sayesinde gelişmiş nesnelerin interneti güvenliği ve basit bir web kullanıcı arayüzü kullanan güvenilmeyen cihazların granüler yalıtımını sağlayan otomatik politikaların belirlenmesi.

– İç ağda yatay hareketi önleyen otomatize iş akışı entegrasyonları sayesinde saniyeler içinde kesin ve net aksiyon tespiti ve tehditlerin kontrol altına alınması.

Çok bölgeli kurulumlarda her noktaya kurulum gereğini ortadan kaldıran, yüksek ölçeklenebilirliğe sahip mimari sayesinde kolay, maliyet etkin kurulum.

Fortinet Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Kıdemli Baş Yöneticisi Ken Xie “Büyük organizasyonlar ağ trafiğinde, ağlarına erişim sağlayan cihaz ve kullanıcı sayılarındaki artışa tanık oldukça saldırı riskleri de katlanarak artacaktır. Forrester’ın yeni araştırmasına göre, araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 82’si ağlarına erişim sağlayan tüm cihazların tespitini dahi yapamıyor. Bradford Networks teknolojisinin Fortinet Güvenlik Dokusu ile entegrasyonu şirketlerin saldırı tehditlerini kontrol altına almak ve güvenilmeyen cihazların ağa erişimini engellemek için ihtiyaç duydukları sürekli görünürlüğü, mikro-segmentasyonu ve erişim kontrol teknolojisini sağlıyor” dedi.

Bradford Networks Genel Müdürü Rob Scott “Şirketlere istisnai düzeyde görünürlük ve güvenlik sağlama amacıyla ağ güvenliğinde lider şirket olan Fortinet’e katıldığımız için çok heyecanlıyız. Bradford Networks teknolojisi enerji, petrol, gaz ve üretim gibi kritik altyapıların en zorlu güvenlik ortamlarında bile siber tehditlerin riskini ve etkisini azaltmak için birlikte çalıştığı FortiGate, FortiSIEM, FortiSwitch ve FortiAP ürünleriyle hali hazırda Fortinet’in Güvenlik Dokusu mimarisine entegre” dedi.

www.fortinet.com

www.bradfordnetworks.com

Etiketler: » » » »
Share
1710 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?