logo

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği Fatma Şahin İle Buluştu

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği’nin düzenlediği Gastro Talks “Kanaat önderleri konuşuyor” adlı programın merakla beklenen ikinci konuğu Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Beylerbeyi Sezen Hanım Yalısı’nın evsahipliğinde düzenlenen programa Ak Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Etkinlik Komite Başkanı Erdem İpekçi, Mado’nun sahibi Atilla Kambur ve Gastronominin önemli temsilcileri katıldılar. Dernek Başkanı Gürkan Boztepe konuklarını tek tek karşıladı. Çok özel bir menü ve büyük samimiyet eşliğinde 2023 Gastronomi Stratejileri ve Türkiye’nin Gastronomi alanında kalkınma planları konuşuldu.

“Şehirlerin gücünü dünya ile yarışır hale getirmeliyiz”

Fatma Şahin; Neden Gaziantep önde? Dünya nereye gidiyor? Biz ne yapmalıyız? Ve Gastronomi Köyü gibi konulara değindi. Şahin “Şehirlerin gücünü dünya ile yarışır hale getirmeliyiz. Türkiye de ki zenginlik başka hiçbir yerde yok. Beş antik kentimiz var bunu dünyaya çok iyi pazarlayıp satmalıyız. Sumak ve nar ekşisini uluslararası fuarlarda anlattık. Trump’ın aşçısı nar pekmezini, Kraliçenin pastacısı Antep fıstığını, sumak ekşisini kullanıyor ve çok beğeniliyor. Şu anda nar ekşisine ve sumak ekşisine çok fazla talep var. Küreselleşmemiz lazım. Dünya nereye gidiyor iyi yakalamak gerekiyor. Çok iyi bir tarihimiz var. Bunu çok iyi anlatmalıyız. Zeugma da ki 3 boyutlu kızıyla yemeklerimizi sunuyoruz. Çevre mozağindeki dizaynlarla baharatları sunuyoruz. Biraz sunuma dikkat ettik. Hala hak ettiğimiz nokta da değiliz. Kümeleşmemiz lazım. Eskiden şehirleri yarıştırıyorlardı ama artık bölgesel kalkınma için herkesin birbirine ihtiyacı var. Bölgesel kalkınma için bizim güç birliği yapmamız lazım. Birbirimizi tamamlamamız lazım. Artık bu yıl tohum bankası açacağız ve baharat kütüphanesi yapacağız” dedi.

100 Dönüm Arazi Üzerine Gastronomi Köyü Kuruluyor

Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe “Gastronomi köyü kuruyoruz. 100 dönüm arazi üzerinde Anadolu mutfağının 7 bölgesindeki zengin mutfak kültürümüzü ülkemize ziyarete gelen turistlere tanıtmak ve Gastronomi Turizmi programlarıyla ülkemize gelmelerini istiyoruz. TÜRSAB ve Kültür Turizm Bakanlığı ile entegre çalışıyoruz” dedi.

Gastro Talks organizasyonları ile Türkiye’nin kanaat önderleri GTD üyeleri ile buluşup 2023 Gastronomi Stratejileri belirleniyor. Dökümanlar Kültür Turizm Bakanlığına iletiliyor.

Etiketler: » » »
Share
6769 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+10 = ?