logo

Türkiye’nin Hangi Bölgesinde Ne Tür Ofis İhtiyacı Var?

mh_avansas_gorsel

Yılın belli dönemlerinde Türkiye’deki ofis alışverişlerini il il analiz eden Avansas.com, satış verileri üzerinden 2014 yılının ikinci yarısında Türkiye’nin ofis alışverişi haritasını çıkardı. Hangi bölgenin ne tür ofis ihtiyaçlarını tercih ettiğini inceleyen Avansas.com’un verilerine göre yedi bölgede de en çok tercih edilen ürünlerin başında, her ofisin temel ihtiyacı olan fotokopi kağıdı geliyor. En çok sipariş edilen ürünler arasında nescafe, çay ve karton bardağın bulunması, ofis çalışanlarının kahve ve çaya ne kadar düşkün olduğunu gösteriyor.

 Ofis çalışanları kahveye düşkün  

Avansas.com verilerine göre Marmara Bölgesi’ndeki ofislerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünler arasında Nescafe ve Avansas’ın kendi markası ile ürettiği karton bardak bulunuyor. Ofis çalışanlarının kahveye en düşkün olduğu iller Edirne ve Tekirdağ. İstanbul’daki ofisler en çok havlu kağıt, Adapazarı ise hava ferahlatan koku tercih ederek temizliğe ne kadar önem verdiklerini ortaya koyuyorlar.

Akdeniz Bölgesi’nde ofisler fotokopi kağıdı, toner ve kartuşun yanı sıra dosya ve kalem ürünlerini satın alıyorlar. Burdur’daki verilerde en çok dikkat çeken ayrıntı ise, ofislerin en çok satın aldığı ürünün soda olması. Ege Bölgesi’nde ise fotokopi kağıdı en çok satın alınan ürünler listesinde tüm illerde birinci sırada.

Karadeniz Bölgesi’nde karton bardağın yanı sıra plastik otomat bardağı en çok sipariş edilen ürünler arasında yer alıyor. Bartın’daki ofisler şeffaf dosyayı, Çorum’daki ofisler ise telli dosyayı tercih ediyor.

 Rize çaydan vazgeçmiyor  

İç Anadolu Bölgesi, iller arasında tercih edilen ürünlerin en çok farklılık gösterdiği bölge. Çay tiryakisi Rizeliler ofislerde en çok çaya rağbet ediyor. Konyalı ofis çalışanları ise kahveyi krema ile içmeyi tercih ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en dikkat çeken ili, ofisler için en çok satın alınan ürünlerin başında “Sigara İçilmez” levhası bulunan Iğdır. Elazığlı ofis çalışanları ise fosforlu kalemlerle çalışmalarına renk katmayı tercih ediyor. Güney Doğu Anadolu Bölgesi de, kahve ve karton bardağa en çok talep gösteren bölgeler arasında. Batman’daki ofis çalışanları ise Türk kahvesinden vazgeçemiyor.

 www.avansas.com

Etiketler: » »
Share
2563 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+9 = ?