logo

IBM “Nesnelerin İnterneti Birimi İçin 3 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

jenerik_teknoloji1

IBM, dört yıl içinde yeni bir Nesnelerin İnterneti (Internet of Things; IoT) birimi kurmak üzere 3 milyar ABD Doları değerinde yatırım yapacağını açıkladı. Yatırımla birlikte Nesnelerin İnterneti platformu, IBM müşteri ve ekosistem ortaklarının çözümler oluşturmalarına yardımcı olacak ve bulut tabanlı bir açık platform oluşturulmuş olacak.

IBM, çeşitli kaynaklardan gelen verileri güvenli bir şekilde bir araya getiren ve analiz eden kurumsal Nesnelerin İnterneti uygulamalarında liderliğini sürdürüyor. “Akıllı Dünya ve Akıllı Şehirler” stratejilerindeki çalışmaları Nesnelerin İnterneti uygulamalarına dayanıyordu. Su yönetiminden perakendeye, müşteri sadakatinin optimizasyonundan trafik sıkışıklığının azaltılmasına kadar pek çok sorunun çözümüne destek oluyordu.

IBM, bu yeni iş birimi ile birlikte sektöre özgü yeni bulut veri hizmetleri ve geliştirici araçlarıyla, müşterilerin ve çözüm ortaklarının şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde birçok farklı türden verinin bir arada analiz edilmesini sağlamayı amaçlıyor. IBM bu sayede hem Nesnelerin İnterneti kaynağı hem de geleneksel kaynaktan gelen verilerin bütünleştirmesine yardımcı olacak. Bu kaynaklar, üreticilere Nesnelerin İnterneti için daha iyi optimize edilmiş, bağlantılı yeni nesil cihazlar tasarlama ve üretme yeteneği sağlayacak. Diğer taraftan sektörlerdeki iş liderlerinin karar alma sürecinde farkındalığını artırmak amacıyla kurumsal verilerle Nesnelerin İnterneti verilerini daha iyi birleştiren sistemler oluşturmasına yardımcı olacak açık bir platform oluşturulmuş olacak.

IBM Analitik, Kıdemli Başkan Yardımcısı Bob Picciano “Dünyayla ilgili bilgi birikimimiz, bağlantılı her sensör ve cihazla birlikte büyüyor. Yine de daha iyi bir sonuca ulaşabileceğimizin farkında olduğumuz zamanlarda bile her zaman bunlardan yeteri kadar yararlanamıyoruz. IBM olarak müşterilerimiz ve çözüm ortaklarımızın, ‘Nesnelerin İnterneti’ verilerini açık bir platform temeline dayalı çözümler oluşturmak için uygulamasını sağlayacağız. Bu alanda inovasyon önemli. IBM olarak bunu zengin ve kapsamlı bir fırsat olarak görüyoruz. Bizim için ciddi bir yatırım alanı” dedi.

IBM’e göre akıllı telefon, tablet, bağlı araçlar ve aygıtlar gibi cihazlar tarafından üretilen verilerin yüzde 90’ı hiçbir zaman analiz edilmiyor ya da bu verilerden yararlanılmıyor. Bu verilerin yüzde 60’ı, oluşturulduğu andan sonra birkaç milisaniye içinde değerini yitirmeye başlıyor.

Bu sorunu çözmek için IBM şu çözümleri üreteceğini duyurdu:

IBM IoT Cloud Open Platform for Industries: Bu platform, müşterilerin, çözüm ortaklarının ve IBM’in her türlü iş alanını kapsayan Nesnelerin İnterneti çözümlerini tasarlamak ve sağlamak için kullanacağı yeni analitik hizmetlerini sağlayacak. Örneğin IBM, sigorta şirketlerinin bağlantılı araçlardan öngörüler elde etmesine yardımcı olacak bulut tabanlı bir hizmeti tanıtacak. Bu, her bir sürücüye göre özelleştirilebilecek hizmetler ve yeni, daha dinamik fiyatlandırma modelleri sağlayacak.

IBM Bluemix IoT Zone: IBM’in hizmet olarak sunduğu Bluemix platformunun bir parçası olarak yeni Nesnelerin İnterneti hizmetleri, geliştiricilerin Nesnelerin İnterneti verilerini Nesnelerin İnterneti uygulamalarının bulut tabanlı geliştirme ve devreye alma süreciyle kolayca bütünleştirmesini sağlayacak. Geliştiriciler, iş açısından kritik olan Nesnelerin İnterneti süreçlerini daha fazla otomatikleştirmek ve optimize etmek için daha çok gerçek zamanlı veri ve yerleşik analitikten yararlanarak kurumsal varlık yönetimi, tesis yönetimi ve yazılım mühendisliği tasarım araçları gibi mevcut iş uygulamalarını iyileştirebilecek.

IBM IoT Ecosystem: IBM’in açık platformunda veri hizmetleri ve çözümlerin güvenli ve sorunsuz şekilde bütünleştirilmesi için AT&T, ARM, Semtech ve yeni duyurusu yapılan The Weather Company gibi silikon ve aygıt üreticilerinden sektör odaklı çözüm sağlayıcılarına kadar Nesnelerin İnterneti ortakları ekosisteminin genişletilmesi.

IBM aynı zamanda The Weather Company (WSI) ile Nesnelerin İnternet’ine dayalı yeni bir stratejik ortaklık anlaşması imzaladığını duyurdu. WSI’nin tahmin sistemi, binlerce kaynaktan verileri işleme alıyor ve dünya genelinde yaklaşık 2,2 milyar tahmin noktası oluşturuluyor. Bu sayede aktif hava durumu günlerinde günde ortalama 10 milyar tahmin üretiliyor. Nesnelerin İnterneti ve bulut bilgi işlem, 100 binin üzerinde hava durumu sensörü ve uçağı, milyonlarca akıllı telefon, bina ve hatta hareket halindeki araçtan verilerin toplanmasını sağlıyor. İki şirket, sektörlerle işletmelerin, bu kısımlarını optimize etmek için sistemli olarak harekete geçmesini ve hava durumunun iş sonuçlarına etkisine ilişkin anlayışından yararlanmasını sağlayacak.

IBM’in Nesnelerin İnterneti işiyle ilgili daha fazla bilgi için: www.ibm.com/IoT

Etiketler: » » »
Share
2114 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+4 = ?