logo

26 Ocak 2024

Murat Tüzel, Turizm Sektörü Sorunlarına Dikkat Çekti

Nişantaşı’nda bulunan TZL Suites’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tüzel, 25 Ocak 2024 tarihinde düzenlediği basın toplantısı ile hem TZL Suites hakkında bilgi verdi hem de Türkiye’de turizm sektörünün sorunlarına değindi.

Yüksek teknoloji ile donatılmış lobby ve lounge alanı

TZL Suites Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tüzel, yaptığı konuşmada “İstanbul’da konaklama anlayışında yeni bir çizgi yaratan TZL Suites, misafirlerimizin konforunu düşünen deneyimli ve güler yüzlü ekibi ile tüm konaklama ihtiyaçlarınızı yerine getiriyor. TZL Suites, kısa ve uzun süreli konaklamalarınızda kendinizi evinizde gibi hissetmeniz ve hayatınızı kolaylaştırmak için özel olarak tasarlanmış 58 suitten oluşuyor. Misafirlerimiz şehrin merkezi konumunda bulunan ve yüksek teknoloji ile donatılmış lobby ve lounge alanı çeşitli ihtiyaçları için kullanabilecekleri gibi güler yüzlü otel personelimiz ile unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşarlar.” dedi.

Murat Tüzel, “Turizmde ilerlemek ve söz sahibi olabilmek için yapılacak çok şey var.”

Türkiye’de turizm sektörünün sorunlarına da değinen Tüzel, “Turizmde ilerlemek ve söz sahibi olabilmek için yapılacak çok şey var. Fakat sektörün büyük sorunları bulunuyor. Bu sorunların en önemlilerinden birisi güvenlik. Türkiye artık maalesef güvenli bir ülke olarak anılmıyor, bu da ilk olarak turizm sektörünü etkiliyor, bedelini de çok ağır ödüyoruz. Diğer bir konu ise nitelikli personel. Nitelikli personel bulmak ve çalışma sürekliliğini sağlamak çok güçleşti. Sektörü etkileyen bir diğer sorun ise enflasyon. Enflasyonun etkisiyle otelcilere binen maliyetler yüzünden Türkiye’deki turistlerin bir kısmı Dubai ve Mısır’a kaydı. Ayrıca Türkiye sadece Arap turizmine bağlı kalmamalı. Arapların olduğu yere Avrupalı gelmiyor, Avrupalı olan yere de Arap gelmiyor. Sektörü etkileyen bir diğer sorun ise deprem. Otellere mutlaka deprem sertifikası zorunluluğu getirilmeli. En kısa sürede de kentsel dönüşüme acil olarak dönmeliyiz. Ayrıca özellikle havaalanlarında ve turistlerin yoğun hizmet aldığı tüm yerlerdeki altyapı problemlerini çözmeliyiz. Türkiye’nin refahı ve geleceği gençlerimizin elinde şekillenecek. Dijital çağda bu çocuklarımıza gereken önemi ve desteği vermeliyiz. Çünkü yarınlarımızı onlarla şekillendireceğiz.” dedi. 

https://www.tzlsuites.com/

yaşatır.

ile misafirlerinin çeşitli ihtiyaçlarına karşılık vererek güler yüzlü ekibi ile unutulmaz bir deneyim

yaşatır.

 

Etiketler: »
Share
314 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?