logo

1 Ocak’tan Sonra Yetki Belgesi Olmayan Emlak İşletmeleri İlan Giremeyecek

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında kritik tarih yaklaştı. Buna göre 1 Ocak 2021’den sonra yetki belgesi olmayan emlak işletmeleri ilan giremeyecek, portallara üye olamayacak.

Yetki belgesi olmayan emlakçı, ilan giremeyecek

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan “Taşınmaz ticareti 1 Ocak itibariyle artık kabuk değiştiriyor. Artık portallar emlak işletmelerinin yetki belgeleri yoksa ilanlarını yayınlayamayacak ve üye yapamayacak. Ayrıca yayınlanan ilanlara ilişkin şikâyetleri de kayıt altına alarak sonuçlandırmaları gerekiyor” dedi.

“Uzatma istemiyoruz”

Emlak aracılık faaliyetlerinin sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabileceğini belirten Akdoğan “Artık 1 Ocak tarihinden sonra bu denetimlerin ve kontrollerin yapılmasını istiyoruz. Başka bir uzatma ya da gecikme olmaması lazım. Yetki belgesi alan 23 bine yakın işletme bu uygulamaların başlamasını bekliyor” dedi.

Tüketiciler, Yetki Belgesi’ni sorsun

Tüketicilere de uyarılarda bulunan Akdoğan “Tüketiciler mağduriyet yaşamamak için çalışacakları emlak işletmelerine yetki belgelerini sormalı, yetki belgesi olmayan işletmelerle çalışmamalıdır. Ayrıca emlak işletmeleri ile gerek alım satım işlemlerinde gerekse de kiralama işlemlerinde sözleşmeli çalışmaları gerektiği unutulmamalı” dedi.

Emlakçılar dikkat!

Akdoğan, emlak işletmeleri için “Emlak işletmeleri yetkilendirme sözleşmesi yapmadan bir herhangi bir satılık ya da kiralık taşınmazın ilanını giremezler. Ayrıca 1 Ocak itibarı ile işletmelerin, emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri Taşınma Ticareti Bilgi Sistemi’ne kaydetmeleri gerekiyor. Eksikler bir an önce işletmeler tarafından tamamlanmalı” dedi.

Etiketler: » »
Share
5335 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?