logo

1. Uluslararası İstanbul Çay Festivali Çayseverleri Ağırlayacak

Soldan sağa: Arçelik Sponsorluk ve Marka İşbirlikleri Yöneticisi Berna Alkan Koç, Marmara Babil Genel Müdür Yardımcısı Meral Mcnabola, Doğadan Çay Kurumsal İletişim Supervizörü Güliz Kuruçelik, A.O Smith Kurumsal İletişim Supervizoru Hilal Güney, A.O Smith Kanal Satış Müdürü Mehmet Çelengil

Çay severlerin yeni lezzet deneyimleri yaşayarak yeni bilgiler öğrenebileceği ve eğlenceli vakit geçirebileceği 1. Uluslararası İstanbul Çay Festivali için geri sayım başladı. Marmara Babil’in organizasyonu ve Doğadan’ın ana sponsorluğunda yapılacak olan festival 29 – 30 Nisan 2017 tarihlerinde Haydarpaşa Garı’nda konuklarını ağırlayacak. Festivalin kapıları iki gün boyunca 10.00 – 18.00 saatleri arasında çay tiryakilerine açık olacak.

Festivalde dünyanın dört bir yanından çay üreticileri ve büyüklü küçüklü çay markalarının yanı sıra, çay aksesuarları, çay makinaları üreticileri gibi sektörün diğer önemli oyuncuları da yer alacak. Çay severler festival alanında kurulan stantlarda farklı ülkelerin çaylarını tadabilecek ve beğendikleri çayları satın alabilecek.

Sunay Akın ve Ayşe Tolga’yla çay sohbetleri

Şimdiye kadar pek çok büyük etkinliğe değer katan sunucu Ercüment Şansal iki gün boyunca festivalin ana sahnesinde moderatörlük yapacak. Festivalin ana sahnesinde düzenlenecek etkinliklerde çay severler çay hakkında merak edilen konularda uzmanlarından bilgiler alabilecek ve ünlü isimlerin yer alacağı keyifli sohbetleri izleyebilecek. İyi Yaşam Danışmanı ve oyuncu Ayşe Tolga, 29 Nisan’da “İyi Yaşam Sohbeti” başlıklı bir söyleşi yapacak. Ünlü şair ve yazar Sunay Akın ise 30 Nisan’da Çay ve Edebiyat konulu söyleşisi ile çay severlerle buluşacak.

Çay demleme şampiyonundan özel demleme teknikleri

Bu yıl ilki düzenlenecek olan festival, doğru çay demlemenin püf noktalarını paylaşmak üzere Türkiye Çay Demleme Şampiyonu Aytül Turan’ı ağırlayacak. Turan ve Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder’in birlikte katılacağı söyleşide çay demleme teknikleri anlatılacak.

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hamit Vanlı ve Çay Dünyası Gazetesi Haber Müdürü Ahmet Albayrak ise “Yapraktan Bardağa” başlıklı söyleşide çay severlerin karşısına çıkacak. Ayrıca Türk çayına olan sevgisiyle de bilinen Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya festivalin konukları arasında yer alacak.

Konserler, dans gösterileri, DJ performanslar

İstanbul Çay Festivali’nde ziyaretçiler yeni lezzetler keşfetmekle birlikte eğlenceli aktivitelerin de tadını çıkarma fırsatı bulacak. Ziyaretçiler bir yandan çaylarını yudumlarken diğer yandan da konserler, dans gösterileri ve DJ performanslarla keyifli vakit geçirebilecek ve stres atabilecekler. Festivalin bir başka eğlencesi de dileyen herkesin katılabileceği interaktif oyunlar olacak. Ayrıca iki gün boyunca sürpriz hediyelerin verileceği çekilişler yapılacak.

Çayın tarihine yolculuk

Festivalin workshop’larında ise tadımlar ve sunumlar yapılacağı gibi çay kültürüyle ilgili merak edilen konular da katılımcılarla paylaşılacak. Soğuk çay yapımından Asya çay sanatına, Türk çayını demlemenin inceliklerinden dünyadan demleme tekniklerine, çayın hikâyesinden poşet çayın tarihine kadar farklı başlıklarda workshop’lar festivalde yer alacak.

Uygun fiyatlı festival biletleri satışta

1. Uluslararası İstanbul Çay Festivali’nin biletleri, tüm çay tiryakilerinin rahatlıkla katılabilmesi için uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Festivalin günlük katılım bileti 15.00 TL, iki günlük kombine bileti ise 25.00 TL olarak satılıyor. Çay severler Biletix gişelerinden ve www.biletix.com üzerinden biletlerini alabilirler.


Festival Programı

29 Nisan 2017 – Ana Sahne

10.30 – 11.00 Açılış Seremonisi

– 11.00 – 11.25 Söyleşi: “Yapraktan Bardağa”

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hamit Vanlı ve Çay Dünyası Gazetesi Haber Müdürü Ahmet Albayrak

– 11.30 – 12.00 Söyleşi: “Çay Demleme Teknikleri”

Türkiye Çay Demleme Şampiyonu Aytül Turan ve Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder

-12.00 – 12.30 World Tea Master Cup, Ramaz Chanturia, Rusya Çay Federasyonu Başkanı

– 13.00 – 14.00 Ayşe Tolga ile Söyleşi : “İyi Yaşam Sohbeti”

– 14.30 – 15.00 Canlı performans

– 16.00 – 16.15 Dans gösterisi

– 16.15 – 16.45 Blogger’larla söyleşi

– 16.45 Çekilişler

Workshop Programı

Soğuk Çay Yapımı, Asya Çay Sanatı, Oolong Çayı, Dünya Dilimin Ucunda, Çay ve Peynir, Türk Çay Demleme Sunumu, Macha Tea – Chado

30 Nisan 2017 – Ana Sahne

– 11.00 – 11.30 Söyleşi: “Çay Demleme Teknikleri”

Türkiye Çay Demleme Şampiyonu Aytül Turan ve Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder

– 12.00 – 12.30 World Tea Master Cup, Ramaz Chanturia, Rusya Çay Federasyonu Başkanı

– 13.30 – 14.30 Sunay Akın ile Söyleşi: “Çay ve Edebiyat”

– 14.30 – 15.00 Canlı performans

– 15.30 – 15.45 Dans gösterisi

– 15.45 Çekilişler

Workshop Programı

Poşet Çayın Tarihi, Asya Çay Sanatı, Oolong Çayı, Çayın Hikâyesi, Demlik Kültürü ve Dünya Demlikleri, Macha Tea – Chado, Soğuk Çay Yapımı

1. Uluslararası Çay Festivali Sponsorları

Doğadan, AO Smith, Best FM, Aksa Jeneratör, Shangri-La Bosphorus

Etiketler: » » »
Share
5137 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+4 = ?