logo

1. Uluslararası İstanbul Çay Festivali Haydarpaşa Garı’nda Başladı

1. Uluslararası İstanbul Çay Festivali, 29 Nisan 2017 tarihinde çay severlerin yoğun ilgisi altında başladı. Türkiye’den ve dünyadan çay üreticileri ve büyüklü küçüklü çay markaları festivalde lezzet severlerle buluştu. Ayrıca çay aksesuarları ve çay makineleri üreticileri gibi sektörün önemli oyuncuları da festivalde yer alıyor. Çay severler festival alanında kurulan stantlarda farklı ülkelerin çaylarını tadabiliyor ve beğendikleri çayları satın alabiliyor.

Tarihi dokusu muhteşem Haydarpaşa Garı’nda çay severlerle buluşmak, harika bir duygu”

1. Uluslararası İstanbul Çay Festivali Direktörü Meral McNabola, İstanbulluların etkinliğe gösterdikleri ilginin mutluluk verici olduğunu dile getirirken “Tarihi dokusu muhteşem bir yer olan Haydarpaşa Garı’nda çay severlerle buluşmak, harika bir duygu. ‘Çaysız Olmaz’ mottosuyla yaptığımız festivalimizi geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Çay tiryakileriyle birlikte etkinliğimizde yeni lezzetleri deneyimleyeceğiz, güzel tadımlar, hoş sohbetler yapacağız. Tüm katılımcılarımıza ve çay severlere etkinliğe gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Çay Demleme Şampiyonu Aytül Turan’a yoğun ilgi

Festivale katılan Türkiye Çay Demleme Şampiyonu Aytül Turan, doğru çay demlemenin püf noktalarını konuklarla paylaştı. Kendine özgü tarzıyla çay demlemenin inceliklerini anlatan Turan, gün boyunca hem katılımcıların hem de medyanın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Ayşe Tolga “iyi yaşam”ın sırlarını anlattı

Festivalin ilk gününde gerçekleştirilen ve deneyimli sunucu Ercüment Şansal’ın moderatörlüğünü yaptığı “İyi Yaşam” sohbetinde İyi Yaşam Danışmanı ve oyuncu Ayşe Tolga, katılımcılara yaşamlarıyla ilgili çok önemli tavsiyeler verdi. İyi yaşam sırlarını katılımcılarla paylaşan Tolga, beslenme ve su içmenin önemini, nefes egzersizlerini ve çay içmenin insan sağlığı üzerindeki etkilerini 1. Uluslararası İstanbul Çay Festivali ziyaretçilerine anlattı. Tolga, sohbet sırasında yeşil çay ve beyaz çay üzerine özel bir sunum da yaptı. Yeşil çay ve beyaz çayın metabolizma hızlandırıcı özellikte olduğunu belirten Tolga, bu çayların antioksidan ve kilo verdirici etkileri olduğunu da vurguladı.

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hamit Vanlı ve Çay Dünyası Gazetesi Haber Müdürü Ahmet Albayrak ise “Yapraktan Bardağa” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Türk çayına olan sevgisiyle bilinen Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya da festivalin ilk günkü konukları arasında yer aldı.

Sunay Akın’ın lezzet ve edebiyat dolu sohbeti, festivalin ikinci gününde gerçekleştirilecek

Uluslararası İstanbul Çay Festivali, 30 Nisan Pazar günü de devam edecek. Şair ve yazar Sunay Akın’ın çay ve edebiyat konulu sohbeti 30 Nisan Pazar Günü 14.30’da başlayacak. Ziyaretçiler, 1. Uluslararası İstanbul Çay Festivali’nin ikinci gününde de yeni lezzetler keşfederken eğlenceli aktivitelerin tadını çıkarma fırsatı bulacak. Ziyaretçiler bir yandan çaylarını yudumlarken diğer yandan da konserler, dans gösterileri ve DJ performanslarla keyifli vakit geçirebilecek ve stres atabilecekler. Bir başka eğlence de dileyen herkesin katılabileceği interaktif oyunlar olacak. Festivalin ikinci gününde sürpriz hediyelerin verileceği çekilişler de yapılacak.

Workshop’larda çay kültürüyle ilgili merak edilenler anlatılacak

Festivalin ikinci gününde gerçekleştirilecek workshop’larda ise tadımlar ve sunumlar yapılacağı gibi çay kültürüyle ilgili merak edilen konular katılımcılarla paylaşılacak. Soğuk çay yapımından Asya çay sanatına, Türk çayını demlemenin inceliklerinden dünyadan demleme tekniklerine, çayın hikâyesinden poşet çayın tarihine kadar farklı başlıklarda workshop’lar 30 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek.

İstanbullular, festivalin ikinci günü için satışa sunulan 15.00 TL’lik biletlere Biletix gişelerinden ve www.biletix.com üzerinden ulaşabiliyor.


Festival Programı

30 Nisan 2017 – Ana Sahne

– 11.00 – 11.30 Söyleşi: “Çay Demleme Teknikleri”

Türkiye Çay Demleme Şampiyonu Aytül Turan ve Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder

– 12.00 – 12.30 World Tea Master Cup, Ramaz Chanturia, Rusya Çay Federasyonu Başkanı

– 13.30 – 14.30 Sunay Akın ile Söyleşi: “Çay ve Edebiyat”

– 14.30 – 15.00 Canlı performans

– 15.30 – 15.45 Dans gösterisi

– 15.45 Çekilişler

Workshop Programı

Poşet Çayın Tarihi, Asya Çay Sanatı, Oolong Çayı, Çayın Hikâyesi, Demlik Kültürü ve Dünya Demlikleri, Macha Tea – Chado, Soğuk Çay Yapımı

1. Uluslararası Çay Festivali Sponsorları: Doğadan, AO Smith, Best FM, Aksa Jeneratör, Shangri-La Bosphorus.

Etiketler: » » » »
Share
2994 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?