logo

“10. Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri” Sahiplerine Verildi

mh_elginkan_vakfi_odulleri

Elginkan Vakfı tarafından bilim ve sanat alanında yapılan değerli çalışmaları takdir etmek ve bu alanların gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2006 yılında hayata geçirilen “Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri” 10. yılında sahiplerini buldu. 14 Nisan 2016 tarihinde Radisson Blu Hotel’de gerçekleşen ödül törenine, seçkin davetliler ve bilim, kültür-sanat dünyasının değerli isimleri katıldı.

Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma Ödülü dört araştırmacı, Teknoloji Ödülü ise iki araştırmacı ve iki proje ekibi arasında paylaştırıldı.

Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. İ. Öner Günçavdı “Elginkan Ailesi, vakıf hizmetleri alanında da örnek alınacak bir girişimi başlatmış ve 1985 yılında Elginkan Vakfını kurmuştur. Ülkenin kültürel mirasını ve değerlerini korumayı, yaşatmayı ve desteklemeyi amaçlayan Elginkan Vakfı olarak, bundan tam on yıl önce başlattığımız “Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri”ni hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu ödüllerimiz ile ülkemizde bilim ve sanat adına yapılan değerli çalışmaların takdir edilmesini ve yeni fikirlerin üretilmesini, bu fikirlerin hayata geçirilmesini teşvik etmeyi hedefliyoruz. Elginkan Vakfı olarak ülkemizde fikir üreten bir gençliğin yetişmesi ve bilim insanlarına istenilen olanakların sağlanması amacıyla yatırımlarımızı artırarak sürdürmekteyiz” dedi.

Türk Kültürü Araştırma Dalında Ödül Kazananlar

Bu yıl Türk Kültürüne yapmış olduğu hizmetler ve halk bilimi alanında yapmış olduğu çalışmalar ve yetiştirdiği öğrencileri gerekçesi ile Prof. Dr. Dursun Yıldırım,  Türk halk edebiyatı ve kültürü alanında yapmış olduğu çalışmalar ve yetiştirdiği öğrencileri dolayısıyla Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, gerek Türkiye Türkolojisi gerekse uluslararası Türkoloji için önemli boşlukların kapatılması yolunda yaptığı çalışmalar kazandırdığı eserlerden dolayı Prof. Dr. Mustafa Öner ve 18. yüzyıl Osmanlı Devletinin tarihi ve sosyo-kültürel yapısı hakkındaki araştırmalara kaynak olacak nitelikte olan kitabı “Osmanlı Lale Şenlikleri/Çerağan” ve genç araştırmacıların desteklenmesi sebebiyle Dr. Neslihan Koç Keskin ödüle layık görüldüler.

Teknoloji Dalında Ödül Kazananlar

Kanserli dokuların, hastaya zarar vermeden, muayene ya da müdahale sırasında belirlenmelerine imkan sağlayan iki farklı teknik geliştirmesi, prototip cihaz üretmesi ve klinik uygulamalarından dolayı Prof. Dr. Murat Canpolat’a, Kesik-Halka Rezonatörü kullanılarak geliştirilen mikrodalga tabanlı biyosensör ve kanser teşhis teknolojisini geliştiren Prof. Dr. Günhan Dündar, Doç. Dr. Arda Deniz Yalçınkaya, Yrd. Doç. Dr. Hamdi Turan’dan oluşan ekibe, SU Tabancası (Sabancı University Tissue Ablating Bubbles) projeleri ile Prof. Dr. Sinan Ekici, Prof. Dr. Mustafa Ünel, Prof. Dr. Asif Sabanovic, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Üvet, Doç. Dr. Devrim Gözüaçık, Dr. Özlem Oral, Dr. Cenk Kığ ve Doç. Dr. Ali Koşar’dan oluşan ekibe ve kompozitpartikül içeren biyobozunur kemik dolguları, membranları ve iskele yapıları projesi ile Prof. Dr. Nesrin Hasırcı’ya ödülleri takdim edildi.

Etiketler: » »
Share
3163 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?