logo

10. TTGV Ödülleri Sahiplerine Verildi

TTGV Genel Sekreteri Mete Çakmakcı

Genç teknoloji profesyonellerinin çalışmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından düzenlenen 10. TTGV Ödülleri, Ankara’da gerçekleştirilen TTGV Günü kapsamında sahipleriyle buluştu.

TTGV Günü’nde TTGV Ödülleri’nin yanı sıra sürdürülebilirlik ve iklim teknolojileri alanında TTGV 250K Hızlandırma programının fikir sponsorları olan kuruluşların temsilcilerinin deneyimlerini paylaştığı panel gerçekleştirilirken, genç teknoloji liderlerini teşvik amacıyla yürütülen İnovasyon Liderliği Fellowship programının dönem mezunlarına da sertifikaları TTGV Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından verildi.

TTGV Günü’nün açılış konuşmasında TTGV Genel Sekreteri Mete Çakmakcı, teknoloji geliştirme ekosisteminin gelişmesi için çalışan 40 yaş altındaki genç araştırmacıları ve teknoloji profesyonellerini TTGV Ödülleri ile teşvik etmeye çalıştıklarını belirterek “Biz teknoloji ekosistemizi dinlemeyi, birlikte yaparak öğrenmeyi ve denemeyi ilke edinmiş bir kuruluşuz. İşimiz her zaman daha iyi olmakla ilgili. Yılı kapatırken, yıl içerisinde gerçekleştirdiklerimizi bunun içerisindeki paydaşlarımızdan dinlediğimiz TTGV Günü etkinliğimiz ile paylaşıyoruz. Dördüncü 10. yılımızın içindeyiz ve yaptıklarımızdan daha iyilerini, daha gelişmişlerini yapma çabamız devam ediyor. Önümüzdeki beş yıl için Yönetim Kurulumuzun kararı doğrultusunda tek bir tematik planla, iklim teknolojileri odağında çalışacağız. Yaptığımız çalışmaların sürdürülebilir olmasına odaklıyız. Bu süreçte iklim öncüsü programlarımızı hayata geçireceğiz” dedi.

AR-GE Faaliyetlerinin Ticarileşmesi Teşvik Ediliyor

Escarus CEO’su Dr. Kubilay Kavak’ın iklim teknolojileri konuşmasının ardından gerçekleştirilen TTGV Ödül töreninde, sanayide uygulanmış örnek akademik tez çalışmalarını ödüllendirerek üniversitelerde yapılan AR-GE faaliyetlerinin ticarileşmesi için teşvik edici olması amaçlanan “Dr. Akın Çakmakcı Ödülü” kategorisinin kazananları ve tezlerinin uygulandığı kuruluşlar şu şekilde açıklandı:

Kıdemli Yönetici Dr. Fatih Kasap; Arçelik’te uygulanan santrifüj kuvvet altında tekstil içerisindeki su hareketinin incelenmesi doktora tezi. Malzeme Yüksek Mühendisi Gıyasettin Can Tatlısu; Tüpraş rafinerilerinde kullanılmak üzere uygulandığı yüzeyin şeklini alabilen jeopolimer esaslı ısı yalıtım malzemesi geliştirilmesi yüksek lisans tezi. Üretim Müdürü Dr. İbrahim Emrah Sözer; Odelo Otomotiv Aydınlatma’da alternatif renklerde reflektör içeren otomotiv aydınlatma ürünlerinin farklı alaşımlar kullanılarak Pvd kaplama metodu ile aydınlatma regülasyonlarına uygun olarak üretilmesi doktora tezi.

AR-GE Liderleri Ödüllendirildi

AR-GE ve inovasyon kültürü yaratma süreçlerinde öncü rol üstlenmiş liderlik öyküsüne sahip kişilere verilen “Refik Üreyen Ödülü” kategorisinde ödül alan isimler ise işbirlikleri ile AR-GE faaliyetlerinin ve yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi yönündeki kurumsal çalışmalardaki AR-GE Liderliği ile Arzum AR-GE Müdürü Hasan Yörük, Halloysit minerali üzerinde yaptığı patentli araştırmaları sonucu geliştirdiği sürdürülebilir malzemeler konusundaki çalışmaları ile Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler AR-GE ve İnovasyon Yöneticisi Tuğba Uçar Demir ve sağlık alanında sensör teknolojilerinin ticarileştirilmesini sağlamak amacıyla geliştirdiği çalışmaları ile İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi Araştırma Grup Lideri Dr. Arif Engin Çetin oldu.

Beş Yılda Beş Ticari Proje

TTGV Günü’nde Vakfın 2023 yılında odaklanacağı iklim teknolojileri vizyonu da ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı. Türkiye’nin rekabet gücü için iklim teknolojilerine odaklanan TTGV, gelecek beş yılda, Türkiye’de daha önce uygulanmamış teknolojik çözümleri ön açıcı, sektörde çarpan ve gösterim etkisi yüksek ticari ölçekte beş öncü projeyi uygulamaya geçirecek. Dünyada yılda beş trilyon dolar yatırım yapılacağı öngörülen iklim teknolojilerini gelecek 20 yılın en önemli paradigma değişimi olarak gören TTGV, bu alanda endüstrinin önünü açacak, teknoloji odaklı yenilikçi proje ve programları geliştirecek.

TTGV, başta enerji dönüşümü, ulaşım, endüstriyel üretim, tarım, yapı ve malzeme alanlarında Türkiye’de sanayinin önünü açacak teknoloji odaklı yenilikçi proje ve programları geliştirerek paradigma değişiminden en olumlu şekilde faydalanmaya katkı sağlamayı hedefliyor.

Etiketler: » »
Share
489 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?