logo

15. Chicago Türk Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

15. Chicago Türk Festivali 13 – 15 Eylül tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşti. Festivale ülkede yaşayan Türklerin yanı sıra ABD’liler de yoğun ilgi gösterdi. Sahne dansları ve açık hava defileleri ile Türkiye’den gelen mozaik, ağaç oyma, ebru, çömlek, çini, bakır, deri ve el yapımı ürünler ile Türk yemekleri, yoğun ilgi gördü.

Festivalde ressam ve mozaik sanatçısı Süha Semerci, deri işleme ustası ve Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği Başkanı Serdal İnözü, bakır işleme ustası Ertuğrul Üzümcü ve naht sanatçısı Selami Erfidan’ın eserlerinin de yer aldığı çok sayıda stand açıldı.

Uluslararası Mozaik Sanatçısı Süha Semerci de resmi davetli olarak gittiği 15. Chicago Türk Festivali’nde Daley Plaza önünde mozaiklerini sergiledi.

Süha Semerci festival sonrası 20 Eylül’dede Türk konsolosluğunda da bir konferans verdi. Açılış konuşmasını Başkonsolos Umut Acar yaptı.

Sanatçı ayrıca Chicago Mozaik Okulu’nu ziyaret etti. Aynı zamanda sanatçının eserlerinden 2-3 tanesi okulda daimi sergilenecek.

Etiketler:
Share
4295 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?