logo

2. Etap Daikin Sakura Programı Mayıs’da Başlıyor

mh_daikin_gorsel

Daikin, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile yaşama geçirdiği “Daikin Sakura Programı” ile üniversite mezunu, girişimcilik potansiyeli olan kadınların, bu potansiyellerini ortaya çıkararak geleceğin iş kadınlarını ülke ekonomisine kazandırıyor.

3 yılda 100 kadın girişimciyi iş hayatına kazandırmayı hedefleyen Daikin Sakura Programı’nın ilk etabını tamamlayan 8 kadın girişimci 22 Nisan 2015 tarihinde Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlenen törenle plaketlerini aldı. Geçen yıl programa katılan Alev Aktürk (İstanbul), Emine Mira Demir (İstanbul), Melek Demircan (İstanbul), Melike Gülbahçe (İstanbul), Müzeyyen Karagöz (Ankara), Özlem Erginsoy Uruk (Bursa), Pelin Atak (Ankara) ve Zehra Erdem (Ankara) eğitimlerini başarı ile tamamlayarak yaşadıkları illerde kendi işyerlerini açarak iklimlendirme sektöründeki yerlerini almaya başladı.

Kadın Girişimcileri Destekleyen Sosyal Sorumluluk Projesi

Genç girişimcilere sertifikalarının verildiği gecede program hakkında bilgi veren Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, Sakura Programı’nı bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini belirterek “Kurum felsefesinin temeline topluma değer yaratacak çalışmaları koyan 90 yıllık köklü bir kuruluş olarak, Sakura Programı’nı Türkiye’deki genç kadın girişimcileri destekleyen çok değerli bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Programın birinci etabına katılan 8 başarılı girişimci kadın ile yola çıktık. Bu program ile 3 yılda, 100’ü girişimci ve onların yanında işe başlayacak 100 kadın çalışan ile birlikte toplam 200 kadını iş hayatına kazandıracak olmayı hem sektörümüz hem de ülkemiz adına çok önemli buluyoruz” dedi. Sakura Programı kapsamında KalDer ile birlikte genç girişimcilere finans, girişimcilik, perakende ve yönetim eğitimlerinin yanı sıra teknik konularda eğitim verdiklerine de işaret eden Önder “Kapsamlı bir eğitim ve hazırlık sürecinin ardından Daikin bayii olarak aramıza katılan bu 8 genç arkadaşımız, rol model olarak ekonomik ve sosyal hayata kazandırılacak” dedi. Önder, “Spordan iş hayatına kadar kadını hayatın her alanında desteklemeyi kendine görev edinmiş bir kuruluş olarak, KOSGEB ve KalDer ile birlikte böyle bir projeyi hayata geçirerek bu tür işbirliklerine de örnek oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

KOSGEB’ten Girişimci Kadınlara Geri Ödemesiz 30 Bin Tl Mali Destek

KOSGEB İstanbul Anadolu Yakası Hizmet Merkezi Müdürü Serhat Öztürk, KalDer ve Daikin ile işbirliği yaptıkları Daikin Sakura Programı’nın bu kapsamda hayata geçirilen önemli bir çalışma olduğunu vurgularken, KOSGEB olarak verdikleri destekle ilgili olarak “KalDer ve Daikin tarafından verilen eğitimlerin sonunda, girişimcilerimiz kurumun toplam 30.000 TL’yi bulan işletme kuruluş, donanım, işletme giderleri ve sabit yatırım desteklerinden geri ödemesiz olarak yararlandı. Gelecek 2 dönemde de seçilecek girişimcilerimize aynı şekilde destek vereceğiz” dedi.

Sakura İle Genç Girişimci Kadınlarımız İş Sahibi Statüsü Kazanıyor

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan ise, sürdürülebilir bir kalkınma için kadın yeteneklerinin kazanılması ve fırsat eşitliğinin sağlanması konusuna özel bir önem verdiklerini vurgulayarak, KOSGEB ve Daikin işbirliği ile hayata geçirilen Daikin Sakura Programı’nın bu amaca hizmet ettiğini kaydetti. Daikin Sakura Programı’nın yalnızca kadın girişimci yetiştirmekle kalmayacağını, iş sahibi kadın statüsü kazandıracağına dikkat çeken Doğan “Ülkemizdeki kadının iş hayatına katkısını artıracak bu proje, kalkınma çalışmalarına bu yönü ile önemli bir doğrudan etki yapacaktır. Ülkemizin kalkınma sürecinde çalışan kadın oranını arttırmak kadar kadın girişimci sayısını arttırmak da önemli. Yaşamın iş boyutunda oransal artış kadar kararda etkin olacak pozisyonlarda olmaları da bir o kadar önemlidir” dedi.

2. Etap İçin Başvurular Mayıs Ayında Başlayacak

Daikin Türkiye Akademi Koordinatörü Neslihan Yeşilyurt, Daikin Sakura Programı’nın işleyişiyle ilgili olarak “İlk etabı başarıyla tamamlayan 8 girişimci genç kızımız, yaşadıkları şehirlerde Daikin bayi olarak ilk showroom’larını açmaya başladı. Yeni dönemde bir yandan bu 8 girişimcimizi desteklemeye devam ederken, diğer yandan da ülkemize yeni girişimiler kazandıracağız. Sakura Programı’nın ikinci etabına katılmak isteyen üniversite mezunu kızlarımız, mayıs ayı itibariyle başvurularını yapabilecek. Daikin Sakura Programı’na başvurmak isteyen girişimci adaylarını www.daikinakademi.com adresinden bilgilendireceğiz” dedi.

3 yılda 100 girişimci kadını iklimlendirme sektörüne kazandıracak olan Daikin Sakura Programı’nın 2’nci etabı, mayıs ayında başlayacak. KalDer ve KOSGEB yöneticilerinin yanı sıra iş dünyası ve basından değerli isimlerin yer aldığı bir jürinin yaptığı mülakat ile seçilecek adaylar Ağustos ayı itibariyle eğitime başlayacak. Program ile yalnızca kadın girişimci yetiştirmekle kalınmayacak, eğitim alan kadınlara “iş sahibi kadın” statüsü kazandırılacak. Daikin Sakura Programı kapsamında KalDer ile birlikte kadın girişimcilere finans, girişimcilik, perakende ve yönetim eğitimlerinin yanı sıra teknik konularda toplamda 120 saat süren eğitim verilecek.

Projeye Neden Sakura Adı Verildi?

Proje adını Japon kültüründe yeniden doğuşun yanı sıra sonsuzluğu simgeleyen kiraz ağacı Sakura’dan alıyor. Bu projenin süresi 3 yıl olarak planlandı, ancak isteniyor ki, üstlendiği misyon ile örnek bir proje olsun. İçeriği ve işleyişi açısından bir ilk özelliği taşıyan bu projenin, özel sektör-devlet-STK işbirliğinin güzel bir örneği olarak yeni projelere de ilham vermesi amaçlanıyor. Proje ile 3 yıllık dönemde 100 kadın girişimci, işyeri sahibi olacak ve örnek girişimciler olarak topluma değer katacak. Bu da sürdürülebilir bir gelecek açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

www.daikin.com.tr

Etiketler: » » » » » » » »
Share
3469 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?