logo

2. Uluslararası MICE Derneği Eğitimleri Gerçekleşti

Tüm sektör paydaşlarını bir araya getirmek ve kitlesel düzeyde muhatap/temsilci olabilmek adına yola çıkan ve bu yolda da hızlı ve emin adımlarla yoluna devam Uluslararası MICE Derneği, 2. eğitim organizasyonunu Crowne Plaza İstanbul Asia Hotel’in sponsorluğunda ve Uluslararası MICE Derneği eğitim komisyonunun koordinasyonunda 29-30 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirdi.

Tüm sektör paydaşları temsilcileri ile birlikte MICE yapan acentecilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen programı 29 Temmuz günü Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Müsteşar Ömer Arısoy’un selamlarıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz açtı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz “Çok kısa zamanda önemli derecede yol alan derneğin, sektör paydaşlarını bir araya getirmesi ve paydaşların kişisel gelişimine yönelik projeler ve eğitimler gerçekleştirmesini önemsiyoruz. Ülke ve sektör olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçten de maalesef en çok yara alan segmentlerin başında MICE yani kurumsal organizasyonlar yapanların olduğu malumumuzdur. Bu süreci atlatmanın başında da bir ve beraber olmak geliyor. Dolayısıyla beraber olmanız, sorunları ve problemleri masaya yatırıp birlikte çözüm aramanız ve birlikte proje üretmeniz son derece olumlu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak tüm gücümüzle derneğin yanında olduğumuzu ve tüm çalışmalarını desteklediğimizi belirtmek isterim” dedi.

Uluslararası MICE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Söyler “Derneğimiz kurulduğu günden beri sektör ve paydaşları için fayda üretmektedir. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde önemli bir yol kat ettik, fakat yapılacak daha çok şey var. En önemlisi güzel ülke ve güzel şehrimizin tekrar eski günlerine dönmesi için var gücümüzle birlikte çalışmaya ve üretmeye devam etmemiz gerekmektedir” dedi.

Katılımcılar 29 Temmuz günü Uluslararası MICE Derneği eğitmenlerinden olan Selim Geçit tarafından “ikna bilimi ve etki prensipleri & kritik düşünme ve kritik karar verme” eğitimlerini aldılar.

Sabah oturumunda Robert Cialdini’nin ikna prensiplerine odaklandılar. Her meslekte, her endüstride başarılı olmak için işimizi teknik açıdan iyi bilmemiz çok önemlidir. Ancak öyle anlaşılıyor ki, işini çok iyi bilmek ile, işini çok iyi bildiğini gösterebilmek (etki & ikna) farklı meziyetler. Öğlen yemeğinden sonra kritik düşünme ve kritik karar verme eğitimini aldılar. Akşam katılımcıları güzel bir sürpriz bekliyordu. Katılımcılar, MICE’çı olunca işin içinde hep verim kadar keyifte oluyordu.

Katılımcıları, otelin kardeş işletmesi olan Via Port Marina Arena’da Nilüfer konseri bekliyordu! Müthiş bir performans ve repertuarla MICE’çılar, haftanın yorgunluğunu ve stresini atma fırsatı yakaladılar.

30 Temmuz Pazar günüyse Derneği’n eğitmenlerinden Melissa Ayça Yıldıran tadımlık NLP Eğitimi verdi. Katılımcılar, kendi beyin işletim sistemlerini fark edip, temsil dillerini keşfederken, sosyal ve iş yaşantılarında daha başarılı ilişkiler kurabilecekleri hayatlarının fotoğrafını çekerek yaşam akışlarının farkındalığına ulaştıkları keyifli çalışmalar yaptılar.

Etkinlikte kısa bir röportaj veren Uluslararası MICE Derneği 2. Başkanı Hüseyin Kurt “Derneğimiz, 7 ay içerisinde 8. etkinliğini gerçekleştirmiştir. Şu ana kadar yapılan tüm etkinliklerimizi sponsorlarımızın desteğiyle, üyelerimiz öncelikli olmak üzere ücretsiz gerçekleştirdik. Uluslararası MICE Derneği bugüne dek network etkinlikleri, yurtiçinde 1 fam trip, 1 sosyal sorumluluk projesi ve 2 eğitim organizasyonu gerçekleştirdi. Derneğimiz sektörü bir araya getirmek adına müthiş bir çaba içerisinde. Biz olabilirsek birlikte hareket edersek aşamayacağımız şey yok” dedi. Yaptıkları tüm etkinlikleri çok aktif sosyal medya ve mailing ile duyurduklarını belirten Kurt “çok aktif bir sosyal medya kullanımımız var. Malum gününüz teknoloji çağı ve herkesin eli altında akıllı telefon veya tabletler var. Herkeste bu uygulamalar yüklü. Dolayısıyla vereceğimiz mesajları, duyuruları vb. tek tuşla geniş kitleye duyurma fırsatımız oluyor. Facebook grubumuzda 7 ay içerisinde 5.000 üyeye ulaştık. Linkedinde 16.000 civarında bağlantımız mevcut. Instagramda 2.000 organik takipçimiz var. Önümüzdeki günlerde eğitim organizasyonlarının yanı sıra, sektör paydaşlarını bir araya getireceğimiz sorunları ve projeleri masaya yatıracağımız toplantılarımız olacak. Yine ilerleyen günlerde yurt içi ve yurt dışı temsilcilikler ile birlikte b2b toplantılarımıza başlayacağız. Bu verimli ve keyifli organizasyon için başta Derneğimizin eğitmenleri olan Selim Geçit, Melissa Yıldıran olmak üzere bizi müthiş bir ev sahipliğiyle ağırlayan Crowne Plaza İstanbul Asia Hotel ailesine, organizasyonda emeği geçen eğitim komisyonu ve sponsorlara (Başka Dünya Görüntü Prodüksiyon, Heya Travel, Gürsel Turizm, System Transport, Turuncu Basım, Crowne Plaza İstanbul Asia Hotel) yönetim kurulu olarak teşekkürlerini iletirim” dedi.

i-mice.org

Etiketler: » »
Share
2593 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+10 = ?