logo

2. Uluslararası Orontes Çağdaş Sanat Festivali ve Çalıştayı Antakya’da Gerçekleşti

Seher Çelik ve Orhan Cebrailoğlu küratörlüğünde, Ansam Başkanı Mehmet Oflazoğlu başkanlığında oluşturulan Uluslararası 2.ORONTES Çağdaş Sanat Festivali ve Çalıştayı, 17 ülkeden 80 sanatçının katılımıyla 26 Nisan 2017 tarihinde Antakya’nın Samandağ ilçesinde Kaymakam Dr. Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Dr. Mithat Nehir’i ziyaret ederek başladı.

Ziyaret sırasında Kaymakam Dr. Cahit Çelik, yabancı konukların, sanatçı olarak birer turizm elçisi olduklarını, bu nedenle bu tür festivalleri çok önemsediklerini ifade ederken, özellikle batılı bazı devletlerin ülkemize dönük düşmanca tavırlarına rağmen 17 ülkeden sanatçının uluslararası sanat festivali için gelmeleri ülkemizde huzurlu bir ortamın olduğunu da kanıtlamaktadır. Şimdi ve sonrasında da buna benzer festivalleri ve buluşmaları konukseverliğimizin göstergesi olarak destekleyeceklerini açıkladı.

Samandağ Belediye Başkanı Dr. Mithat Nehir, dönemsel olarak 17 ülkeden sanatçının Samandağ’da Orontes Çağdaş Sanat Festivaline katılımlarından dolayı Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Oflazoğlu’nu kutladı. Barışa, dostluğa ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde sanatçıların sınıra yakın ilçemizde buluşmalarını coşkuyla, memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Festival partneri olarak İzmir’den katılan, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, böylesine güzel ve anlamlı bir festivali gerçekleştirdikleri için organizasyon komitesini, koordinatör-küratör Ressam Seher Söyleme Çelik, Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu’nu ve festival sunumunu gerçekleştiren ressam, şair Fatma Elvin Öztürk’ü kutladı. Büyük önder Mustafa Kemal’in “Yurtta Barış Dünyada Barış” söylemini hayata geçiren katılımcı bütün sanatçılara teşekkür ederek barışın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında sanatçılara büyük görevler düştüğünü, çünkü halkların gerçek temsilcilerinin tüccarlar veya politikacılar değil, çıkarsızca hayatı ve barışı savunan sanatçılar olduğunu ifade etti.

Festival Koordinasyon Komitesi Başkanı ve Ansam Derneği’nin Başkanı da olan Mehmet Oflazoğlu, bütün sanatçı arkadaşlarını coşkuyla karşıladıklarını, savaşın kıyısında ve Suriye iç savaşının mülteci dramına en yakın tanıklarından olan Antakya ilimizde uluslararası bir festivalin gerçekleştirilmiş olmasını, halkımızın da coşkuyla karşıladığını, alışveriş merkezlerini de hareketlendirdiklerini, dünya barışı için çok önemli mesajlar verdiklerini ve katılımcı sanatçıların ürettiği tabloların 2 Mayıs’da Samandağ Kültür Merkezi’nde sergilendiğini ifade etti.

Etiketler: » » »
Share
1996 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+10 = ?