logo

2016 Dijital Perakende Konferansı Başlıyor

mh_idc_digital_perakende_konferansi

International Data Corporation (IDC)’nin düzenlediği Dijital Perakende Konferansı 9 Kasım 2016 tarihinde Wyndham Grand Levent Hotel’inde gerçekleştirilecek. Etkinlik, ülkemizin perakende sektöründe  gerçekleşen en son gelişmelerinin tartışıldığı ideal bir platform sunacaktır. Sektörün değerli uzmanlarının da katılacağı konferansta tekli kanallardan çoklu kanallara geçiş kabiliyetleri incelenip, perakendede dijital dönüşüm alanında kendi deneyimlerini paylaşma imkanı sunulacak.

IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları “Tüketiciler artık elverişli ve merak uyandıran müşteri deneyimlerini herşeyden üstün tutuyor. Perakende sektörü de böyle bir ezberbozan dönüşüm sürecinden geçiyor. Mevcutta bazı engeller olsa da, Türk perakendecileri değişen müşteri deneyiminin ihtiyaçlarını karşılamak üzere giderek daha fazla çoklu kanallara önem veriyor. Perakendeciler gerçekten de bir taraftan işlerini dijital dönüştürme yollarını ararken diğer taraftan tedarikçilerden gelen satış rakamlarıyla giderek büyüyen e-ticaret kanallarından gelen satış rakamlarını değerlendirme mücadelesi vermekte” dedi.

IDC Türkiye Kıdemli Analisti Ramaz Yavuz “Satınalma kararlarını belirleyen alternatif kanalların çok olması, müşterilerin perakende deneyimlerinden keyif almalarını sağladı ve bu hiç olmadığı kadar önemli oldu. Bu bağlamda, perakendeciler kendilerini rekabetten farklılaştırma baskısı altında olduğundan, gerçekten eşsiz müşteri deneyimi elde etme peşinde ve çoğu bu yüzden dijital dönüşüm sürecini bir nevi ihale sürecine dönüştürmekte. Çoklu kanallar arasında hatasız bir seyir yaratarak müşteri ihtiyaçlarını eşleştirmek çok önemli, ancak Türkiye’deki bir çok perakendeci bunun önemini daha yeni yeni kavramakta” dedi.

Bu mevcut zemin karşısında IDC’nin düzenlediği 2016 Dijital Perakende Konferansı, dijital dönüşümü başarılı bir şekilde uygulamaya geçirme yollarını deneyimleyerek, yeni geliştirilen dijital  teknolojilerin perakende sektörünü destekleyerek, müşteri deneyimlerini inovatif değerlndirerek nasıl doruklara taşıyabileceğini açıklayacak. Konferans, çoklu kanallar perakende analitiği, müşteri zekası, e-ticaret platformları, POS Sistemleri, mobil e-ticaret sistemleri, perakende gelir yönetimi, tedarik zinciri düzenlemeleri ve yeni nesil güvenlik gibi bir çok sorunun açık oturumlar esnasında tartışma fırsatını sunacak.

Migros, CarrefourSA, LC Waikiki, TeknoSA, Mudo, Hepsiburada, Eczacıbaşı, Aydınlı Grup, Vestel, Unilever, Koçtaş, Tadım ve Metro C&C gibi sektörün önde gelen kurumlarının CIO, CTO, BT direktörler ve müdürlerinin katılacağı konferansa aynı zamanda çok sayıda CMO, CDO ve COO ile e-ticaret, satış, pazarlama ve stratejik planlama bölümlerinin üst düzey yöneticileri katılacaktır.

2016 Dijital Perakende Konferansı’nda tüm dikey teknolojilerin kapsandığını sağlamak amacıyla IDC sektörün öncü tedarikçi ve kanallarıyla anlaşmıştır. Bunların arasında Microsoft, Univera, Intel, Google, Hitachi, Fortinet, İnnova, İGE, Zebra, Smplivity, Bulutistan, İstanbul Pazarlama, Logsign ve Tara Sistem bulunmaktadır.

Etiketler: » » »
Share
2364 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+1 = ?