logo

22. Bosphorus Cup’da Yelkenciler Yarıştı

Celebrate İstanbul” temasıyla düzenlenen Bosphorus Cup, İstanbul Boğazı’ndan dünyaya yelken açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK AŞ’nin desteklediği İstanbul Boğazı’ndaki yarışlar nefes kesti.

22. kez İstanbul’da “Celebrate İstanbul” temasıyla start alan Bosphorus Cup’ta bu sene 10 farklı ülkeden yüzlerce yelkenci yarıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Boğaz Yarışı etabını yakından takip ederek yarışmacılara başarılar diledi. Başkan İmamoğlu’na İSPARK Genel Müdürü Ali Arzuman da eşlik etti.

Caddebostan açıklarındaki antrenman ve şamandıra yarışlarıyla başlayan 22. Bosphorus Cup’un ilk yarışı, 22 Eylül Cuma günü Adalar’dan start alarak Kalamış’ta son buldu. 23 Eylül Cumartesi günü ise İstanbul Boğazı’nın harika atmosferinde Boğaz Yarışı etabı düzenlendi. Bosphorus Cup, Boğaz Yarışı’nın ardından 24 Eylül Pazar günü Caddebostan açıklarında yapılan yarışla sona erdi.

“Celebrate İstanbul” Şampiyonu Kupasını Aldı

Bosphorus Cup kupasını elde etmek isteyen yelkenli takımlar; Adalar-Kalmış arasında, Boğaz Hattı ve son olarak Caddebostan açıklarında gerçekleşen yarışmalarda, İstanbul Boğazı’nın tarihi ve eşsiz görüntüsüyle adeta bütünleşerek yerli ve yabancı binlerce davetliye hatıralarda ve fotoğraflarda kalacak heyecanlı dakikalar yaşattı.

“Celebrate İstanbul” temasıyla 10 farklı ülkeden yerli ve yabancı bin 200 yelkencinin mücadele ettiği yarış, üç gün boyunca büyük çekişmeye sahne oldu. Organizasyonun son gününde Caddebostan etabıyla birinciliği “Fenerbahçe 1” teknesiyle Barış Koncagül ve ekibi elde ederken, “Setur Marinas Cheese” isimli tekneyle Levent Peynirci ve ekibi ikinci, “Orient Express” isimli tekneyle de Zeynep-Ayşe Atabay ile ekibi üçüncü sırayı aldı. Yarışlar sonunda dereceye giren ekipler için Setur Kalamış Marina’da ödül töreni düzenlendi. Şampiyon ekibe ve diğer kategorilerde dereceye giren ekiplere kupa ve madalyaları verildi.

Kadın Yelkencilere İSTMARİN Kupası

Bosphorus Cup’ın sponsorları arasında yer alan İSPARK’ın 2022 yılında kadın yelkencileri spora teşvik etmek ve “Pozitif Cinsiyet Ayrımcılığını” destekleyerek farkındalık oluşturmak amacıyla verdiği İSTMARİN kupası, Bosphorus Cup’ın anlamlı ve özel ödüllerinden biri oldu.

Bu yılda “Celebrate İstanbul” temasıyla 22.kez düzenlenen yelken yarışlarında en çok kadın sporcuya yer vererek “Pozitif Cinsiyet Ayrımcılığını” destekleyen, Esra Kahraman kaptanlığındaki “DENİZANALARI” yelkenli takımı kazandı. Şampiyon ekibe Setur Kalamış Marina’da düzenlenen ödül töreninde İSTMARİN kupası takdim edildi.

İSTMARİN İzleme Noktasından Bosphorus Cup Heyecanı

Türkiye’nin dünyaya ihraç ettiği en önemli organizasyonlardan Bosphorus Cup’a bu yıl da destek veren İSPARK, Arnavutköy Akıntıburnu’nda izleme alanı oluşturdu. Spor meraklıları, yelken tutkunları yerli ve yabancı davetliler, 10 farklı ülkeden katılım sağlayan yelkenlilerin İstanbul Boğazı’ndaki tutkulu ve kıyasıya yarışlarını Arnavutköy Akıntıburnu’nda oluşturulan alandan canlı müzik eşliğinde izledi.

Etiketler: »
Share
402 Kez Görüntülendi.