logo

22. Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nde Finale Kalan Kurumlar Belli Oldu

mh_kalder_hamdi_dogan

KalDer ve TÜSİAD işbirliği ile düzenlenen 22. Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nde finale kalan kurumlar belirlendi. KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan’ın açılış konuşmasını yaptığı 4 Kasım 2014 tarihli basın toplantısında isimleri açılanan kurumların Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Coca Cola İçecek A.Ş Bursa Fabrikası, Damla Su Sapanca Fabrikası, Ege Bölgesi Sanayi Odası,  İETT ve Method Reserarch Company olduğu bildirildi.

Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvururarak finale kalan kuruluşlarla ilgili süreç, 18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 23. Kalite Kongresi’nde sona erecek. Mükemmelik Ödüllerini kazanan markalar, 19 Kasım Çarşamba akşamı yapılacak törende ilan edilecek.

Türkiye’de mükemmeli yaşamak ve yaşatmak amacıyla yola çıkan ve bu süreçte Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvuran tüm markalara teşekkür ederek konuşmasına başlayan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan “Bugün finale kalan kuruluşlarımızı kutluyor ve “mükemmeli” yaşamayı amaçladıkları bu zorlu ancak çok keyifli süreçte başarılar diliyorum. TÜSİAD ile birlikte başladığımız bu yolculukta, Türkiye’ye ve firmalarımıza kattığımız değer katlanarak büyüyor. 22. yılına ulaşmış Türkiye Mükemmellik Ödülü’müzün, kurumların sürdürülebilir büyümesinde, stratejik planlama süreçlerinde ve verimli iş modelleri oluşturmalarında, etkin rol oynadığını görmek bizi çok heyecanlandırıyor. Mükemmeli paylaşmanın bir adım ötesine geçerek el birliğiyle mükemmeli yaşamayı amaçladığımız bu yolda aşacağımız pek çok engel var, biliyoruz. Ancak bizler de dahil olmak üzere, Türkiye’deki her kurumun tekil mükemmellik arayışının ötesine geçerek, bütünsel mükemmellik hedefinde buluşacağı günler çok yakın, bunu da biliyoruz” dedi.

KalDer ödülü alan kuruluşların sadece ciro, verimlilik gibi kriterlere göre değil, bütün süreçleri, hedefleri ve rekabet ortamındaki konumuna göre çok boyutlu ele aldıklarını belirten Doğan “KalDer Ödülü alan kuruluşlar, entellektüel sermaye varlığı, yenilenmeye açık ve yaratıcılığı özendiren yaklaşımları ile kalıcılık mesajı verirken,  finansal başarılar kadar insan kaynağı tercihlerinde de ön plana çıkıyorlar. Bu özellikleri de onların Mükemmel’i yaşadıklarına dair en güzel kanıtlardır” dedi.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan’ın konuşmasının ardından, 2014 yılının finale kalan kurumlarından yetkililer de kısa birer konuşma yaptı.

Düzenlendiği 22 yıl boyunca Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvuran kuruluş sayısı 263, Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü kazanan kuruluş sayısı ise 28’e ulaştı. Bugüne kadar süreci başarıyla tamamlayan 47 kuruluş Türkiye Mükemmellik Ödülü, 6 kuruluş da “Türkiye Mükemmellikte Süreklilik” Ödülü kazandı. Aynı başarıyı Avrupa’da sürdürmeyi devam eden Türk kuruluşları EFQM’de (Avrupa Kalite Yönetim Vakfı) 8 Büyük Ödül ve 13 Başarı Ödülü olmak üzere toplam 21 EFQM Mükemmellik Ödül kazandı.

23. Kalite Kongresi Programi İçin:  www.kalitekongresi.org

Etiketler: » »
Share
2388 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+8 = ?