logo

“24 Solutions” İstanbul’da Ofis Açarak Türkiye Pazarına Girdi

24 Solutions CEO’su Daniel Werner

Dünyada hem kurumların hem de tüketicilerin, e-ticaret, bankacılık ve FinTech alanlarında veri-bilgi güvenliğinin en yüksek seviyede sağlanması büyük önem taşıyor. Gelişen teknoloji ve sürekli artan siber tehditler, özellikle online dünyada kredi ve banka kartı ile yapılan ödeme işlemlerinde güvenlik açısından global standartlara uygun etkin ve yenilikçi çözümlere olan ihtiyacı da beraberinde getiriy

Üyeleri arasında Visa, Master Card, American Express, Discover ve JCB’nin yer aldığı PCI-SSC (Payment Card Industry Security Standards Council – Ödeme Kartı Endüstrisi Güvenlik Standartları Konseyi) tarafından belirlenen ve ödeme sistemleri alanında dünyadaki en yüksek güvenlik standardı olan PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard – Ödeme Kartı Endüstrisi Veri Güvenliği Standardı) sertifikasyonu bu alanda büyük önem taşıyor. Ancak bu alanda dünyada çok az uzman kuruluş bulunuyor.

15 yılı aşkın tecrübesiyle İsveç’teki ana merkezi dışında stratejik pazarlardaki yerel ofisleriyle dünya genelinde faaliyetlerini sürdüren, ödeme sistemleri güvenliğinde en yüksek standart olan PCI-DSS alanında hem danışmanlık hem de denetim ve sertifikasyon hizmetini birlikte sunan 24 Solutions, şirketleşme sürecini tamamlayıp İstanbul’da açtığı ofisle Türkiye pazarına girdiğini duyurdu.

Online Ödeme Güvenliğinde Çıta Yükseliyor

Dünya genelinde kullanılan, bazı teknik ve operasyonel süreçleri içeren bu standart sayesinde, kart ödemelerinin güvenli bir şekilde yapılmasının yanı sıra, sahtecilik ve dolandırıcılık işlemlerine karşı etkin bir koruma sağlanıyor. Dünyada hem PCI-DSS uyumluluk danışmanlığı sunan hem de sertifika verme yetkisine sahip çok az sayıda şirket bulunuyor. 24 Solutions bu yetkin özelliğiyle çalıştığı şirket ve kurumlara tüm süreçlerde yüksek güvenlik ve güven sunuyor.

24 Solutions Türkiye Ülke Direktörü Emrah Elmas’ın ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti İsveç Başkonsolosu Therese Hydén ve 24 Solutions CMO’su Disa Jernudd’un katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan 24 Solutions CEO’su Daniel Werner, dijital dünyada nakitsiz topluma geçiş ve nakitsiz toplumlarda ödeme güvenliğinin sağlanması konusunda önemli veriler paylaştı.

Dünyada Dijital Ödeme Eğilimi Artıyor

Daniel Werner, dijital ödemelerin büyüme hızının daha da artacağını öngördüklerini belirterek, 2016 yılında açıklanan son raporlara bakıldığında 2015’te 426,3 milyar işlem gerçekleştiğine dikkat çekti. Nakit kullanma oranının banka kartları, dijitalleşme ve alternatif ödeme sistemleriyle düştüğünü ifade eden Werner, en büyük araç olan kredi kartlarının %11,8’lik pay ile dünyada en çok tercih edilen dijital ödeme yöntemi olduğunu söyledi.

İsveç Halkı Alışverişlerinin %98’ini Dijital Olarak Yapıyor

İsveç’te nakit parayla yapılan ödemelerin, tüm alışverişlerin sadece yüzde 2’sini oluşturduğuna ve %98’inin dijital ödeme yöntemleriyle yapıldığını belirten Werner “İsveç’in hedefi kağıt ve madeni paradan tamamen kurtularak dünyanın ilk yüzde 100 nakitsiz toplumu olmak. Mart ayında ülkenin en büyük radyo kanalı Swedish Radio tarafından yayınlanan rapora göre, İsveç’in yüzde 100 nakitsiz olma hedefine 2021 yılında ulaşması mümkün gözüküyor. Elbette bu önemli bir kazanım olsa da tüm ödemelerini dijital yöntemlerle gerçekleştiren bir ülke, siber saldırılara ve elektronik sahtekarlıklara daha açık hale geliyor. Ülkede sahtekarlık olayları on yıl önceye göre iki kat artarak yılda 140 bine ulaşmış durumda. Ama biz 24 Solutions olarak çalıştığımız şirket ve kurumlara %100’e yakın güvenlik ve koruma sunuyoruz. Profesyonel güvenlik çözümleri sizi her zaman güvende tutar” dedi.

24 Solutions Türkiye Ülke Direktörü Emrah Elmas, yüzde 3 büyüme ile 176 milyon adete ulaşan kart sayısıyla Türkiye’nin Avrupa liginde ilk sıraya yerleştiğine dikkat çekerek “Kartlı ödemelerin hane halkı harcamaları içindeki payı son 5-6 yılda %28’den %40’a çıktı. Bunun en büyük destekleyicisi ise kartlı ödeme sistemleri. Geçtiğimiz yıl internetten kartlı ödeme tutarı %23 artıp 68,4 milyar TL’ye ulaşırken bunun %51’ini mobil alışveriş oluşturdu ve her beş kredi kartından ikisi internet ödemelerinde kullanıldı. Bu tablo gösteriyor ki, Türkiye’de e-ticaret ve paralelinde dijital dönüşüm günden güne hızlanıyor. Türkiye, Hindistan’dan sonra dünyada e-ticarette en hızlı büyüyen ikinci ülke” dedi.

Türkiye’de E-ticaret Büyüyor Güvenlik İhtiyacı da Artıyor

Son yıllarda büyüme potansiyeli barındıran bir e-ticaret ekosistemine sahip ülkelere ilişkin yapılan araştırmalar ve e-ticaret istatistikleri, özellikle Türkiye’de pek çok değişimin gerçekleştiğini gösteriyor. Yaklaşık 46 milyon internet kullanıcısına sahip ülkemizde 2016 yılında 306 milyonu aşkın online alışveriş işleminin yapıldığı hatırlatan Elmas “Türkiye’de e-ticaret pazarı 24,7 milyar TL’lik bir büyüklüğe sahip. Artan internet kullanımı, internet üzerinden yapılan alışveriş oranının artmasına destek olurken en fazla tercih edilen ödeme sistemi kredi kartı olarak karşımıza çıkıyor. Artan dijital ödeme ve online kredi kartı işlemlerinin aynen İsveç’te olduğu gibi dolandırıcılık oranlarını da artırması e-ticaret şirketleri, bankalar ve FinTech şirketlerini güvenlik konusunda en güncel ve etkin çözümlere yönlendiriyor. Zira tüketicilerin kredi ve banka kartlarını günlük hayatta ve internetten alışverişte kullanmaya ılımlı yaklaşmasının en önemli nedenlerinden birisi güvenliktir. 24 Solutions’ın güvenlik danışmanlığı ve sertifikasyonu ile PCI-DSS standartlarında güvenlik sunan tüm şirket ve kurumlar, tüketicilerin tercihlerinde her zaman ön sıralarda olacaktır” dedi.

Etiketler: » » »
Share
1970 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+3 = ?