logo

25 Yeni Desen Tasarımcısı Sertifikalarını Aldı

Tekstil sanayisi şirketi Nit Örme tarafından TRİSAD (Triko Sanayicileri Derneği) işbirliği ile ücretsiz olarak düzenlenen Uygulamalı Triko Desen Tasarımı Eğitimi’nin 8. ve 9. dönemlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi. Kursiyerler sertifikalarını Nit Örme Genel Müdürü İrfan Yolcular, TRİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balkuv, TEMSAD (Tekstil Makina ve Aksesuar Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Nalbant ve Denetimli Serbestlik Müdürü Necmi Sultani’den aldılar.

25 Yeni Desen Tasarımcısı Sertifikalarını Aldı

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Nit Örme Genel Müdürü İrfan Yolcular, temel eğitim düzeyinde Uygulamalı Triko Desen Eğitimi’nin 9. dönemini tamamladıklarını belirterek, kursiyerleri tebrik etti. İrfan Yolcular konuşmasında diğer sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler verdi. İkinci sosyal sorumluluk projelerinin üniversitede moda alanında öğrenim görmekte olan yetenekli gençlere triko koleksiyonu oluşturmalarında destek vermek olduğunu belirtti. Bir diğer sosyal sorumluluk çalışması olarak TRİSAD ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen, hükümlülere meslek edindirme kursuna eğitmen desteği verdiklerini ifade etti.

İrfan Yolcular, triko imalatı yapan diğer ülkelerdeki üreticilerin sahip oldukları maliyet avantajları sebebi ile Türkiye’deki triko sektörünün dünya ile rekabet etmesinin zorluklarına değinerek, konuşmasında triko sektörünün ve ülkemizin gelişmesi adına katma değerli üretim için eğitimin önemine değindi. İrfan Yolcular, sosyal sorumluluk projeleri ile hedeflerini “Geçtiğimiz ay Bangladeş’te, önceki hafta sonu ise Mısır’da fuarlara katıldık. Bu ülkeler de triko imalatı yapıyorlar. Hatta Bangladeş, makine sayısı olarak Türkiye’nin çok ilerisine geçmiş durumda. Bangladeş’te bir otomobilin gaz deposu 10 liraya doluyor. Mısır’da benzinin litresi 1 lira. Bizde ise benzinin litresi 6 liraya yaklaştı. Bu fiyat farkları karşısında Türkiye’deki triko sektörü nasıl ayakta duracak? Onların yaptığı ürünün aynısını yaparsak rekabet edemeyiz. O halde, katma değerli işler yapmamız gerekiyor. Bu sebeple eğitim çok önemli. Üniversitelerdeki öğrencilere ayrı bir önem veriyorum. Trikonun modanın içine katılması gerekiyor. Bu alanda üretim yapacak genç tasarımcıların sayısının artmasını umuyorum. Triko alanında koleksiyon hazırlama çalışmaları olan üniversite öğrencilerine de hiçbir ücret almadan, bir menfaat beklentisi olmadan yardımcı oluyoruz, destek veriyoruz.” sözleri ile ifade etti.

TRİSAD dünyada eşi olmayan işlere imza atıyor

TRİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balkuv, sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik ederek başladığı konuşmasında, dernek üstü bir faaliyet olarak tanımladığı Trisad Tekstil Teknolojileri Meslek Lisesi hakkında bilgi verdi. Balkuv, “Okulumuz bu sene tematik lise ilan edildi. Bu sayede okulumuz, Türkiye’deki 18 tematik lise arasındaki yerini alarak, konusunda ihtisas sahibi olmuş, tek konuda eğitim veren ve çeşitli ayrıcalıklara sahip olan bir konuma gelmiş oldu. Okulumuz, Türkiye’deki 4 bin meslek lisesi arasında triko alanında eğitim veren tek meslek lisesi. Okulumuzun dünyada bir başka örneği bulunmuyor.” dedi.

Balkuv, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdikleri triko atölyesi hakkında da şu bilgileri verdi: “Bir diğer dernek üstü projemiz ise yine bir dünya projesi. Dünyada örneği olmayan bu projemiz ile denetimli serbestlik konumunda olan hükümlülerin eğitimi için açmış olduğumuz triko eğitim atölyesi. Atölyeyi bir örgü makinesi, 10 remeyöz makinesi, 2 overlok makinesini temin ederek eğitim ihtiyaç duyulan teçhizat ile donattık. Usta öğreticimizi de görevlendirdik. Sabahtan 20, öğleden sonra 20 kişi olmak üzere toplam 40 kişiye eğitim veriyoruz. Kursumuzun süresini 2 ay olarak hesapladık ama 20. günde 5 kişiyi mezun ettik. Sertifikalarını verdik ve işe yerleştirdik. Zaten hedefimiz buydu. Sanayimizin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak, insanların bize olan ihtiyacına cevap vermek, hükümlü konumunda olan insanlarımızın tekrar suç işleyerek geri dönmemelerini sağlamak, onları iş sahibi yapmak olarak sayabileceğimiz kazan – kazan çalışması hedefledik. Ayrıca, işe başlayıp sigortaları başladığı ilk gün denetimden düşüyorlar. Böylelikle hayatlarını daha serbest bir biçimde devam ettirmeleri mümkün oluyor. Bu proje çok yönlü bir proje ve çok yönlü fayda sağlayacak olan bir proje.”

Bu projelerin sudaki dalgalar gibi genişleyerek yayılmasını diliyorum”

Törende TEMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Nalbant da bir konuşma yaptı. Nalbant, hükümlülere ve desen eğitimi çalışmalarına değinerek, “Bu ülke için güzel şeyler yapılıyor. İnsanımıza, bilhassa hükümlü durumdaki insanımıza ekmek kazandırmak, balık tutmayı öğretmek çok ulvi bir çaba. Bunun sadece eğitim, öğretim değil, toplumsal yönü de var. Çünkü topluma geri kazandırmak o insanın ailesine ve kendisine tekrar faydalı bir insan haline dönüştürmek çok güzel bir şey. İnşallah bu projenin diğer sektörlere ve diğer kurumlarımıza da örnek olarak bir su damlasının dalgaları gibi genişleyerek büyüdüğünü görebiliriz. İrfan kardeşimiz, hem mühendisliği ile hem yaptığı işleri ile, vizyonu ile ve 9. dönem kurs açarak, 200’ün üzerinde kişiye verdiği kurs ile ‘üzerine aldığı misyon’ ile mükemmel bir insan. Sektörüne ve bu ülkeye hizmet edecek gençlere balık tutmayı öğretiyor. Bunlar çok güzel çalışmalar.” sözleri ile değerlendirdi.

Etiketler: » »
Share
2849 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+8 = ?