logo

27. Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri Sahiplerine Verildi

Merhum Sakıp Sabancı tarafından 1994 yılında gençlerin eğitim alanındaki başarılarını teşvik etmesi amacıyla başlatılan ve her yıl Sabancı Vakfı sorumluluğunda aralıksız devam eden “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri” 2020-2021 yılı eğitim öğretim yılında da sahiplerine kavuştu. Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi mezunlarından ilk 3’e giren öğrencilere toplamda 50 Cumhuriyet altını karşılığı Türk lirası verildi.

Öğrencilere ödülleri ve sertifikaları Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, Melisa Tapan ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’ın katılımıyla gerçekleşen mezuniyet töreninde verildi. Bu yılın mezunlarından okulu birincilikle bitiren Halil Alper Karabaş’a 25, ikincilikle bitiren Mete Yılmam’a 15 ve üçüncülükle bitiren Havvanur Yılmaz’a 10 Cumhuriyet altını karşılığı Türk lirası takdim edildi.

Törende mezun olan öğrenciler için konuşma yapan Melisa Tapan Gerçek başarı var olan koşullarla ne yapabildiğinizle ilgilidir. Önünüzde kocaman bir hayat var. Bugünün gerçeklerini ve bu koşullar içindeki seçeneklerinizi düşünerek hareket etmeniz çok önemli. Değişin, gelişin, hata yapmaktan korkmayın. Bazen hayat durmuş gibi gelse de durmanın da bir öğrenim olduğunu unutmayın. Rahmetli dedem Sakıp Sabancı’nın da dediği gibi: İnsan ölürken yaptıklarına değil yapamadıklarına pişman olurmuş. Son nefesinizde yapamadığınıza üzüleceğiniz şeyleri, iş işten geçmeden yapmaya çalışın derim. Bugünün dünyasında koşullara baktığımızda bir şeyler başarabilecek neslin biz gençler olduğunu unutmayalım. Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nin başarılarını gururla takip ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Türkiye’nin köklü ve önde gelen liselerinden olan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden bu öğretim yılında 118 öğrenci mezun oldu. Her sene olduğu gibi bu yıl da mezunlar arasından Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) en yüksek puanla üniversiteye yerleşen üç öğrenciye lisans öğrenimleri süresince “Sakıp Sabancı Başarı Bursu”, YKS’de herhangi bir puan türünde sıralamada ilk 20.000 öğrenci arasına girerek Sabancı Üniversitesi’ne yüzde 50 burslu olarak yerleşen öğrencilerden en yüksek yerleşme sıralama başarısı elde eden 3 öğrenciye de Sabancı Üniversitesi öğrenim ücreti muafiyeti verilecek.

Etiketler: »
Share
2115 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?