logo

29. TOYP Türkiye Ödülleri Sahiplerine Verildi

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği adına JCI İstanbul Şubesi tarafından 29 yıldır gönüllü olarak gerçekleştirilen TOYP Türkiye – Türkiye’nin 10 Başarılı Genci programı toplumsal gelişime önemli katkıları bulunan ve daha iyi yarınların peşinde koşan ülkemizin sıradışı ve fark yaratan başarılı gençlerinin çalışmalarını görünür kılarak onore etmeyi, gençlere sorumlu lider ve aktif vatandaş olmaları yönünde ilham vermeyi amaçlıyor.

12 Aralık 2023 tarihinde Otokoç Otomotiv ana işbirlikçiliğinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 2001 TOYP Türkiye Kişisel Başarı Kategorisi Birincisi, Sunucu ve Yazar Ece Vahapoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen 29. TOYP Türkiye Gala Gecesi ve Ödül Töreni’nde TOYP Türkiye Birincileri kamuoyuna açıklanarak plaketleri takdim edildi. Gala Gecesi özel konukları arasında İtalya’da düzenlenen Piano Academy Eppan yarışmasıyla adını tüm dünyaya duyuran genç piyanist Can SaraçMüzisyen ve Koro Şefi Masis Aram Gözbek, 1991 Türkiye 2. güzeli, Şef ve Yazar Dilek Aslıhan Koruyan Sabancı, dünyaca ünlü Moda Tasarımcısı Arzu Kaprol, 2023 TOYP Dünya Birincisi Selçuk Yusuf Arslan ve Klinik Psikolog ve Yazar Burcu Babaç katıldı.

10 kategori kapsamında yapılan yüzlerce başvuru, tarafsız alanında önde gelen kişiler ve akademisyenlerden oluşan kıdemli ‘jüri heyeti’ tarafından değerlendirildi. 

Yerli teknoloji geliştiren bilim insanlarımız, tıp dünyasında yeni buluşlara imza atan doktorlarımız, Türkiye’nin her noktasında çocuklarımıza ışık olan öğretmenlerimiz, iklim krizine çare bulmaya çalışan mühendislerimiz, siyasette gençlerin temsilini değerli kılmaya çalışan genç aktivistlerimiz, dünyada ses getiren çalışmalarıyla akademisyenlerimizden oluşan gençlerin hikayeleri büyük beğeni topladı.

2023 TOYP Türkiye Kategori Birincileri

1. Electrolux Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik Kategorisi: Mert Karslıoğlu

2. PHX Medya İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisi: Zeliş Kurt

3. Paladin Bilişim Fen ve Teknik Gelişme: Şükrü Furkan Öztürk

4. Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi: Nevzat Taşcı

5. Tibet Makina Kültürel Başarı: Nuri Dağdelen

6. İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik: Alper Aydın

7. Dekon Group Bilimsel Önderlik: Pınar Acar

8. Üstün Patent Tıbbi Yenilik ve Buluşlar: Aydın Sinan Apaydın 

9. RK Academy Kişisel Başarı: Zülal Tannur 

10.TM Etkinlik İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı: Aysel Ösüz 
11.JCI Türkiye Senato Özel Ödülü: Can Saraç

29. TOYP Türkiye Birincileri 2024 yılında gerçekleşecek olan ‘TOYP Dünya Finali’nde, Türkiye’yi temsil ederek başarılarını uluslararası platforma taşıma şansına sahip olacaklar. 2023 yılında Selçuk Yusuf Arslan ve Uğur Tanrıverdi Dünya birincisi olarak Türk bayrağını gururla dalgalandırdılar. 

2023 JCI Türkiye Başkanı Fatih Katipoğlu “Cumhuriyetimizin kuruluş değerleri ve Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti, gençler için bir ilham kaynağı olmuştur. Bu yüzden, TOYP Türkiye, genç liderlerin bu mirası nasıl yaşattığını ve geleceğe taşıdığını göstermek için eşsiz bir fırsattır. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu genç liderlerin hikayelerini okurken, Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu bir kez daha göreceksiniz. Onların azmi, kararlılığı ve başarıları, geleceğe dair umudumuzu güçlendiriyor” dedi. 

2024 JCI Türkiye Başkanı Şahin İpek “29 yılda 22 Dünya Birincisi çıkarmak muazzam bir başarı. Biz TOYP Programı ile Dünya’nın 110 ülkesindeki gençlere ilham oluyoruz. İlham olmak bizler için çok kıymetli. Bu bir onurlandırma gecesi fakat aynı zamanda bizler için de bir farkındalık gecesi. Her TOYP Türkiye gala gecesi ülkemizin geleceğine daha bir umutla baktığımız bir akşam oluyor” dedi.

29. TOYP programını destekleyen sponsor kurumlar ve jürilere plaket ve sertifikaları ayrıca takdim edildi.

29. TOYP Türkiye Sponsorları

Ana Sponsor: Otokoç Otomotiv

Kategori Sponsorları: Electrolux, Paladin Bilişim, RK Academy, Dekon Group, PHX Medya, TM Etkinlik, Üstün Patent, Tibet Makina

Hizmet Sponsorları: RE/MAX, Boco Cosmetic, Glories Chocolate, Branding Türkiye, Karadağ’da Yatırım, Hattena Design House, Mavia Gayrimenkul

www.jciturkiye.org

www.toyp.org.tr

www.jci.cc

Etiketler: » » »
Share
346 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?